Wachtkamer inrichten: 4 tips + Quick Wins

De kantoorinrichting is het visitekaartje van de organisatie. En als we erover nadenken is de ontvangstruimte het belangrijkste onderdeel om een goede eerste indruk te maken. Voor bezoekers is dit de kennismaking met het bedrijf. We zijn allemaal wel eens in een wachtkamer belandt waar het donker, ongezellig en gedateerd was. Geen uitnodigende plek om even plaats te nemen en al helemaal geen goed voorteken voor het vervolg van de afspraak. Hoe groot of klein de organisatie ook is, besteedt aandacht aan een prettige ontvangstruimte. Wij geven hieronder alvast de beste tips voor een goede ontvangst.

1. Comfortabel zitmeubilair in de ontvangstruimte

Een kleine ontvangstkamer of gewoon een sfeervol ontvangst creëren? Comfortabele gestoffeerde stoelen passen altijd. Loungestoelen zijn uitnodigend en geven een behaaglijk gevoel. Een bijzettafel waar een kopje koffie op kan staan maakt het geheel compleet. Of schuif de armstoelen aan een grote leestafel voor een instant huiskamer gevoel.

Ontvangt u veel bezoekers per dag? Dan kan een wachtkamer bank een uitkomst zijn. Deze banken met meerdere zitplekken zijn vaak modulair en zorgen ervoor dat de ruimte slim wordt benut. Er is veel keuze qua design en materialen. Gestoffeerde zittingen zijn comfortabeler maar kunststof is weer veel makkelijker schoon te maken. Een middenweg is ook mogelijk, met kunstleder blijft de zitting gemakkelijk schoon te maken. Ook kunstleder kan een warme uitstraling hebben, deze hebben de look van een stof maar de eigenschappen van kunstleer. Vraag ons naar de mogelijkheden in stoffen!

Een wachtkamer kan ook de ideale plek zijn om een aantal mails bij te werken. Akoestische meubelen met hogere zijwanden dempen omgevingsgeluiden en bieden de perfecte plek om even kort te werken. Een bijzettafel of schrijfblad die kan worden aangeschoven en een elektra punt zijn dan geen overbodige luxe.

Een ziteiland als het centrale punt in de receptieruimte of ontvangsthal trekt altijd de aandacht. Deze zitelementen zijn er vaak in bijzondere vormen en kunnen gestoffeerd worden met veel verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een geprinte stof zoals Polycolour. Dit zorgt ervoor dat elke (hoge resolutie) afbeelding geprint kan worden op stof. Zo wordt de ontvangsthal wel heel uniek!

Hendrix fauteuils

Wachtbank Flatlands  MODULAIRE BANK FLATLANDS
 
€ 5.462 
meer informatie »
Zitelementen Sisters  ZITELEMENT SISTERS
 
€ 799 
meer informatie »
Akoestische fauteuil mona  AKOESTISCHE FAUTEUIL MONA
€ 1.736 
meer informatie »

 

2. Think green voor een vrolijke introductie

Iedereen wordt blij van een stukje natuur. Groene elementen hebben een positieve en stress verlagende uitwerking op mensen. Een goed idee dus om planten en andere natuurlijke elementen zoals hout en katoen en wol toe te voegen aan de ontvangstruimte.

Verticale moswanden zijn ideaal voor de kantoorruimte. Ze hebben geen verzorging nodig, blijven jarenlang mooi en geven toch die positive vibes. Moswanden en mosschilderrijen zijn er in diverse soorten en maten. Een kleine moscrikel maakt al een wereld van verschil in een bescheiden ontvangsthoek. Voor een grootse impact zijn er moswanden op maat. Deze moswanden bekleden een volledige muur of receptiebalie met frisgroen mos. Een verpletterende indruk achterlaten? Voeg een logo en/of letters toe aan de moswand en bezoekers zullen versteld staan.

Moswand op maat bij receptie

Akoestisch wandpaneel plant  AKOESTISCH PANEEL PLANT
 
€ 202 
meer informatie »
Moscirkel mossenmix  MOSCIRKEL MOSSENMIX
 
€ 100 
meer informatie »
Moswand Hexagon MOSWAND HEXAGON ST/10
€ 306 
meer informatie »

 

3. De juiste verlichting voor de wachtkamer

Een lichte ontvangstruimte doet het altijd goed. Laat zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnenkomen. Door daglicht voelen we ons opgewekt en zorgt voor een goede concentratie.

Lukt het niet om voldoende daglicht in de wachtkamer te krijgen? Maak dan gebruik van wit lamplicht. Geel licht geeft meer sfeer maar zorgt er ook voor dat we ons slaperig voelen. Toch meer sfeer bij wit lamplicht? Akoestische verlichting is de oplossing! Deze lampen dragen bij aan een prettige akoestiek door het geluidsabsorberende materiaal. Ook brengen de hoogpolige en aaibare stoffen meer gezelligheid in de ruimte.

De keuze is reuze qua design en kleuren. Een groot verlichtingselement boven de leestafel of kleinere lampjes bij een loungestoel is altijd een goede keuze.

Arcum vloerlamp

Hanglamp Buzzipleat  HANGLAMP BUZZIPLEAT
 
€ 1.019 
meer informatie »
Hanglamp Buzzicone  HANGLAMP BUZZICONE
 
€ 849 
meer informatie »
Hanglamp shine on cracker HANGLAMP SHINE ON CRACKER
€ 525 
meer informatie »

 

4. Opgeruimd staat netjes

Een nette en schone ontvangstruimte is onmisbaar voor een positieve wachtervaring. Als er de mogelijkheid is om wat te drinken te pakken, zijn schone apparaten onmisbaar. Zorg daarnaast voor een representatief pantry meubel om kopjes en bekers netjes op te bergen.

Kunnen bezoekers achter de receptiebalie kijken? Dan zijn kasten geen overbodige luxe om zoveel mogelijk in op te bergen. Denk aan schuifdeurkasten of roldeurkasten met bijvoorbeeld een mooi topblad. Voor een iets minder zakelijke uitstraling zijn een vakkenkast of gekleurde lockerkast een mooie optie.

Tot slot mag een kapstok niet ontbreken in ontvangstruimte. Een garderobe hoeft geen doorn in het oog te zijn. Er zijn voldoende representatieve kapstokken met een mooi design beschikbaar!

Tree kapstok

Roomdivider Pillow space  ROOMDIVIDER PILLOW SPACE
 
€ 1.176 
meer informatie »
Roomdivider Petram  ROOMDIVIDER PETRAM
 
€ 2.443 
meer informatie »
Cabinet lage kast LAGE KAST CABINET
€ 504 
meer informatie »

 

Quick wins waardoor bezoekers een wachtruimte meer waarderen

Zachte achtergrondmuziek
Verse bloemen
Speelgoed voor kinderen
Gelegenheid om iets te dinken
Afleiding door groen, decoratie en (actueel) lectuur
Een vriendelijk ontvangst door medewerkers of gebruiksvriendelijk digitaal aanmeldsysteem

Interstuhl Hub ontvangstmeubelen

 

Hulp nodig bij de inrichting?
Hulp nodig bij een projectinrichting? Of op zoek naar advies over producten? Bij MV Kantoor denken we graag mee met interieurvragen. We komen met een advies op maat en nemen de volledige projectinrichting uit handen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek »