Ervaar goede akoestiek

Er zijn veel akoestische producten op de markt, maar de vraag is: hoe ‘akoestisch’ is een product nou echt?.
Als je de akoestiek in jouw kantoor wilt verbeteren, dan is het van belang dat de juiste producten ingezet worden om het probleem op te lossen.

Eén van de akoestische oplossingen die MV Kantoor aanbiedt, zijn de Snowsound producten. Akoestische toepassingen in o.a. de vorm van geluiddempende panelen (plafond en wand), meubels, dividers en akoestische verlichting.

Wij leggen uit wat de prestaties van deze producten zijn en laten het verschil horen.

  • Snowsound technologie
  • Kenmerken 
  • Akoestische prestaties
  • Hoor het verschil (video)
  • Akoestiek advies 

Snowsound collectie akoestische oplossingen kantoor

Snowsound technologie

Snowsound is een innovatieve en uitstekende oplossing uit Italië op basis van de briljante technologie waarbij de akoestische panelen samengesteld zijn door vezels met verschillende dichtheden. 

Hierdoor kunnen de geluiddempende schermen selectief tonen van verschillende frequenties absorberen om zo voor akoestisch comfort te zorgen. De akoestische panelen van Snowsound hebben internationaal diverse onderscheidingen ontvangen voor hun innovatie en precisie zoals de German Design Awards en de Silver Award

Kenmerken

De geluidsabsorberende panelen van Snowsound zijn op basis van intensief onderzoek ontwikkeld. Het materiaal en de voordelen van de akoestische oplossingen zijn dan ook zeer talrijk.

Kenmerken van de panelen:

Extreme condities
Het materiaal van de geluiddempende panelen kunnen tegen de extreme temperaturen van -20°C en +70°C.

Licht in gewicht
Door de Snowsound technologie zijn de panelen stevig, maar zeer dun en licht in gewicht. Deze wegen ca. 3,4 kg per m2. Dit maakt de panelen erg makkelijk in gebruik.

Geluidsabsorberend
Het paneel bestaat volledig uit akoestische vezels. Er is geen frame te pas gekomen bij het geluiddempende product.

Mobiel
De Snowsound schermen zijn zo ontworpen dat ze deel uitmaken van het interieur. Dit houdt in dat de panelen eenvoudig te monteren en demonteren zijn. Zo kunnen de flexibele akoestische oplossingen verplaatst en in andere ruimtes toegepast worden.

Sterk
Het geluidsabsorberende paneel uit vezels heeft verschillende dichtheden. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de akoestische werking, maar ook voor de stevigheid. Zowel aan de binnen- als buitenzijde, is het paneel erg stevig.

Dubbelzijdig
Doordat de panelen uit 100% akoestische polyester vezels bestaan, zijn deze aan beide kanten 100% geluidsabsorberend. Zo kan het paneel aan beide schermen akoestische correcties voeren.

Klasse A: 90 – 100% geluidsabsorptie
Klasse B: 80 – 90% geluidsabsorptie
Klasse C: 60 – 80% geluidsabsorptie
Klasse D: 30 – 60 % geluidsabsorptie
Klasse E: 15 – 30 % geluidsabsorptie

Een geluidsabsorptie van 1.0 heeft een absorptiewaarde van 100%. Bij een geluidsabsorptie van 1.0 of hoger spreken we van een excellente absorptie.

Akoestische werking Snowsound

Veelvoorkomende geluidsfrequenties op de werkvloer

De waarden tussen de 500Hz en de 2000Hz vertegenwoordigen met name de menselijke spraak zoals onder andere in kantooromgevingen waarneembaar is. 

Deze frequenties gebruiken wij bij het indelen van de producten in een absorptieklasse. In de tabel hieronder worden classificaties weergegeven.
Klasse A: 90 – 100% geluidsabsorptie
Klasse B: 80 – 90% geluidsabsorptie
Klasse C: 60 – 80% geluidsabsorptie
Klasse D: 30 – 60 % geluidsabsorptie
Klasse E: 15 – 30 % geluidsabsorptie

Een geluidsabsorptie van 1.0 heeft een absorptiewaarde van 100%. Bij een geluidsabsorptie van 1.0 of hoger spreken we van een excellente absorptie. Snowsound valt onder akoestische klasse A, met waardes van 1.0 en zelfs daarboven.

Akoestische prestaties Snowsound

Akoestische prestaties

Zoals al eerder aangegeven, Samenstelling akoestische panelen:
De panelen zijn naadloos en bestaan uit slechts één materiaal. Er is geen kern of frame te pas bij het geluidsabsorberende product. Het voordeel hiervan is dat er (t.o.v. andere panelen) er nergens reflectie van geluidsgolven kan plaatsvinden.

Deze collectie van geluiddempende producten heeft uitstekende akoestische eigenschappen.
De Snowsound panelen zijn op zijn op diverse manieren gemeten voor de absorptie. De maximale absorptie waarde wat een product kan hebben is 1 (akoestische klasse A).

In dit tafel wordt de absorptie getoond. Zoals je ziet zijn de waardes vanaf 500 Hertz (menselijke spraak) boven de 1. Dit komt doordat het materiaal volledig uit akoestisch materiaal bestaat en de randen van de panelen ook de geluiden hebben gedempt. Kortom de panelen hebben excellente absorptie.

Hoor het verschil

In deze video hoor je het verschil in ruimtes zonder de aanwezigheid van de akoestische producten van Snowsound. Vervolgens merk je wat voor effect de geluidsabsorberende panelen hebben en wat voor akoestisch comfort dat zorgt.

Akoestiek advies

MV Kantoor helpt jou graag om inzicht te krijgen hoe een goede akoestiek gerealiseerd kan worden d.m.v. van een passend akoestiek advies.
Met o.a. calculaties bepalen wij hoeveel geluidsabsorberende materiaal jij nodig hebt voor een effectieve werking.

Vraag om advies »

Akoestische oplossingen kantoor