Akoestische hutjes voor een thuisgevoel

Voelt u zich thuis op kantoor? Het thuisgevoel op kantoor is erg belangrijk omdat u zich hierdoor ook op uw gemak voelt. Wanneer u zich op uw gemak voelt kunt u zich beter concentreren en hierdoor beter presteren.
Uiteraard zijn er veel aspecten die bijdragen aan een kantooromgeving waar u zich thuis voelt, maar één van de grote factoren die daar zeker aan bijdraagt is de kantoorinrichting. Een effectieve en sfeervolle manier om dit te doen, is het plaatsen van huisjes op de werkvloer.

Akoestische oplossing kantoor treehouse

 

Gebruik en voordelen van akoestische hutjes

Het doel van huisjes of hutjes op de werkvloer is het verzorgen van sfeer, comfort, privacy en rust. Een ander belangrijk onderdeel van deze meubelen is dat ze een akoestische werking hebben wat prettig is voor de werksfeer. In akoestische ruimtes kunt u beter presteren en bent u minder stressgevoelig door de mindering van nagalm.
Het room-in-room concept is gebaseerd op het creëren van kleine kamertjes/huisjes in open ruimtes zonder een echte kamer te zijn. Zo behoudt de kantoorruimte zijn transparantie. Het fijne aan akoestische huisjes is ook dat ze geschikt zijn voor diverse doeleinden:

 • Akoestische overlegplek
 • Akoestische werkplek
 • Lounge-/ontspanningsplek

Akoestische overlegplek

De huisjes zijn uitstekend geschikt om te gebruiken als akoestische overlegplek waar u geen last heeft van omgevingsgeluiden. De meeste akoestische hutjes zijn voorzien van een tafel en 2 bankjes. In sommige gevallen kunnen deze ook geleverd worden met verlichting en elektrificatie mogelijkheden. Afhankelijk van hoeveel ruimte u nodig én beschikbaar heeft, kunt u de akoestische overlegplekken eenvoudig zelf samenstellen. Sommige rustige vergaderplekken/hutjes zijn ook cabines die volledig geluidsdicht zijn. Hier ervaart u echt het gevoel van een stille en akoestische vergaderruimte. In de akoestische vergaderplek is fluisteren niet meer nodig.

Akoestische werkplek

Wilt u liever even in een rustige omgeving werken, maar toch op de werkvloer blijven? Dan is een concentratiewerkplek of een stilte werkplek een goede akoestische oplossing. U kunt geconcentreerd werken en ondervindt geen geluidsoverlast van uw werkomgeving en andersom in de rustige werkplek.

Lounge-/ontspanningsplek

Het is ook belangrijk om soms even te ontspannen in een rustige omgeving. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat medewerkers doelloos gaan rondhangen, maar men moet zich goed voelen op de werkplek om effectief te werk te gaan. Een loungehoek voor in de kantoortuin, kantine of in de ontvangstruimte voor uw bezoekers kan hierbij helpen. Het voordeel van de akoestische huisjes met zittingen, is dat ze een comfortabele maar redelijk actieve zit hebben.

Akoestische werkplek Hush

 

Voordelen van akoestische hutjes

 • Privacy
 • Verbetert akoestiek
 • Comfortabel
 • Multifunctioneel
 • Sfeervol


Akoestische werking in notendop

Er zijn diverse akoestische huisjes waarvan de meeste niet volledig afgesloten zijn, enkele van deze plekken zijn volledig afgesloten door middel van een glazen deur. Deze akoestische oplossing is volledig geluidsdicht en is ideaal als u met privacy gevoelige informatie werkt of als u gewoon helemaal geen geluiden van buitenaf wilt horen.

De akoestische plekken die niet volledig afgesloten zijn, hebben een geluiddempende werking. U ervaart dan minder last van de omgeving en vice versa. Des te meer materiaal, hoe groter het akoestische effect. Zo bestaat een akoestisch hutje meestal uit zijpanelen en bankjes. Door hogere panelen te kiezen of een dak, is het absorptie oppervlak van het huisje groter.
De stoffering, panelen en daken absorberen geluiden van binnen-en buitenaf. Normaliter worden geluiden weerkaatst door harde oppervlakten in de ruimte. Maar door hutjes te plaatsen met gestoffeerde wanden, wordt het geluid niet weerkaatst maar juist opgevangen.

Stilte werkplekken met geluiddempende werking
Volledig geluiddichte werkplekken

Stilte werkplek lounge hut

 

Welke akoestische plek is geschikt voor ons kantoor?

MV Kantoor biedt verschillende akoestische huisjes voor in uw werkomgeving. Het akoestisch meubilair is mogelijk in verschillende uitvoeringen zodat u de gepaste versie aan uw interieur kunt toevoegen. U heeft keuze uit diverse afmetingen, stofferingen, elementen en accessoires.

 • Cara Highline: Deze gestoffeerde akoestische unit is een comfortabele werkunit die voldoende privacy biedt door de hoge zijpanelen en de eventuele dak. Door zijn rechte vormen is Cara Highline een tijdloze akoestische oplossing.
 • HuggiDe Huggi heeft zachte ronde lijnen en is net zoals de Cara Highline mogelijk met of zonder dakje. Deze sfeervolle akoestische unit is net als een warme knuffel door de gestoffeerde wanden en zijpanelen.
 • Chalet: Deze unit kunt u combineren met eikenhouten panelen wat een warm uitstraling geeft aan het huisje. De Chalet dekt af, maar behoudt transparantie.
 • Hush: De Hush is een volledig geventileerde werkplek die mogelijk is als afgesloten werkunit of als open unit zoals Hush meet Open. De focus van deze akoestische werkplekken ligt op efficiënt werken door deze van alle gemakken te voorzien zoals verlichting, stopcontacten, usb aansluitingen, ventilator en mogelijkheid voor schermen.
 • The Hut: Dit is echt een akoestisch hutje. The Hut is geïnspireerd op de speelstukken van het bordspel Monopoly en heeft hierdoor een speels uiterlijk. The Hut Lounge is ideaal als lounge-/ontspanningsplek.
 • Beachhouse: Deze rustige werkplek is een mobiele unit in de vorm van een strandhuis. Het design van de akoestische plek is geïnspireerd op Biophilic Design.
 • Treehouse: De Treehouse is een boomhutje op wielen. Deze werkplek kunt u eenvoudig van plek verwisselen en biedt u de rust door de panelen en het dak.
Zou u meer over de akoestische huisjes willen weten? Neem dan gerust contact met ons of kom een keertje langs in onze showroom in Zeist, dan adviseren wij u graag over hoe u uw kantoor meer een thuisgevoel kunt geven en de akoestiek kunt verbeteren. U kunt ons van te voren bellen om te vragen welke eenpersoonsmodellen in de showroom staan. 

Bent u geïnteresseerd in andere akoestische meubelen? Neem dan een kijkje op onze akoestiek pagina.