Help uzelf aan een betere concentratie

Herkent u dat? U bent met een taak bezig en wil dit graag voor een bepaalde tijd af hebben. Tegelijkertijd komt er een mailtje binnen, praten er collega’s en begint uw telefoon te pingen. Herkenbaar maar ook onvermijdelijk tijdens een reguliere werkdag. Wij delen onze concentratie tips voor zo min mogelijk afleiding gedurende de dag zodat alle taken op tijd af komen.

Scheidingswanden in een open kantoorruimte

Een grote en open kantoorruimte is een broeinest voor afleiding. Denk aan de tientallen andere collega’s in de ruimte en de geluiden die daaruit voortkomen, telefoongesprekken, vergaderingen en computergeluiden zorgen er allemaal voor dat uw focus verschuift/ gedachten afdwalen. Akoestische scheidingswanden zijn ideaal in kantoortuinen en hebben een dubbele functie. De panelen creëren een afscheiding waardoor uw ogen minder ver zicht hebben en zich alleen nog maar kunnen richten op uw directe collega’s. Daarnaast verminderen de panelen storende geluiden. De panelen zorgen er niet voor dat u helemaal geen geluiden meer hoort maar dempen de computergeluiden, stemmen en elimineren nagalm.

Akoestische scheidingswand Mitesco  Akoestische scheidingswand Mitesco 
 
€ 887 
meer informatie »
Verrijdbaar akoestisch scherm  Akoestisch verrijdbaar scherm Round20 
 
€ 1.264 
meer informatie »
Akoestisch vloerscherm Pli Oversize  Akoestisch vloerscherm Pli Oversize 
€ 378 
meer informatie »

 


Akoestische plafond-, wand- en bureaupanelen

We blijven nog even hangen op dezelfde frequentie om de waarde van een goede akoestiek te benadrukken. Ook in een kleiner kantoor maken omgevingsgeluiden en vervelende echo’s het moeilijk om geconcentreerd te blijven werken. Deze storende geluiden ontstaan wanneer geluidsgolven weerkaatsen op harde, weinig adsorberende materialen zoals beton en glas. Vooral in de hoeken van de ruimte vindt deze weerkaatsing plaats. Wanneer er ruimte is in de hoeken, is dit de eerste stap om akoestische panelen toe te voegen. Daarna volgt het grootste oppervlakte: het plafond. Maar ook een akoestisch scherm dichtbij helpt bij deze geluidsweerkaatsing. Vooral bij storende computergeluiden en telefoongesprekken zijn bureaupanelen een uitstekende oplossing. Daarnaast zorgt dit scherm ook weer voor een afscheiding en creëert een rustig beeld achter je computerscherm. Meer weten over de waarde van een goede akoestiek? Bekijk dan onze informatie pagina.

Akoestisch wandpaneel Niva  Akoestisch wandpaneel Niva 
 
€ 96 
meer informatie »
Akoestisch bureaupaneel pillow desk  Akoestisch bureaupaneel Pillow desk 
 
€ 456 
meer informatie »
Akoestisch wandpaneel Oversize Wall Akoestisch paneel Oversize Wall 
€ 637 
meer informatie »

Een kantine of lounge waar je tot rust kunt komen

We multitasken de hele dag door en gaan van de ene klus naar de andere maar hoe graag we het ook zouden willen, niemand houdt het de hele dag vol om volledig gefocust te blijven. We hebben pauze nodig. En koffie. Om daarna weer vol focus en motivatie door te gaan. Eet dus niet achter de computer maar ga naar de kantine voor een gezonde lunch. Volgens het onderzoek “Embracing work breaks: recovering from work stress” heeft wat u doet in die pauze invloed op uw gezondheid en prestaties. Zo heeft afstand nemen van het werk, zowel psychisch als fysiek een positieve invloed op stemming en levenstevredenheid, een verminderde kans op burn-out klachten en brengt u tot het hoogste niveau van presteren en proactief zijn. Een pauze hoeft niet perse 10 of 30 minuten te duren, een pauze kan ook een vakantie zijn. Loop dus even naar buiten voor frisse lucht of boek die vakantie naar die ene bestemming.

Bank Caro  Bank Caro 
 
€ 920 
meer informatie »
Kruk Kinetic  Kinetic kruk 
 
€ 430 
meer informatie »
Team bank met zijpanelen Team bank met zijpanelen 
€ 885 
meer informatie »

Aparte vergaderruimtes

Vergaderen in een andere ruimte dan waar uw bureau staat zorgt voor een duidelijke afbakening qua activiteit. En is wel zo collegiaal voor alle collega’s in de buurt die ook geconcentreerd proberen te werken. De perfecte vergadering is beknopt en effectief. Om dit te stimuleren zijn er diverse onderzoeken gedaan naar staand vergaderen, de resultaten zijn positief. Staand vergaderen zorgt voor meer creativiteit en betrokkenheid tijdens de meeting.

Vergadertafel Hybrid  Vergadertafel Hybrid 
 
€ 783 
meer informatie »
Hoge tafel Hybrid  Hoge vergadertafel Hybrid 
 
€ 1.018 
meer informatie »
Hoge tafel Add Hoge tafel Add 
€ 2.040 
meer informatie »

 

Gesloten werk- en overleg plekken

Soms werkt het gewoon beter in een privé werkomgeving. Gesloten werkplekken zijn bezig met een opmars en steeds meer mensen beginnen de voordelen ervan in te zien. Deze luxe werkplekken zijn van alle gemakken voorzien zoals, elektra, verlichting en ventilatie. Volledig geluiddicht, zodat u rustig door kunt werken, collega’s geen last hebben van uw telefoongesprekken of de gesprekken simpelweg niet voor andere oren bedoeld zijn. De units zijn verkrijgbaar als belcel, 1 persoon werkplek of overlegplek voor meerdere personen. Ze hebben hun effectiviteit al bewezen in universiteiten, scholen en kantoren.

Akoestische belcel  Akoestische belcel Buzzihood 
 
€ 1.573 
meer informatie »
HUSH overlegplek  Akoestische unit HUSH Meet Open
 
€ 8.939 
meer informatie »
Buzzibooth werkplek BuzziBooth werkplek 
€ 4.998 
meer informatie »

 

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot een grote Universiteit verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina  en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,8!