Werkplekken afschermen met diverse bureau dividers

Als we aan het werk zijn, willen we ons optimaal kunnen concentreren. Wanneer u in een open kantoortuin werkt kan het soms lastig zijn om die concentratie te behouden door de omgevingsgeluiden die op de werkvloer te horen zijn. Uiteraard is het goed om af en toe een onderbreking van het werk te hebben, maar niet dusdanig dat u niet aan uw werk toekomt door de continue afleiding.

U kunt onderscheid maken tussen het type werkplekken die in een kantoor te zien zijn.
Allereerst de open werkplekken, dit zijn de ‘reguliere’’ werkruimte die bestaan uit bureaus en bureaustoelen waar verder geen afscheidingen tussen werkplekken zijn.
De afgesloten werkplekken zitten in dichte ruimtes waar u in een aparte cubicle kunt zitten. Tot slot de deels afgesloten werkplek met behulp van panelen of open units.

Voor elk type valt wat te zeggen, merendeel heeft de deels besloten werkplek als voorkeur.

Voordelen van afgeschermde akoestische werkplekken

  • Verbetert de akoestiek
  • Privacy
  • Rust
  • Stimuleert concentratievermogen & productiviteit
  • Afbakening van persoonlijke ruimte

Afgeschermde werkplek akoestisch

Deels afschermen van de werkplek

De meest gekozen optie is het deels afschermen van de werkplekken. Hiermee kunt u omgevingsgeluiden dempen, de medewerkers meer privacy bieden, maar toch de transparantie op de werkvloer behouden. Zo blijft het ook eenvoudig om met collega’s te communiceren en zelf in beeld te blijven.

Om uw bureau af te schermen en om te toveren tot stilte werkplekken zijn er diverse oplossingen die u kunt toepassen op de werkvloer.

Akoestische bureauschermen als divider

Met akoestische panelen voor bureaus kunt u een scheiding creëren tussen werkplekken en tegelijkertijd de akoestiek op kantoor verbeteren. Aan alle zijden van uw werktafel kunt u geluiddempende schermen plaatsen als de situatie dat bij u toelaat. Ook hierin zijn diverse bevestigingsmogelijkheden:

  • Vrijstaande plaatsing op bureau: ideaal als u een tijdelijke of flexibele oplossing zoekt die u eenvoudig kunt verplaatsen.
  • Met klemmen aan het bureau: deze bieden de nodige stabiliteit en ruimte voor eventuele monitorarmen en kabels zonder te hoeven boren in het bureaublad.
  • Geschroefd in het bureau: solide bevestiging voor vaste werkplekken en standaard afgeschermde werkplekken
  • Vloerschermen rondom het bureau: scherm de werkplek boven en onder het werkblad af. Veel kabels onder het bureau? Met de vrijstaande akoestische schermen ziet u deze niet.
  • Bureaus incl. akoestische schermendeze bureaus worden standaard geleverd met akoestische schermen die omgevingsgeluiden absorberen en de nodige privacy bieden
  • Plantenbakken: scherm uw werkplekken af met akoestische plantenbakken waar u ook planten in kunt plaatsen voor meer groen op de werkvloer.

Akoestisch bureaupaneel met klemmen

Scherm uw werkplek gedeeltelijk af met een paneel aan de lange zijde van uw bureau. Ook dit paneel is op diverse manieren te bevestigen en kunt u kiezen met patronen naar keuze.

Mitesco desk bureaupaneel

Dit akoestische bureauscherm is op verschillende manieren te bevestigen aan uw bureau en staat garant voor hoge geluidsabsorptie dankzij de gepatenteerde Snowsound technologie. Door de eenvoud van het paneel past deze bij de meest uiteenlopende interieurs.

ScreenIt A30 akoestisch vloerscherm

Met deze akoestische vloerscherm kunt u uw bureau aan één zijde vanaf de grond afschermen. Handig als u ook de onderzijde van het bureau wenst te bedekken.
Al deze schermen kunt u combineren met preventieschermen

Bureaupanelen met klemmen  Akoestisch bureaupaneel
 
€ 147 
meer informatie »
Snowsound Mitesco bureauscherm  Mitesco desk bureaupaneel
 
€ 169 
meer informatie »
Akoestisch vloerscherm ScreenIt ScreenIt vloerscherm 
€ 234 
meer informatie »

Akoestische werkplekken

Met deze stilte werkplekken bedoelen we geluiddempende cubicles die gedeeltelijk open zijn. Werkplekken waar u in kunt stappen en zelfstandig of samen kan werken. Deze type werkruimte is bedoeld om overload aan geluiden en andere afleidingen te verminderen. Dit effect wordt vergroot door niet alleen aan de zijkanten van hoge wanden te voorzien, maar ook van een dak. 

Privacy booth werkplek kantoor

Akoestische werkplek Beachhouse

Mobiele unit waar u zich comfortabel in kunt terugtrekken, even aan een laptoptafel werken of een telefoontje plegen. Deze akoestische unit biedt rust en concentratie en is eenvoudig te verplaatsen.

Akoestische werk-vergaderplek Treehouse

Geïnspireerd op boomhutten om het gevoel van natuur en kinderspel naar boven te halen. Deze akoestische werkplek op wielen biedt een veilige werk-overlegplek met een gezellige uitstraling die de creativiteit stimuleert.

