Een bureau voor uw werkplek!

Het bureau is een onmisbaar stukje kantoormeubilair voor elk bedrijf. Het is de plek waar hard wordt gewerkt, ideeën worden bedacht en is voor velen hun eigen plekje op de werkvloer of thuis.
Misschien heeft u al een idee wat voor soort bureau u wilt of wat u mooi en prettig vindt om aan te werken. Maar als u een bureau gaat kopen zijn er een aantal dingen waar u moet opletten. Wat die dingen zijn zodat u het bureau kunt aanschaffen die het beste bij u past, leest u hier!

Bureau kopen

 

Heb ik echt zo'n groot bureau nodig?

Denk aan hoeveel ruimte u nodig heeft voor het uitoveren van uw werkzaamheden achter het bureau. Heeft u veel papierwerk en meerdere beeldschermen op het werkblad en komt u dan alsnog ruimte tekort? Dan is een groter bureau geschikt voor u. Dit is echter ook weer afhankelijk waar u werkt en hoeveel ruimte u ter beschikking heeft. Werkt u in een groot kantoor met meer dan voldoende ruimte, dan is een ruim bureau makkelijker aan te schaffen dan wanneer u thuis in de woonkamer een plekje heeft voor uw werkplek. Werkt u enkel met een laptop en uw mobiel, dan is een kleiner bureau geschikt voor u.

Denk ook aan de arbo-eisen die aan een werkplek worden gesteld. Een bureau dient een minimaal formaat en hoogte te hebben die arbo goedgekeurd zijn. Zo is het bijvoorbeeld ook het beste om een bureau met tafelblad te kiezen die een licht matte kleur heeft om reflectie van het licht te voorkomen. Lees hier welk bureau hoogte bij u past en welke afmetingen een bureau minimaal moet hebben.

 

Ergonomisch bureau

Een ergonomisch bureau is een verstandige keuze als u daar vaak en lang achter werkt. Een bureau is ergonomisch als deze de juiste instelmogelijkheden heeft die uw werkhouding bevorderen en lichamelijke klachten voorkomen. Wanneer een bureau verkeerd is ingesteld, kan dit leiden tot nek-, rug-en schouderklachten.
Een bureau ingesteld op een vaste hoogte kan ergonomisch zijn, maar een bureau dat in hoogte verstelbaar is, is vele malen beter. Hierdoor kunt u afwisselen tussen zittend en staand werken en heeft u een ergonomisch ingerichte werkplek.

 

Verstelbare bureaus kantoorinrichting

 


Welk type bureau?

  • Elektrisch zit sta bureau: Dit kantoor bureau is zeer eenvoudig te verstellen in hoogte. Hierdoor is het ook een vaak gekozen type bureau voor de dynamische werkplek. Een zit sta bureau dat elektrisch verstelbaar is kunt u door middel van een druk op de knop op uw gewenste hoogte zetten.
  • Slinger bureaus: Dit bureau is mogelijk te verstellen tot zit-sta hoogte of tot een zithoogte van 88cm. Met een zwengel kunt u handmatig de hoogte verstellen. Kom erachter wat de voordelen van een zit-sta bureau zijn
  • In hoogte instelbare bureaus: Een in hoogte instelbaar bureau kunt u instellen door middel van een inbussleutel. Deze zijn normaliter instelbaar tot een zithoogte van 86cm. Hiermee voldoet het bureau aan de Europese norm en de Nederlandse NPR norm.
  • Hoekbureau, bureau met aanbouw: Als u veel plek nodig heeft op uw bureau en u heeft de ruimte, dan kan een hoekbureau erg praktisch voor u zijn. Deze zijn ook mogelijk in een elektrisch verstelbare uitvoering.

 

Bureaus kopen werkplek

 

Accessoires nodig?

Als u aan het werk bent, heeft u hiervoor dan praktische bureau accessoires nodig om uw taken uit te voeren?
Denk aan kabelmanagement zoals kabelgoten of elektrificatie zoals stekkerdozen of elektra inbouw. Bij kabelmanagent is het ook belangrijk om te weten hoe groot uw bureau is, wat de beschikbare ruimte is en in het geval van een kabelslang, tot hoe hoog het verstelbare bureau ingesteld kan worden.
Wellicht wilt u liever een bureau met een kast of ladeblok voor opbergingsmogelijkheden?
Uiteraard is een goede bureaustoel ook onmisbaar voor de juiste zithouding als u achter het bureau zit. 

 

Meerdere bureaus kopen

Als u meerdere bureaus wilt aanschaffen voor uw kantoorinrichting, dan kunt u losse bureaus met elkaar combineren, wingbureaus of duo bureaus voor 2 personen aanschaffen. Als u bureaus tegenover en/of naast elkaar plaatst, is het ook mogelijk om een akoestisch scherm tussen de bureaus te zetten voor een geluiddempende werking en privacy.

 

Bureau kiezen wingbureau

 

Samengevat

Om globaal samen te vatten wat u precies moet weten bij het aanschaffen van een bureau wat bij u past is het volgende:

  • Hoeveel ruimte heb ik nodig?
  • Met welke arbo-eisen moet ik rekening houden?
  • Is het bureau ergonomisch
  • Het type bureau
  • Heb ik accessoires nodig?
Wilt u een bureau graag in het echt bekijken en ervaren hoe een elektrisch zit-sta bureau in zijn werk gaat? U bent van harte welkom in onze showroom in Zeist. Bekijk op onze webshop welke bureaus aanwezig zijn in onze showroom of neem contact met ons op.
MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot een grote Universiteit verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,8!