Thuiswerkplek inrichten begint met het bureau

Bent u uw thuiswerkplek aan het inrichten zodat u thuis kunt werken? Of bent u al een tijdje aan het thuiswerken, maar merkt u dat u klachten ervaart zoals nek,-rug- en schouderpijn?
Dan is het goed om een kritische blik te werpen naar het meubilair in uw kantoorinrichting thuis.
Het kan zo maar zijn dat de stoel en tafel waar u eerst aan het werkte, prima waren voor de kortere momenten, maar niet geschikt zijn voor volledige werkdagen. Het vaker en langer thuiswerken zal meer voorkomen, wellicht ook doordat het (nog) niet mogelijk is om 1.5 meter afstand op kantoor te houden.

Een ergonomische thuiswerkplek hoeft niet duur te zijn, met een goede bureaustoel en bureau kunt u prima zonder klachten thuiswerken. Ontdek meer over welk type bureau het beste bij u past en voorkom toekomstige en onnodige klachten. Wilt u meer weten over goede bureaustoelen? Lees dan hoe kan ik een goede bureaustoel vinden en hoe stel ik mijn bureaustoel in.


Wilt u meer weten over goede bureaustoelen? Lees dan hoe je de juiste bureaustoel kunt vinden en hoe stel ik mijn bureaustoel in.

Goed bureau voor uw thuiswerkplek

Eén van de basis onderdelen van elk thuiskantoor is een bureau. Als u opzoek bent naar de meest ergonomische en gezonde optie is een zit sta bureau de beste keuze. Met dit verstelbaar bureau kunt u de hoogte van de werktafel eenvoudig aanpassen van zit- tot stahoogte.
De variatie tussen zittend en staand werken is een gezonde afwisseling van het sedentair gedrag. Ons lichaam is niet gemaakt om lang te zitten en vergroot de kans op diabetes, overgewicht en hoge bloeddruk.

De voordelen van een zit sta bureau

  • Wisselt de statische zithouding af
  • Stimuleert doorbloeding
  • Bevordert concentratie & productiviteit
  • Verbranding van calorieën
  • Mindert rugklachten
  • Vermindert ziekteverzuim

In plaats van een elektrisch verstelbaar bureau, kunt u ook kiezen voor een slinger bureau waarmee u de hoogte van het bureau aanpast. Liever een bureau met een standaard hoogte? Geen probleem, een standaard bureau heeft een hoogte van ca. 75cm. Dit is de meest voorkomende hoogte waar u prima met een goed verstelbare bureaustoel achter kunt zitten en werken.
Is deze hoogte net iets hoog voor u? Dan is het wellicht goed om een voetensteun aan te schaffen zodat u uw bureaustoel hoger kunt zetten en alsnog uw voeten plat op een ondergrond kunt plaatsen.

Populaire thuiswerk bureaus

Hoogte instelbaar bureau Easy: liever zittend werken en niet regelmatig van hoogte verwisselen? Dan is het Easy bureau een prima keuze. Dit hoogte instelbare bureau kunt u d.m.v. een inbus instellen op de gewenste hoogte van 62-85cm, afhankelijk van uw lichaamslengte.

Slinger bureau BEST: als uw voorkeur zittend werken is, maar u toch de keuze wilt hebben om het bureau in hoogte te verstellen, dan is een slinger verstelbaar bureau een handige toevoeging aan uw thuiswerkplek.
Ook handig als andere mensen bij u thuis gebruik maken van het bureau of als u liever iets hoger wilt zitten met uw bureaustoel of verstelbare kruk zoals de UP, zodat u een actievere zithouding aan kunt nemen, is een kleine aanpassing in hoogte gewenst. Dit zit bureau is verstelbaar van 62 tot 87cm.

Elektrisch zit sta bureau YF: wilt u een gezonde toevoeging voor het thuiswerken en het aantal zituren verminderen? Dan kunt u met het zit sta bureau d.m.v. een druk op de knop de hoogte aanpassen. Het bureau is verstelbaar van 65-130cm.

Hoogte instelbaar bureau Easy  In hoogte instelbaar bureau Easy
 
€ 195 
meer informatie »
Slinger bureau thuiswerken  Slinger bureau BEST
 
€ 303 
meer informatie »
Zit sta bureau thuiswerkplek Elektrisch verstelbaar bureau YF3 
€ 464 
meer informatie »

Nog meer populaire thuiswerk bureaus

Klein elektrisch verstelbaar bureau FW HOME: bureau speciaal voor de thuiswerkers. Door het formaat past deze in bijna elke ruimte thuis zonder weinig ruimte in beslag te nemen. Het smalle bureau bestaat uit 2 werkbladen en is verstelbaar van 72-122cm.

Klein elektrisch verstelbaar bureau LW HOME: net zoals het FW Home bureau, is dit zit sta bureau speciaal voor de thuiswerkplek. Dit kleine zit sta bureau kunt u verstellen van 73-118cm.

Hoekbureau EASY WING: heeft u meer ruimte nodig op uw bureau? Dan biedt een hoekbureau net die extra werkbladruimte waar u uw kantoorspullen en papieren kwijt kunt. Met dit bureau kunt u eenvoudig de hoogte instellen van 62-85cm d.m.v. een inbus.

Klein elektrisch verstelbaar bureau FW  Klein elektrisch bureau FW Home
 
€ 309 
meer informatie »
Klein elektrisch verstelbaar bureau LW  Klein elektrisch bureau LW Home
 
€ 380 
meer informatie »
Hoekbureau kantoor thuis Easy Hoekbureau Easy Wing 
€ 312 
meer informatie »

Beste bureauhoogte

Stelt u zich de vraag hoe hoog moet mijn bureau zijn? Kijk hier welke hoogte van het bureau het beste bij uw lichaamslengte past met behulp van de handige tabel.

Als handige richtlijn kunt u ook het volgende aanhouden:
1. stel uw bureaustoel goed in en plaats beide voeten plat op de grond
2. uw armen moeten ontspannen op uw arnleuningen kunnen liggen
3. plaats de armleggers gelijk aan het hoogte van uw bureaublad (of als u een verstelbaar bureau heeft, verander de hoogte van het bureau) zodat uw armen zowel op de armleuningen als het blad kunnen leunen.

De ideale afmetingen voor een bureau dat geschikt is voor de thuiswerkplek hangt o.a. af van de beschikbare ruimte die u thuis heeft. Als we arbo technisch kijken, dan is 120cm de minimale breedte en 160cm breed en een 80cm diep bureau de standaard afmeting. Maar u kunt ook voor kleinere of grotere afmetingen kiezen.

Wilt u de arbo eisen van een bureau  weten? Lees dan meer over een werkplek volgens de arbo regels.


Thuiswerkplek acties
Liever in één keer een ergonomische, maar voordelige thuiswerkplek aanschaffen?

Bekijk dan onze thuiswerk combideals waar u een goede bureaustoel of kruk met een bureau in uw afmeting naar keuze kunt kiezen. 

Ergonomische thuiswerkplek acties

Wellicht interessant voor u:

Thuiswerken, zo werkt het wel 
Waar moet een thuiswerkplek aan voldoen? 
De 2020 werkplek
Kruk Upis1: de favoriete afwisseling van de bureaustoel

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen u ook graag met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot grote organisaties verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,9! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.