Akoestische unit HUSH Meet Open

Een akoestische unit geschikt als werk- en overlegplek. Voorzien van allerlei gemakken zoals verlichting, elektrificatie, comfortabele banken en tafel. Deze moderne unieke werkplek biedt een uitstekende akoestische werkplek.

Beachhouse akoestiek kantoor  Akoestische werkplek Beachhouse
 
€ 3.699 
meer informatie »
Treehouse flexibele werkplek  Akoestische werk-vergaderplek Treehouse
 
€ 3.619 
meer informatie »
Afgeschermde werkplek Hush Akoestische unit HUSH Meet Open 
€ 8.904 
meer informatie »

Preventieschermen als hygiënische afscherming

Als u een afscherming van uw werkplek zoekt, maar deze hoeft niet per se akoestisch van aard te zijn, dan zijn plexischermen een goede oplossing. Deze zijn niet alleen bedoeld voor de veiligheid op het werk, maar  ook voor het waarborgen van de persoonlijke ruimte. Ook hierin zijn flexibele oplossingen. Veel van onze preventieschermen kunt u combineren met akoestische panelen door deze erop of ernaast te klemmen.

Mitesco Safety Sidedesk

Hoogwaardig transparant plexiglas speciaal gemaakt om haaks op uw bureaublad te plaatsen. Zo kunt u eenvoudig de zijkanten van uw bureau afscheiding of 1 grote tafel opdelen voor bijvoorbeeld vergaderingen.

Glazen vrijstaand preventiescherm met frame

Kuchscherm van gehard glas dat niet verkleurd. Een duurzaam alternatief en is 100% herbruikbaar. Voor een stijlvolle uitstraling en stevigheid heeft de glazen wand een zwart frame.

Opzet scherm Plexi

Is uw werkplek al voorzien van akoestische scheidingswanden? Dan kunt u ook transparante schermen toevoegen. Of dit aan de bovenzijde van het paneel is of de zijkant. Er zijn diverse mogelijkheden om uw werkplek veilig af te schermen.

Mitesco safety sidedesk  Mitesco Safety Sidedesk
 
€ 224 
meer informatie »
Glazen wand bureauschermen  Glazen opzetscherm
 
€ 220 
meer informatie »
Corona schermen bureau kantoor Aanbouw veiligheidspaneel 
€ 103 
meer informatie »

Volledig besloten werkplekken

Wenst u in een ruimte te werken waar u in alle rust kunt werken? Dan zijn onze afgesloten werkplekken de ideale akoestische werkplek. U heeft geen last van geluiden van uw collega’s en vice versa. Hierdoor zijn de privacy booths ideaal als u ook meer privacy nodig heeft. Een werknemer kan zich afzonderen en uitstekend op zijn werkzaamheden richten.
Uit onderzoek blijkt dan werknemers 56% minder fouten maken en meer productiever zijn als er een goede akoestische oplossing aanwezig is.

In deze afgesloten concentratie werkplekken kunt u efficiënt en rustig werken. Ondanks dat de units dicht zijn, bent u niet uit het zicht en houdt u toch die vorm van transparantie op de werkvloer door de glazen wanden/ en of deuren.

Kantoorinrichting tijdens Covid-19

Akoestische werkplek The Cabin

Deze akoestische oplossing op kantoor lijkt net een aparte kamer door de hoge wanden en de glazen schuifdeur. In de afgeschermde ruimte kunt u uw bureau en bureaustoel plaatsen en zo uw eigen werkplek creëren waar u zich goed kunt concentreren.

Akoestische werkplek Hush Work Sit & Stand

Volledig geluidsdichte werkplek, zeer effectief zodat u ongestoord kunt werken. In deze akoestische unit zit een verstelbaar bureau wat u op stahoogte kunt zetten d.m.v. hendels onder het bureaublad. De Hush closed is een favoriet als concentratiewerkplek met superieure geluidsabsorptie.

The Hut met glazen deur

Speels en effectieve akoestische hut voorzien van een dak en frontpanelen met glazen deuren. Door een bureau in de stilte werkplek te plaatsen kunt u een eigen privé kantoortje creëren.

Akoestische werkplek The Cabin  Akoestische werkplek The Cabin
 
€ 12.021 
meer informatie »
Hush Work Sit & Stand  Akoestishe unit Hush work
 
€ 12.958 
meer informatie »
The Hut werkplek met glazen deur The Hut met glazen deur 
€ 6.347 
meer informatie »

Rustig werken op kantoor

Ongewenste echo’s en hinderlijke galm zorgen voor een slechte spraakverstaanbaarheid en op termijn voor een onprettige werkomgeving. Voor geluiddempende redenen is het afschermen van werkplekken met akoestieke producten een ideale oplossing.
Voor afscherming van de werkplekken vanuit de Covid-19 situatie en het afbakenen van uw eigen persoonlijke ruimte, zijn preventieschermen een handige toevoeging. Of combineer beide toepassingen en verbeter de akoestiek en scherm uw ruimte af.

Kortom er zijn veel mogelijkheden om uw werkplekken deels of volledig af te schermen. Wilt u nog meer opties, bekijk de akoestische scheidingswanden en de preventieschermen.


Lees ook de volgende artikelen:
Sfeervolle en multifunctionele kantoorinrichting volgens het nieuwe werken
De 2020 werkplek
Kantoorinrichting volgens de 1,5 meter afstand maatregelen
Thuiswerken, zo werkt het wél!
Gestoffeerde meubelen op kantoor: geef bacteriën geen kans