Welke meubelen passen in een schoolomgeving?

De leslokalen zijn natuurlijk het belangrijkste onderdeel binnen een school maar vergeet ook de overige ruimtes niet. De ontvangstruimte, kantine, lerarenkamer en mediatheek maken het tot een compleet complex waar kinderen spelen, leren en zich constant ontwikkelen. Deze ruimtes hebben een grote invloed op de uitstraling en perceptie van de school. In dit blogbericht geven wij onze tips voor de schoolinrichting.

Een dynamische kantine inrichting

De schoolkantine wordt voor zoveel meer gebruikt dan alleen een boterhammetje eten. Het is een ontmoetingsplek waar bijvoorbeeld ook bijeenkomsten, voorstellingen en diploma-uitreikingen worden georganiseerd. Handig, wanneer de indeling van deze ruimte zonder al teveel moeite kan worden veranderd. Verrijdbare tafels en klaptafels maken een dynamische opstelling mogelijk. De kantinetafels in ons assortiment zijn stevig en bestand tegen een stootje. Stapelbare kantinestoelen zijn een uitkomst wanneer het aantal bezoekers wisselt per gelegenheid. Eenvoudig te verplaatsen met een stoelentrolley. Deze kantinestoelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleurtinten. Geen kleurenpallet of huisstijl is te gek. Daarnaast zijn treinbanken in coupé opstelling de ideale kantinebanken. Deze duurzame banken creëren in combinatie met een mooie tafel een gezellige en praktische zithoek. De opstelling biedt veel zitplekken en neemt relatief weinig ruimte in. De treinbank is te bekleden met elke wensbare foto, print of logo.

Kantine inrichting hogeschool Kantine inrichting Katholieke Pabo Zwolle   meer informatie »
Ziteiland met sinaasappel afbeelding  Ziteiland met sinaasappelprint
€ 1.499 
meer informatie »
Schoolkantine meubels Kantine inrichting Avicenna Collega

 


Mediatheek en open leercentrum

Leerlingen zitten voor een langere tijd in de mediatheek of leercentrum te studeren, belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan ergonomische meubelen. Wij adviseren vaak een comfortabele stoel met rugleuning of gaan voor een wiebelkruk. Deze gezellige kruk is makkelijk te verplaatsen, in hoogte verstelbaar en laat de gebruiker subtiele bewegingen maken. Ideaal voor leerlingen die toch al niet stil kunnen zitten. Daarnaast is ook de indeling belangrijk om de manier van lesgeven te ondersteunen. Computerplekken zijn gemakkelijk af te schermen met anti-spiek schermen of akoestische bureauschermen. Zo blijft iedereen geconcentreerd. Terwijl verschillende zithoeken met ronde tafels of tafels in een u-vorm juist discussie en samenwerking stimuleren.

Inrichting klaslokaal  Open leercentrum met stoel Tweet 
 
€ 139 
meer informatie »
Mediatheek werkplekken  Mediatheek werkplekken met Kruk Upis1 
 
€ 129 
meer informatie »
Bureaustoelen voor scholen Bureaustoelen Labsit 
€ 172 
meer informatie »

De lerarenkamer

Dit moet een ruimte zijn waarin leraren kunnen ontspannen en tussen de lessen door ook kunnen werken. Een lerarenkamer waar comfortabele stoelen staan in meerdere zitjes doet het vaak goed. Even bijkletsen met een kop koffie en je kunt er weer tegenaan. Een ruime tafel waar tussen de lessen door gewerkt en overlegd kan worden is een mooie aanvulling.

Lerarenkamer met grote tafel Lerarenkamer met grote tafel meer informatie »
Werkplekken voor een lerarenkamer  Werkplekken in de docentenkamer
 
meer informatie »
Akoestische stoelen en banken Akoestische stoelen Mona 
  € 1.209 meer informatie »

Ontvangst

Een receptie bij de ingang is een duidelijk aanspreekpunt en zorgt voor een warm welkom. Laat medewerkers achter de balie op een representatieve bureaustoel werken en zorg dat al het papierwerk netjes in kasten opgeborgen is. Niets is slordiger dan een oude bureaustoel en rondslingerende papieren. Het gebruik van frisse kleuren geven het geheel een vrolijke uitstraling.

De ontvangstruimte of hal is ook dé plek voor leerlingen om voor de les nog even met elkaar te kletsen. Loungebanken en ziteilanden in kunstleder zijn duurzaam, stevig en makkelijk schoon te houden. Pas op met te lichte kleuren zoals wit en zachtgeel, deze kleuren zijn besmettelijk en minder geschikt voor een school. De banken zijn te bekleden met elke mogelijke afbeelding. Bekijk hieronder een voorbeeld van een ziteiland met boomstamprint.

Ontvangstbalie met bureaustoelen Ontvangstbalie met bureaustoelen meer informatie »
ADX stevige loungebanken   Stevige ADX lougebanken
 € 1.622 
meer informatie »
Moderne werkplekken Moderne werkplekken

 

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot een grote Universiteit verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina  en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,8!