Akoestiek verbeteren met wandpanelen

Een goede akoestiek op kantoor is van groot belang omdat dit invloed heeft op onze prestaties en gesteldheid. Het akoestische effect is afhankelijk van verschillende factoren, maar een uitgangspunt voor het verbeteren van de akoestiek is het bedekken van de grootste oppervlakten. Dit zijn de wanden en plafond van de ruimte.

In dit artikel richten wij ons op het verbeteren van de akoestiek met wandpanelen voor een geluiddempende werking met een decoratieve waarde die bij uw interieur past.

Waarom muren bedekken met akoestische wandpanelen?

Muren zijn (naast plafonds) de grootste oppervlakten van een ruimte. Daarnaast zijn muren vervaardigd van hard materiaal zoals beton, glas, marmer, hout e.d. Deze harde materialen weerkaatsen geluiden gemakkelijk. Dit creëert een nagalm door de gehele ruimte en hinderlijke echo’s die het lastiger maken om goed en rustig met elkaar te communiceren.
Slechte akoestiek resulteert zich in concentratieproblemen en stress doordat werknemers constant geconfronteerd worden met omgevingsgeluiden zoals gesprekken van collega’s. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de werknemers in kantoortuinen lawaai als de meest storende factor ervaart.

Om dit op te lossen kunt u de wanden bedekken met akoestisch materiaal in de vorm van akoestische wandpanelen/muurpanelen. Geluidsabsorberende panelen hangen in het zichtveld en daarom wordt er rekening gehouden met esthetiek.

Voordelen van goede akoestiek

  • Werknemers voelen zich meer op gemak door minder rumoer
  • Betere concentratie
  • Communiceren gaat gemakkelijker
  • Hogere productiviteit

Goede akoestiek op werkvloer


Akoestische muurpanelen

Akoestische muurpanelen zijn er in vele soorten en maten. Het aanbod van geluiddempende panelen is bij MV Kantoor enorm.
U heeft niet alleen veel keuze in panelen, maar ook in afmetingen, kleuren en bevestigingen. Op deze wijze kunt u uw kantoor volledig naar eigen smaak decoreren en tegelijkertijd de akoestiek verbeteren.
U kunt er voor kiezen om gehele wanden te bedekken of een aantal panelen te plaatsen zodat u de muur wel blijft zien.

Akoestische muurpanelen

Panelen met 3D-effect

3D wandpanelen geven uw muur een decoratief effect en creëren een illusie door meerdere panelen te combineren. Met een beklede muur van 3D wandpanelen wordt uw interieur nog meer tot leven gebracht.

Panelen met print

Akoestische wandpanelen met print zien er uit als schilderijen, maar niets is minder waar! Deze kunstpanelen kunt u in verschillende patronen en kleuren kiezen.

Gestoffeerde panelen

Liever een gestoffeerde paneel in effen kleur? Dat is zeker mogelijk! Door het gebruik van één kleur behoudt de ruimte een rustige, maar toch frisse uitstraling. Door bijpassende kleuren van uw bedrijf te kiezen, sluiten ze ook nog aan bij uw huisstijl.

Akoestische 3d panelen  Akoestisch wandpaneel Niva 
 
€ 95 
meer informatie »
Akoestisch paneel met print  Akoestisch schilderij - Snowsound Art 
 
€ 852 
meer informatie »
Gestoffeerde panelen geluiddempend Akoestische panelen Pillow Wall 
€ 205 
meer informatie »

 

Akoestisch prikbord

Sommige akoestische panelen kunnen ook gebruikt worden als prikbord. Deze gestoffeerde wanden zijn bekleed met viltstoffering. Hierdoor kunt u deze eenvoudig gebruiken als prikbord, memobord of als collagebord.

Akoestisch behang

Dit akoestisch behang bestaat uit 100% gerecycled PET vilt stoffering en is mogelijk in verschillende kleuren en prints. Deze rollen geluiddempend behang zijn zelfklevend en kunnen hierdoor eenvoudig aan de wand geplakt worden.

Gestoffeerde prikbord  Akoestische collage 
 
€ 282 
meer informatie »
Akoestisch behang  BuzziSkin akoestisch behang 
 
€ 439 
meer informatie »
Prikbord akoestisch Akoestisch wandpaneel BuzziBack 
€ 121 
meer informatie »

 

Meer akoestische oplossingen?

Een goede akoestiek kent vele voordelen en geluiddempende muurpanelen bieden u veel keuzes, zowel akoestisch als ontwerp. Op deze wijze kunt u uw kantoor aanvullen met een probleemoplossend en decoratief product.
Bent u benieuwd naar meer akoestische oplossingen naast wandpanelen? MV Kantoor biedt u een ruim assortiment van akoestische producten. Bekijk voor meerdere opties onze akoestiekpagina. Heeft u vragen over akoestiek? 
Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag met akoestisch advies.