Kies de juiste tafel afmeting voor het aantal personen

Denkt u aan een nieuwe kantoorinrichting en bent u benieuwd hoe groot de nieuwe tafel moet zijn of hoeveel tafels er nodig zijn? Hieronder geven wij een gemakkelijk overzicht van rechthoekige, ronde, vierkante en ovale tafels in verschillende afmetingen.

Bepaal de stoelbreedte

U weet vast hoeveel personen in de lunchpauze willen genieten van hun lunch en hoeveel personen er aanwezig zijn tijdens de aankomende vergaderingen. Maar hoe groot moet de tafel zijn om plaats te bieden aan deze personen? Wij hebben het antwoord! Kijk mee naar de hiernaast getoonde afbeelding en ontdek snel welke tafel u nodig heeft.

De breedte van een stoel varieert gemiddeld tussen 50 en 60 cm. Een vergaderstoel met armleggers is in sommige gevallen nog iets breder. Om voldoende ruimte te bieden elke tafelgast houden wij rekening met een stoelbreedte van 70cm.

 

Vergadertafels

Stem de afmeting van de vergadertafel af op de ruimte en zorg dat er voldoende bewegingsruimte rondom te tafel is. Kleine tafels in vergaderruimtes kunnen tevens dienst doen als extra (flex)werkplek en zijn ideaal voor korte gesprekken. Een grote vergadertafel die plek biedt aan veel mensen vraagt om een open ruimte het liefst met ramen voor een extra ruimtelijk gevoel. Heeft u wel eens aan een statafel in de vergaderruimte gedacht? Een staande vergadering is niet onnodig lang en deelnemers worden creatiever in hun bijdragen. Bekijk hier alle vergadertafels.

 

Kantine tafels

Een grote kantine tafel waar het gehele team aan kan zitten tijdens de lunch is gezellig en zorgt voor een ontspan momentje. De kantine tafel is dan ook het belangrijkste onderdeel in de kantine inrichting. Ook meerdere kleine zithoeken werken goed in een kantine, zo kunt u verschillende tafels combineren met diverse stoelen of treinbanken. Een kantine tafel moet stevig en goed schoon te maken zijn. Vooral in scholen moeten de tafels tegen een stootje kunnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties die mooi èn praktisch zijn. Neem bijvoorbeeld een boomstamtafel, geeft een moderne industriële look aan het interieur en door een lak afwerking ook goed schoon te maken en bestand tegen krassen. Bekijk hier alle kantine tafels.

 

Unieke tafels

Het kantoorinterieur is in de loop van de tijd net zo belangrijk geworden als het interieur bij u thuis. Een dynamische en inspirerende werkomgeving voor medewerkers en representatief voor bezoekers. Wij snappen dat de bedrijfs-essentie duidelijk moet worden bij het binnenstappen van het kantoor. Daarom bieden wij unieke design tafels voor verschillende interieurstijlen. Wij denken met u mee en combineren verschillende onderstellen en tafelbladen om tot het gewenste kantoorinterieur te komen. Al meer dan 30 jaar is MV Kantoor projectinrichter voor grote, kleine bedrijven, scholen en grote instellingen. Wij begeleiden het project van ontwerp tot realisatie.

Aantal personen en afmeting van de tafel

 

Wilt u meer weten over de tafels van MV Kantoor? Neem contact met ons op voor vrijblijvend persoonlijk advies.
Uitgelichte meubelen:
Boomstam vergadertafel  X-tafel met massief eiken tafelblad  € 860 meer informatie »
Werktafel Blog  Werktafel Blog 
€ 1.744 
meer informatie »
Whiteboard tafel Whiteboard tafel