Reiniging van gestoffeerde meubelen, bureaustoelen en een blik op anti bacteriële stoffen

Reinigen en desinfecteren is een hot topic geworden in de tijd van COVID-19. In dit bericht richten we ons speciaal op het reinigen van stoffen op de werkvloer voor een goede hygiëne. Denk aan bureaustoelen, treinbanken, loungemeubilair, bezoekers- en wachtkamerstoelen. Textiel en stoffen zijn niet de grootste risico factor in de verspreiding van het virus maar we kunnen dit risico nog verder minimaliseren door het reinigen van zachte oppervlakken.

Om te beginnen is er een verschil tussen reinigen en desinfecteren:

  • Reinigen is het verwijderen van stof, vuil en vlekken van het oppervlak. Reinigen draagt bij aan de levensduur en uiterlijk van stoffen.
  • Bij het desinfecteren worden ziektewekkers gedood. Het is belangrijk alleen desinfectiemiddelen te gebruiken als het echt nodig is. Ziekteverwekkers kunnen ongevoeliger worden voor het middel waardoor het steeds lastiger is de ziekteverwekkers te doden.
  • Sommige methoden met water, zeep, bleek of stroom reinigen en desinfecteren tegelijk maar kunnen alleen op bepaalde oppervlakken en stoffen gebruikt worden.

Richtlijnen schoonmaken en onderhoud van stoffen:

Stofzuigen
Stofzuig textiel regelmatig met een speciaal opzetstuk om te voorkomen dat stof en vuil zich ophoopt. Stof en vuil kunnen werken als een schuurmiddel waardoor stoffen sneller slijten.

Vlekken
Pak vlekken zo snel mogelijk aan. Absorbeer overvloedig vocht voordat het tijd heeft om in te trekken. Indien nodig kunt u de stof behandelen met warm water en shampoo of vloeibare zeep.

Water en Zeep
Net zoals aangeraden wordt om onze handen vaak te wassen met water en zeep om verspreiding van Corona tegen te gaan, is het ook een effectieve manier om stoffen en vinyl mee te reinigen. Gebruik vloeibare zeep of meubelshampoo in warm water. Gebruik een schone doek en wring deze goed uit voordat deze op de stof gebruikt wordt. Pas op met teveel water, vooral met wol. Deze reinigingsmethode is geschikt voor alle soorten stoffen.

Alcohol
Desinfectie middelen met alcohol zijn effectief tegen bacteriën en virussen en schimmels. Geschikt voor polypropyleen, polyester en vinyl.

Stoom
Stoom reiniging verwijderen vuil en vlekken door een combinatie van temperatuur en druk. Er wordt er gebruik gemaakt van stoom van ca. 180C en een stofzuiger om vuil, vocht en bacteriën te verwijderen. Te gebruiken op wol en polyester.

Antibacteriële spray/doekjes
Antibacteriële sprays en doekjes bevatten vaak Benzalkonium chloride-oplossingen welke effectief zijn tegen bacteriën, sommige virussen en schimmels. Neem de stof af met een doekje of gebruik en spray en een schone doek. Geschikt voor polypropyleen, polyester en vinyl.

Stoffen reinigen op kantoor

Speciale reiniging voor uw meest gebruikte meubel: De bureaustoel

We brengen dagelijks veel uren door op een bureaustoel en vaak is dat ook te zien, Maar juist het vuil dat niet meteen zichtbaar, geeft de grootste problemen. Denk aan huisstofmijt en andere micro-organismen die in de bekleding van een gebruikte bureaustoel leven. Het advies is om een bureaustoel minimaal elke drie jaar intensief en professioneel te laten reinigen. Zo voorkomt u gezondheidsproblemen.

Voor deze schoonmaakservice komen onze professionals bij u op locatie. Een diepreinigingsmachine spuit de reinigingsvloeistof onder hoge druk de stof in. Na de werking wordt deze er ook weer onder hoge druk uitgezogen. Drie uur later is de stoel droog en klaar voor gebruik. Door de korte droogperiode hebben bacteriën geen kans om zich opnieuw te nestelen. Een relatief eenvoudige manier om uw ziekteverzuim te verlagen.

Laat het reinigen aan de professionals over en geniet van een schone werkplek. De stoel is na een professionele schoonmaak beurt weer zo goed als nieuw!

Minimale aantal voor deze schoonmaakservice: 25 bureaustoelen
Aantal 25 – 100 : € 17 op locatie en NL of BE, prijs per stoel excl. btw.
Aantal 101 – 200: € 15 op locatie en NL of BE, prijs per stoel excl. btw
Aantal 201 en meer: € 13 op locatie en NL of BE, prijs per stoel excl. btw 
Exclusief voorrijkosten a € 75, prijzen geldig in 2021

Neem contact op voor meer informatie over deze service of plan direct een afspraak in. Bekijk hieronder hoe het micro-bacteriologisch reinigingsproces werkt.

Antibacteriële stoffen

Bent u van plan nieuwe kantoormeubelen aan te schaffen en vindt u een goede hygiëne belangrijk? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een stoffering met antibacteriële eigenschappen. We lichten hieronder een aantal stoffen uit welke favoriet zijn binnen de projectinrichting.

Silverguard - Vyva Fabrics
Silverguard is een zacht en soepel kunstleer welke een metallic glans heeft met de uitstraling van stof. Silverguard is gemakkelijk schoon te maken met water en zeep, is enorm sterk en een zeer hoge slijtvastheid. Mooi en praktisch voor treinbanken, stoelen en loungebanken.

Eigenschappen:
Anti bacterieel
Anti schimmel
Anti vlekken
Anti statisch
100% waterdicht
Zeer sterk 300.000 toeren martindale
UV bestendig
Gemakkelijk schoon te maken
Urine bestendig
Bloed bestendig
Olie bestendig
Sulfide bestendig

Anti bacteriële stof Silverguard

Hockers gestoffeerd met anti bacteriële stof Silverguard



Halcyon collectie – Camira
Een collectie frisse en innovatieve stoffen, effen of met patroon in diverse kleuren. De soft-touch afwerking zorgt voor de antibacteriële eigenschappen.

Eigenschappen:
Anti bacterieel
Anti schimmel
Anti vlekken
Waterproof
50.000 toeren martindale
Gemakkelijk schoon te maken
Reiniging met stoom, alcohol of bleek mogelijk (1: 4 verdund)


Cavaliere – Buvetex
Cavaliere is een soepel en fijn gestructureerd kunstleer van zware kwaliteit. Onze nummer 1 gebruikte kunstleer op treinbanken. Ideaal in kantoor- en schoolomgevingen waar zitbanken vaak gereinigd moeten worden.

Eigenschappen: 
Anti bacterieel
Waterproof 75.000
toeren martindale
Gemakkelijk schoon te maken
Urine bestendig Zweet bestendig 

Anti bacteriële stof Cavaliere

Treinbanken gestoffeerd met Cavaliere kunstleder

Heeft u vragen over het reinigen van gestoffeerde meubelen en bureaustoelen op kantoor? Neem gerust contact met ons op voor informatie. MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen en kantine inrichtingen. Bekijk onze projectenpagina voor interieur inspiratie. Benieuwd wat men van ons vindt? Eerlijke beoordelingen leest u hier.