Een innovatieve werkplek van de toekomst


De manier waarop we naar onze werkomgeving kijken is voortdurend in beweging. We keren traditionele kantoren de rug toe maar voelen ook niet veel voor enorme kantoortuinen zonder privacy. Hoe doe je het als moderne werkgever dan wel goed? Lees mee met onze tips.


1. Power to the people

We willen graag vrijheid ervaren op de werkvloer, de werkomgeving moet ons inspireren en motiveren. Hier horen flexibele meubels bij die net zo veranderlijk zijn als de mens. Niemand wordt gelukkig van een hele dag zittend op de bureaustoel doorbrengen. Het belangrijkste wapen in de sedentaire strijd is een zit-sta bureau. Het verstelbare bureau stimuleert een afwisselende werkhouding. Deze afwisseling zorgt voor een betere doorbloeding met meer productiviteit en energie als gevolg. Denk ook eens aan andere zitelementen dan een bureaustoel. Een wiebelkruk of kantoor zitbal zijn goede alternatieven voor de bureaustoel. Onbewust laten deze zitelementen onze core en ruggenwervel werken om een rechte houding aan te nemen.


2. Spot on Sound

Teveel lawaai op de werkvloer zorgt onnodig voor extra stress, hoofdpijnklachten en een hogere bloeddruk. Maar ook de productiviteit daalt wanneer we teveel worden afgeleid door geluiden om ons heen. Aandacht besteden aan de akoestiek is hierdoor een waardevolle investering. Hoeveel geluiddempend materiaal nodig is om een prettige akoestiek te realiseren is per ruimte verschillend. Hoeveel mensen tegelijkertijd in de ruimte werken en de toegepaste bouwmaterialen hebben hierop een grote invloed. Modern glas en industrieel beton zijn populair maar zorgen snel voor een ongezellige galm. Gelukkig zijn er akoestische producten in alle soorten en maten. De snowsound panelen zijn minimalistisch maar creëren maximaal effect. Mogen de akoestische producten wel wat sfeer en fun brengen in de kantoorinrichting? De wolkjes van Gostessons, cactussen van Buzzispace of geluiddempende koffer van Cascando zorgen direct voor meer plezier.

Akoestische cactus


3. Extreme lounging

Tegenwoordig staan we 24/7 “aan” en ligt de focus op presteren. Tijd voor een tegengeluid want, ontspanning is de sleutel voor een gelukkige werkdag en creatieve ideeën. Een ruimte waar we even met onze collega’s kunnen kletsen of gewoon even van een koffie kunnen genieten. Zonder dat we getriggerd worden die binnenkomende mails direct te beantwoorden. Een korte werkbreak zorgt voor meer productiviteit en creativiteit gedurende de gehele werkdag. Comfortabele loungestoelen en –banken helpen bij het creëren van een huiselijke ruimte. Maak het compleet met leuke accessoires en bijzettafels.


4. Meeting hub

Vergaderingen binnen een organisatie zijn noodzakelijk maar, hoe die vergaderingen eruit zien is aan u! Zelfs binnen de standaard opstelling met vergadertafel en stoelen zijn de keuzes oneindig. Maar, net als achter het bureau is langdurig zitten niet bevorderlijk voor onze productiviteit. Een sta vergadertafel of een zit-sta vergadertafel is de oplossing voor dynamische vergaderingen. Deelnemers voelen zich meer betrokken en beslissingen worden sneller genomen bij staande vergaderingen. Onderuit gezakt in de vergaderstoel is er hier niet meer bij. Geen plek voor een aparte vergaderruimte? Een akoestische overlegplek of akoestisch huisje kunnen de oplossing bieden. Deze room-in-room concepten zorgen voor een rustige vergaderplek waar u maar wil. In de open kantoorruimte, de gang of zelfs in de kantine. Ideaal voor een geplande meeting of informeel overleg.MV Kantoor helpt bedrijven bij werkplek innovatie en verzorgt al jarenlang met plezier moderne projectinrichtingen. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke organisaties u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,9!

                                                                                                                                                                                                   

Staand vergaderen