Groene kantoorinrichting


Door de gesloten ramen kijkt u naar buiten. Rillingen over de rug als u aan de kou denkt en bent blij dat u lekker warm binnen zit. De frisse buitenlucht is nu alleen ver te zoeken. Die lucht die u in de warme zomermaanden juist zo graag met open ramen ontvangt.
Maar hoe kunt u er nu voor zorgen om het gehele jaar buiten naar binnen te halen? Lees het antwoord in deze blog.

Buiten naar binnen brengen is een term dat steeds vaker geroepen wordt. Het is het concept waarbij buitenelementen zoals planten naar binnen worden gebracht om een natuurlijke look in kantoor te creëren.
Vooral nu het wat kouder is en men misschien minder snel naar buiten gaat, kunt u zich alsnog in een groene oase bevinden, gewoon binnen op kantoor. Dit kunt u realiseren door het interieur van uw kantoorinrichting aan te passen.
Waarom is groen naar binnen halen juist zo'n goed idee?

  • Minder stress
  • Schonere lucht
  • Stabiel klimaat
  • Akoestische functie


Minder stress en schonere lucht

Uit een onderzoek van University of Exeter is gebleken dat meer groen op de werkvloer ervoor zorgt dat de hoeveelheid lichamelijke stress vermindert en het geluksgevoel van de medewerkers verbetert. Wanneer men zich prettig op kantoor voelt, heeft dit ook een positieve invloed op de productiviteit op de werkvloer. Echte planten zorgen daarnaast ook voor een verbetering in de luchtkwaliteit. Zij binden allerlei stofdeeltjes, schadelijke stoffen en geuren aan zich, wat resulteert in een schonere lucht. Dus hup, snel naar het tuincentrum!

Als u liever geen echte planten wilt toevoegen aan de kantoorinrichting, zijn kunstplanten een alternatief. Deze zijn van hoogwaardige kwaliteit en lijken hierdoor levensecht.


Akoestische functie

Bladeren van echte planten laten geluiden door en weerkaatsen niet. Slechte akoestiek wordt veroorzaakt doordat geluiden weerkaatst worden van harde oppervlakten. Planten zorgen juist voor een verbetering in de akoestiek. Akoestische producten hebben uiteraard vele malen meer invloed op de verbetering van de akoestiek.

Denk o.a. aan akoestische wandpanelen en plafondpanelen. U kunt ook speelse akoestische oplossingen aan het interieur toevoegen zoals de Buzzifalls, Cactus, of akoestisch behang met print. Deze akoestische artikelen zijn vergelijkbaar met natuurlijke elementen. Hiermee lijkt het net alsof u zich buiten waant.

Kunstplanten kantoor

                                                                                                                                                                                             


Gebruik van hout

Het gebruik van hout in het kantoorinrichting geeft ook een gevoel van verbondenheid met de natuur. Vooral als er massief hout gebruikt wordt, is deze natuurlijke look veel groter.

Het hout kunt u terug laten komen in een vergadertafel waarbij het tafelblad uit hout bestaat. Dit geeft ook een robuuste uitstraling en sluit aan bij de trends van interieur. Het is ook mogelijk om naast tafelblad, houten poten onder stoelen terug te laten komen.


Natuurprint

Het gebruik van natuurlijke kleuren zoals groen en bruin geven al een illusie van buiten door de aardse kleuren. Of bedek de muren met behang met een natuurprint. Deze geven de wanden een ware transformatie.

 

                                                                                                                                                                                                 

Houten vergadertafel en behang met natuurprint


Buitenmeubilair

Buitenmeubels kunt u uiteraard ook in uw kantoorinrichting toevoegen. Meubels zoals stalen stoel Nolita zijn mogelijk in frisse kleuren en zien eruit als een terrasstoel. Loungestoel Randa heeft een comfortabele zit en is samengesteld uit nautisch touw. Of wat dacht u van een picknicktafel voor in de bedrijfskantine?


Aparte meubels

Verrijk het interieur van uw bedrijf met aparte meubels met natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan een unieke kapstok die geïnspireerd is op de vorm van bomen. Blikvangers van lampen zoals Nefos (wolken), Baby Love (rozen) en Tulip (tulpen). Een unieke zitmeubel als C-barrel is een gerecyclede zitting, bestaande uit een olievat. Of voeg zitcomfort toe aan uw kantine inrichting met een ziteiland of treinbank met boomstamprint.

                                                                                                                                                                                                   

Hanglamp wolken en randa loungestoel

 

Met deze meubels kunt u buiten dus eenvoudig het hele jaar naar binnen halen. Naast dat het voordelen met zich meebrengt voor de medewerkers, krijgt uw kantoorinrichting ook een oppepper door het unieke design en de natuurlijke blikvangers. Wilt u graag interieur advies voor een nieuwe en natuurlijke kantoorinrichting? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen wij u graag verder.

MV Kantoor is ruim 30 jaar projectinrichter en heeft door de jaren heen mooie kantoorinrichtingen mogen realiseren. Bekijk onze projectenpagina voor bedrijven die u voor gingen.
Treinbank boomstamprintTreinbank Boomstam  €809 meer informatie »
Picknicktafel Clip-BoardPicknicktafel Clipboard
€3.747 
meer informatie »
Kapstok TreeKapstok Tree