Verbeter nu de akoestiek op kantoor

Werkt u ook in een open kantoortuin met meerdere werkplekken waar transparantie hoog in het vaandel staat?
Het voordeel van zo'n kantoortuin is dat u makkelijk met elkaar kunt communiceren. U loopt sneller even een paar bureaus verder op om wat kort te overleggen met een collega in plaats van een mailtje te sturen. Zo krijgt u onbewust meer beweging en bent u een stuk actiever op de werkvloer.

Zo’n open ruimte is erg prettig, maar komt de akoestiek vaak niet ten goede uit. Door de open werkomgeving is er veel ruimte aanwezig voor geluid om te verplaatsen. Hierdoor kan er onprettige nagalm ontstaan dat een prettige akoestiek verstoord, wat resulteert tot mindere concentratie en meer ziekteverzuim.

Ca. 95% van de werknemers heeft behoefte aan privacy op de werkvloer. Herkent u zich hier ook in en wilt u een rustige werkomgeving waar u minder geluidsoverlast heeft van collega’s die met elkaar praten, telefoongesprekken voeren of de geluiden van apparaten? Dan kunt u eraan denken om akoestische panelen bij de bureaus te plaatsen. Hierin zijn veel mogelijkheden.

Veel bedrijven maken inmiddels gebruik van akoestische panelen of werk-/overlegplekken. Door de variatie kunnen zij transparantie behouden op de werkvloer, maar ook zorgen voor privacy en een prettige akoestische werkomgeving. Benieuwd naar akoestiek producten? Lees dan welke tips u kunt toepassen die bijdragen aan een geluiddempende werkplek en ontdek de akoestische prestaties.

1. Kies voor staande vloerschermen

De staande panelen, vloerschermen of scheidingswanden zijn panelen die u naast of tussen de bureaus kunt plaatsen door ze op de vloer te plaatsen. Deze akoestische wanden zijn voorzien van stevige voeten, maar zijn ook mogelijk met wielen zodat u de verrijdbare wanden eenvoudig kunt verplaatsen.
Zo kunt u de akoestische roomdividers niet alleen gebruiken voor geluiddempende werking rondom uw werkplek, maar ook om een ruimte (tijdelijk) op te splitsen.

Pluspunten

 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Groter oppervlak
 • Geen bevestiging aan bureaublad nodig

Minpunten

 • Neemt meer ruimte in beslag 
Staande vloerschermen
Akoestisch paneel Pli Oversize & A30 Peak Design Booth

2. Plaats bureauschermen op het bureaublad 

Het plaatsen van panelen op het bureau zorgt ervoor dat u een open ruimte behoudt onder het blad wat voor meer transparantie zorgt en toch de privacy en geluiddempende werking biedt. 
Een voordeel van bureauschermen op het blad is dat ze eenvoudig verplaatst kunnen worden.
Dit biedt de nodige flexibiliteit  als u werkplekken wilt opdelen, meer privacy wenst of als de werkplekken regelmatig worden veranderd.

Blijven de panelen langer staan, dan kunt u ervoor kiezen om bureau opzetwanden te nemen met bladklemmen of met voetjes die op het werkblad komen te staan.

Pluspunten

 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Makkelijke bevestiging d.m.v. klemmen of voetjes
 • Schermt werkplek af

Minpunten

 • Met klemmen moet u rekening houden met eventuele monitoarmen en kabels achter het bureaublad
 • Paneel met voetjes neemt meer plek op het bureau in beslag
Bureauschermen op bureaublad
ScreenIt A30 Above Desk, Bureauscherm BuzziDesk Split & Mitesco Desk

3. Monteer panelen in het bureaublad

Als u een vaste opstelling voor ogen heeft, dan is dat makkelijk te realiseren. U kunt de akoestische bureaupanelen in het blad laten monteren. Hierdoor zitten de panelen goed vast en bent u altijd voorzien van privacy.
Veel voorkomende hoogtes van de bureaupanelen boven het blad zijn 45 cm en 60cm

Pluspunten

 • Bureaus zijn standaard voorzien van akoestische panelen
 • Stevige montage

Minpunten

 • Nemen plek in beslag op het bureau
 • Gaten in bureaublad d.m.v. schroeven
Akoestische opzetpanelen bureau
Akoestisch paneel Pillow Desk
& Akoestisch bureaupaneel Corner 59/44

4. Kies voor akoestische wandpanelen en plafondpanelen

Een andere oplossing wat wellicht niet voor meer privacy zorgt, maar wel een uitstekende geluiddempende werking heeft op de werkvloer, zijn de akoestische wandpanelen en akoestische plafondpanelen.
De wanden en het plafond zijn de grootste oppervlakten in een ruimte wat voor weerkaatsing van geluiden zorgt.
Door muurpanelen te plaatsen of akoestische plafondpanelen boven werkplekken, worden geluiden geabsorbeerd. Bij plafondpanelen heeft u de mogelijkheid om hangende panelen te kiezen of juist panelen die rechtstreeks aan het plafond bevestigd kunnen worden.

Pluspunten

 • Vangt geluiden op van grote oppervlaktes
 • Eenvoudig te monteren
 • Neemt geen ruimte op de werkplek zelf in beslag

Minpunten

 • Geen privacy tussen werkplekken door afwezigheid panelen tussen of op bureau
Akoestische wand en plafondpanelen
Akoestische panelen Pillow Wall, Mitesco panelen & Scheidingswand BuzziFalls

5. Ga gefocust aan de slag met akoestische werkplekken

Liever nog meer privacy en uitstekende geluidsabsorptie zonder transparantie op de werkvloer te verliezen?
Dan zijn de akoestische Hush Units een must! Deze akoestische werkplekken, maar ook overlegplekken zijn voorzien van een glazen deur waardoor u toch in de concentratie unit de transparantie behoudt, maar wel de nodige privacy tot uw beschikking heeft. Bekijk ook onze andere speelse akoestische werk-en overlegplekken zoals de Treehouse, Beachhouse, The Cabin en The Hut collectie.

Pluspunten

 • Uitstekende geluidsabsorptie
 • Voorzien van allerlei gemakken zoals USB, stroom, LED en ventilatiesysteem
 • Comfortabele zitting
 • Verplaatsbaar

Minpunten

 • Geschikt voor een x aantal personen
 • Neemt meer ruimte in beslag dan panelen

Hush akoestische werkplekken
Akoestische unit HUSH Phone, Akoestische unit HUSH Meet Open, Akoestische unit HUSH work, Akoestische werkplek HUSH Work Sit &Stand, Gesloten overlegplek HUSH Meet & Gesloten overlegplek HUSH Meet L.

Het gebruik van akoestische producten rondom uw werkplek zorgen voor een prettige werksfeer waarin u zich beter kunt concentreren en ook meer akoestisch gemak voelt. Ervaar hoe het is om een goede akoestiek op kantoor te hebben en u en uw collega’s willen niet meer anders!

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter en expert in akoestische oplossingen. Wenst u akoestische producten in uw producten in uw interieur of bent u benieuwd naar bedrijven die u voorgingen? Bekijk onze projectenpagina voor inspiratie. Interesse? Ook dan kunt u ons bereiken voor een vrijblijvend advies.

Akoestische oplossingen