Werken in de anderhalve meter maatschappij

We horen langzaamaan steeds meer geluiden over hoe we kunnen terugkeren vanuit een intelligente lock-down naar een maatschappij waar 1,5 meter nog lang belangrijk zal blijven. Dit brengt de nodige vraagstukken met zich mee.

Het Coronavirus zorgt ervoor dat we onze gewoontes moeten heroverwegen. Het nieuwe normaal heeft invloed op het herinrichten van winkels, straten en onoverkomelijk ook de kantoorruimte.

Elke organisatie wil graag een gezonde en veilige werkplek creëren voor hun werknemers. Daarom is dit de tijd om naar mogelijkheden te kijken zodat werknemers straks weer veilig naar hun werkplekken kunnen terugkeren.

Natuurlijk moeten er diverse middelen voor handen zijn om de hygiëne te waarborgen, denk aan desinfectie gel, hygiënische doekjes, wegwerp bureauleggers en een vernieuwd hygiëne protocol. Maar hoe gaat u de 1,5 meter afstand maatregelen waarborgen? U kunt denken aan markeringen op de vloer die kleine zones creëren. Dit is een effectieve maatregel en maakt de 1,5 meter visueel zichtbaar. Daarnaast is het in sommige kantooromgevingen onoverkomelijk om terug te gaan naar minder werkplekken. Ook het werken in aparte groepen is een praktische maatregel om werknemers meer ruimte te geven tijdens het werk. Wij geven in dit bericht vijf productoplossingen voor een veilige werkomgeving zonder de communicatie en verbondenheid te belemmeren.

ScreenIt Plexiglas Preventiescherm

Het Screenit preventiescherm met plexiglas is een eenvoudige, maar effectieve toevoeging aan uw kantoorinrichting. Dit vloerscherm met plexiglas verbetert de akoestiek en zorgt tevens voor de waarborging van persoonlijke ruimte. Het geluidsabsorberende scherm is verkrijgbaar met een vaste of verrijdbare voet.

Het vloerscherm kan gemakkelijk tussen de werkplekken in geplaatst worden. Maar kan ook worden ingezet tussen werkeilanden en afdelingen om een duidelijke looproute aan te geven. 

De scheidingswand is voorzien van een spatscherm van 25 cm hoog plexiglas.

Vloerscherm met plexiglazen rand

ScreenIt Plexiglas Preventie Bureauscherm

Wilt u de persoonlijke ruimte van uw personeel waarborgen? Met dit praktische preventie bureauscherm deelt u bestaande werkplekken gemakkelijk op. De scheidingswand heeft een houten frame, is gevuld met absorberend materiaal en wordt gestoffeerd met een met schuim gelamineerde stof in kleur naar keuze.

Uniek aan dit scherm is het 25 cm hoge preventiescherm van plexiglas.

Het paneel heeft een totale hoogte van 80 cm (inclusief plexiglazen rand), waarvan ca. 60 cm boven het bureaublad uitkomt. De bureauwand is leverbaar in verschillende breedte maten.

Preventiescherm met plexiglas

Plexiglas Preventiescherm

Met dit preventiescherm van plexiglas maakt u bestaande werkplekken werkbaar voor de anderhalve meter maatschappij. Dit spatscherm is gemaakt van 5 mm dik plexiglas en is verkrijgbaar in een transparante, getinte of matte uitvoering.

Het spatscherm wordt eenvoudig aan het bureaublad bevestigd door middel van klemmen. Hierdoor heeft het een nette en representatieve uitstraling en zal de huidige inrichting van uw kantoorruimte niet al te veel verstoord worden. In tegenstelling tot plexiglazen schermen welke los op het bureau staan of worden opgehangen, wat al snel rommelig oogt.

Het paneel heeft een totale hoogte van 65 cm waarvan ca. 45 cm boven het bureaublad uitkomt. Leverbaar in verschillende breedte maten. 

Preventiescherm van plexiglas

Plexiglas Top

Wanneer er al akoestische scheidingswanden in uw kantoorruimte aanwezig zijn hoeft u geen volledige plexiglazen schermen aan te schaffen om toch te voldoen aan de anderhalve meter maatregelen. De Plexiglazen Top kunt u eenvoudig op al bestaande panelen klemmen. Zo kunnen uw werknemers veilig werken op kantoor.

De Plexi Top van 8 mm plexiglas is eenvoudig hygiënisch schoon te houden. De speciale klemmen zijn geschikt voor panelen van ca. 32 mm dikte. Neem contact met ons op voor afwijkende paneeldiktes.

Het preventieglas is leverbaar in transparant, getint of mat plexiglas.

Plexi top voor bureaupaneel

Acryl Hygiënescherm

Het staat vast dat de 1,5 meter afstand maatregelen nog lang belangrijk zijn binnen onze maatschappij. Met dit hygiënescherm van plexiglas maakt u uw kantoorruimte geschikt voor de anderhalve meter maatschappij.

Dit preventiescherm is een praktische oplossing wanneer er monitorarmen aanwezig zijn. Het scherm wordt gemonteerd tussen de monitorarm en het beeldscherm (bij één beeldscherm) of achter een bracket/crossbar (bij twee beeldschermen). Geen gedoe met losse plexischermen maar netjes weggewerkt achter het beeldscherm.

Het scherm is voorzien van 4 gaten Ø5mm in een VESA patroon 100 x 100mm.

Het hygiënescherm heeft een afmeting van 100 cm breed x 75 cm hoog x 0,4 cm diep en heeft afgeronde hoeken.

Plexi Hygiënescherm

Praktische maatregelen voor een anderhalve meter kantoorinrichting

  • Stel hygiënische middelen beschikbaar; desinfectie gel, hygiënische doekjes, wegwerpbureauleggers etc.;
  • Maak regels kenbaar en zorg voor een duidelijke looproute;
  • Gebruik belijning op de vloer om anderhalve meter zones te creeren;
  • Overweeg een herinrichting van het aantal werkplekken;
  • Deel teams op om in shifts te werken en elkaar meer ruimte te geven;
  • Maak gebruik van preventieschermen om de kans op besmetting te verkleinen.

Wilt u meer informatie over hoe u uw kantoorinrichting klaarmaakt voor de anderhalve meter maatschappij? Neem contact op met onze klantenservice.

Plexiglazen Preventieschermen

Wij bieden een select assortiment preventieschermen met plexiglas voor kantoor. Er zijn diverse praktische oplossingen toe te passen, zoals een vloerscherm met plexiglas, een bureaupaneel met plexiglas of volledige wanden van plexiglas. Bekijk hier het volledige assortiment preventieschermen.

Vloerscherm met plexiglazen rand  ScreenIt Plexiglas Preventiescherm
 
€ 424 
meer informatie »
Bureauscherm van plexiglas  Plexiglas Preventie Bureauscherm
 
€ 138 
meer informatie »
Akoestisch bureaupaneel met plexiglas Screenit Plexiglas Preventie Bureauscherm 
€ 354 
meer informatie »
Heeft  een vraag over het werken in een anderhalve meter samenleving? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze webshop voor preventieschermen
MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen en kantine inrichtingen. Bekijk onze projectenpagina voor interieur inspiratie. Benieuwd wat men van ons vindt? Eerlijke beoordelingen leest u hier.