Tegenwoordig zitten we steeds langer achter ons bureau. Gemiddeld zo'n 8 uur per dag. De enige beweging die we hebben is het loopje naar de toilet of het koffiezetapparaat. Het is van essentieel belang dat u een juiste zithouding heeft. Een goede bureaustoel is hier de basis van, maar niet gelimiteerd tot. Denk ook aan de juiste hoogte van het bureau, het beeldscherm en de armleggers.

 
Zit u in de juiste zithouding?
Wanneer men voor een langere tijd in dezelfde houding zit, neemt het risico op klachten ernstig toe. Het is van belang dat u zoveel mogelijk natuurlijk beweegt. Verandering van houding zorgt voor een optimale voeding van de tussenwervelschijven. Het is belangrijk dat uw bureaustoel hiervoor zorgt. Lees hier hoe u meer kunt bewegen op de werkvloer.

bureaustoel juist instellen

Instellen bureaustoel

  1. Juiste zithoogte: uw benen in een hoek van 90 graden

  2. Juiste zitdiepte: uw lichaam moet goed aansluiten aan de onderkant van de rugleuning van de stoel, waarbij er een vrije ruimte is tussen de zitting en de rug.

  3. Juiste armleggerhoogte en breedte: schouders recht en de armen leunen in een hoek van 90 graden op de armleggers.

  4. Juiste lendenondersteuning: bij het zitten treden er vooral op de lendenwervels zeer grote belastingen op. 70 tot 80% van de rugklachten vindt hier zijn oorsprong. De lendensteun moet op de juiste hoogte en dikte kunnen worden ingesteld om de individuele lendenholling goed te ondersteunen.

 
Wat zijn de gevolgen van een onjuiste zithouding?

  • Hoofdpijn
  • Spataderen
  • Verkramping
  • Verstoorde doorbloeding
  • Beschadiging van de tussenwervelschijven
  • RSI

Genoeg reden om extra aandacht te besteden aan de juiste instelling van uw bureaustoel. Heeft u advies nodig? Wij helpen u graag.


Bij MV Kantoor hebben wij veel bureaustoelen met synchroontechniek. Met synchroontechniek bedoelen we de techniek die ervoor zorgt dat behalve de rug van de stoel ook de zitting meebeweegt. Op die manier is je rug in iedere houding goed ondersteund, wat ervoor zorgt dat je altijd gezond en comfortabel zit. Ook hoeft u zich niet aan te passen aan de stoel. De stoel kan worden aangepast aan de zithouding en lichaamsafmetingen van de gebruiker. Klik hier voor ons aanbod bureaustoelen die u een goede zitoplossing bieden. 

 

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn dan helpen wij u graag. Neem contact met ons op via 030-6912525 of mail naar info@mvkantoor.nl.