Begin nu met staand werken aan uw bureau

Een aantal jaar geleden schreven wij hier al een artikel over: zitten is het nieuwe roken. En toch doen we het allemaal en nog steeds te lang én iedere dag.  De kans is groot dat u dit artikel ook zittend leest. Staat u? Dan bent u zich al bewust van de voordelen van staand werken.
Dat nog te veel mensen te lang zitten, toont aan dat het een actueel onderwerp is waarop we ook in het bedrijfsleven meer moeten richten.

Van de Europeanen zitten wij Nederlanders het meest met 8,5 uur per dag. Op kantoor, thuis, in de auto en ga zo maar door. In dit geval is het geen  prestatie waar we trots op moeten zijn. Juist het tegendeel. De oplossing is simpel, staand werken. Een zit sta bureau zorgt ervoor dat u uw werkzaamheden gewoon staand kunt uitvoeren. 

Misschien wilt u wel staand werken op uw werkplek introduceren, maar heeft u hier nog een aantal vragen over.
Aan ons om uw vragen te beantwoorden.

Wat is staand werken?

De woorden staand werken spreken voor zich, als u op kantoor werkt kunt u dit o.a. doen door middel van een zit sta bureau. Dit is een verstelbaar bureau, meestal elektrisch, dat u van zit-tot stahoogte kunt verstellen. Het verstelbare bureau zorgt ervoor dat u de hele dag eenvoudig kan variëren van zittend en staand werken en een gezonde houding aan kunt nemen.

Is staand werken goed voor je

 Bron afbeelding: Uncagedergonomics

Is staand werken beter dan zittend werken?

Wij hebben al eerder een nieuwsbericht geschreven over de voordelen van staand werken.
Staand werken achter uw bureau is inderdaad beter dan zittend werken. In ieder geval beter dan de hele dag zittend werken.
Uit een Harvard studie en meerdere onderzoeken is gebleken dat wanneer u achter uw bureau staat, de kans op de volgende klachten wordt verminderd:

  • obesitas
  • diabetes
  • hart-en vaat ziekten
  • rug-en schouderklachten
  • energieniveau
  • productiviteit

Minder zitten en meer staand werken kan er ook voor zorgen dat u wat langer kan leven. Conclusies uit 18 onderzoeken tonen dat mensen die het meest zitten, 49% meer risico hebben op vroeger overlijden. Uiteraard is alleen zittend niet de enige oorzaak, maar het draagt wel bij aan de gezondheid.
Net zoals staand werken niet alleen de gezondheid verbeterd, maar zeker bijdraagt.

Wilt u echt aan uw gezondheid werken, ook op kantoor, dan zal u gezonder moeten eten en meer moeten bewegen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen tijdens uw pauze of een bureaufiets achter uw bureau plaatsen zodat u in beweging blijft. Ook het fietsen zorgt voor een betere concentratie door de bloeddoorstroming in uw lichaam. 

Van zittend naar staand werken

Hoe hoog moet uw bureau zijn bij staand werken?

Een arbo goedgekeurd zit sta bureau is verstelbaar van ca. 65 tot 130cm. Dit type ergonomische bureau is geschikt voor mensen van diverse lichaamslengtes.
De elektrische bureaus zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar door middel van een display met knoppen. Wij bieden ook elektrische bureaus aan die tot een hoogte gaan van ca. 117cm.

De ideale hoogte voor een bureau als u staat hangt van uw lengte af. Als richtlijn kunt u het volgende aanhouden:

  • Het bureau moet op elleboog hoogte zijn. U moet uw voorarmen en ellebogen in een hoek van 90 graden kunnen houden en op het bureau leggen zonder dat u uw schouders omhoog trekt. In praktijk is dit vaak op navelhoogte.

Lees onze vorige nieuwsberichten als u meer wilt weten hoe u een werkplek volgens de arbo regels kunt maken en als u meer wilt weten over staand vergaderen.

Bureau hoogte kiezen

 

Investeer in minder zittend werken, het werkt!

Harvard Business Review heeft een studie gepubliceerd dat toont wat het rendement is voor bedrijven die investeren in het welzijn van de werknemers. De conclusie uit dit onderzoek blijkt dat het werkt. Elke dollar die in staand werken werd geïnvesteerd werd 2 tot 3 keer terugverdiend in de vorm van minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Vele bedrijven doen hier al aan, maar de cijfers tonen dat er toch nog te weinig mensen staan en bewegen zowel thuis als op kantoor. Wellicht een interessant feitje, ca. 75% van bedrijven die in de Fortune 500 staan, zijn actief bezig met een minder zitten beleid. Voer om over na te denken? 

Meest populaire zit sta bureaus

Wij bieden een ruim assortiment in verstelbare bureaus, van slinger bureaus tot aan (elektrische) zit sta bureaus. Deze kunt u eenvoudig in hoogte verstellen en zijn ook mogelijk in duo-uitvoering als u bureaus nodig heeft voor een dubbele werkplek.
Benieuwd naar meer verstelbare sta bureaus? Neem dan een kijkje in onze categorie zit sta bureaus.

Verstelbaar zit sta bureau  Elektrisch zit- sta bureau 65-130cm BZF3128
 
€ 611 
meer informatie »
Elektrisch verstelbaar duo bureau  Duo zit-sta bureau elektrisch verstelbaar 65-130cm
 
€ 1.297 
meer informatie »
Sta bureau elektrisch Elektrisch verstelbaar bureau YF3 65-130cm 
€ 484 
meer informatie »

Ervaar staand werken

Wilt u een zit sta bureau in het echt ervaren zodat u de beleving van staand werken zelf kan meemaken? U bent van harte welkom in onze showroom in Zeist waar wij een zit sta bureau hebben staan.

Showroom Zeist

 

Heeft  een vraag over staand werken of bent u geïnteresseerd in het zit sta werk concept? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze webshop voor zit sta bureaus
MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen en kantine inrichtingen. Bekijk onze projectenpagina voor interieur inspiratie en bedrijven die zit-sta werken op hun werkplek hebben geïntroduceerd. Benieuwd wat men van ons vindt? Eerlijke beoordelingen leest u hier.