De kleur- en interieurtrends van dit jaar


Het nieuwe jaar is begonnen, hoogste tijd om de kleur- en interieurtrends van 2019 onder de loep te nemen. Lees hieronder meer over onze drie favoriete interieur trends én met welke kleur en materiaal keuzes u goed zit!


1. Rijke kleuren

Wij zijn altijd benieuwd naar de trendvoorspellingen van de kleurexperts bij Pantone, onlangs werd de kleur van 2019 al gepresenteerd: Living Coral. Een levendige maar toch zachte kleur. Daarnaast heeft Pantone een boek gelanceerd met trendkleuren speciaal voor interieur design. Een boek bomvol kleuren voor 2019, met maar liefst 72 trendkleuren uit acht kleurpaletten. Wanneer u één of twee kleuren uit hetzelfde pallet kiest zit u helemaal goed. Wij kunnen u alvast informeren over twee van de acht paletten, namelijk Cravings en Classico.

Het Cravings palet is een niet alleen een genot voor het oog maar ook voor de smaak pupillen. Met kleuren als pittig rood, snoep roze en, zacht oranje en rijke paarstinten. Verleidelijke toespelingen op “fetish foods” vertalen de onweerstaanbare boodschap van het pallet. Zachte neutrale café latte kleuren brengen warmte in dit palet en zijn perfect te combineren met de meer sprekende kleuren. 

Daar recht tegenover staan de kleuren uit het Classico pallet. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de kleuren uit dit pallet elegant en tijdloos. Met een zwaanwitte kleur, karamel achtige bruintint, diep blauwe kleur, bordeauxrood en kaviaarzwart. Het goud en apricot zijn mooie finishing touches. Wij zijn vooral heel enthousiast over de kleuren in het Classico pallet! 

Pantone trendkleuren 2019


2. Natuurlijk en puur

De groene trend, oftewel biophilic design is here to stay! Het betekent letterlijk buiten naar binnen halen. Het interieur inrichten met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en vormen. Hout, natuursteen en kurk zijn natuurlijke materialen die we veel zien. Daarnaast is het toevoegen van groene planten een must en benut natuurlijk daglicht zoveel mogelijk.


3. Aardetonen

Een andere kleurtrend is het gebruik van terracotta kleuren als bruinroze, oranjegrijs en roodbruin. Deze kleuren komen mooi uit wanneer ze ton-sur-ton toegepast worden. Hierbij worden kleuren gecombineerd met dezelfde kleurtinten. Dit geeft een rustige en moderne uitstraling. Prachtig al die mooie beelden van perfect gestylde ruimtes maar hoe bereik ik dat? Het geheim zit in het combineren van verschillende texturen. Donker hout staat geweldig voor een terracotta muur en gecombineerd met gestoffeerde meubels in een roodbruine kleur maakt het plaatje compleet. Key woorden zijn: kleur op kleur en verschillende texturen en materialen.MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot een grote Universiteit verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,8!

                                                                                                                                                                                                   

Interieur trends 2019