Alles wat je wilt weten voordat je een akoestische kantoorpod aanschaft

De aanschaf van een akoestische kantoor pod is een duurzame investering voor het bedrijf. Ze zijn uitermate handig, ondersteunen en optimaliseren de werkzaamheden. De stille werkplekken zijn verplaatsbaar, zorgen voor meer rust op de werkvloer en werkplezier. Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over akoestische cabines en kies voor een akoestische oplossing voor jouw kantoor.

Ontdek snel de akoestische cabine collectie.

Meest gestelde vragen over akoestische cabines

 • Wat is een akoestische cabine?
 • Wat zijn de voordelen van een dichte kantoorpod?
 • Hoe stil zijn de office pods?
 • Hoe sluit ik de geluidsisolerende boxen aan?
 • Wordt het benauwd in de ruimte?
 • Hoelang kan je in een akoestische box werken?
 • Isoleer je collega's van elkaar?
 • Kunnen de akoestische werkplekken verplaatst worden?
 • Neemt een akoestische cabine veel ruimte in beslag?
 • Kunnen ze gepersonaliseerd worden?
 • Kan ik de cabines testen?

Wat is een akoestische cabine?

Een akoestische cabine is een geïsoleerde ruimte dat ontworpen is om geluidsisolatie te bieden voor een verscheidenheid aan toepassingen. Denk aan telefoneren, digitale vergaderingen, maar ook face-to face.
Akoestische belcellen
Akoestische werkplekken
Akoestische vergaderplekken

Wat zijn de voordelen van een dichte kantoorpod?

De voordelen van een akoestische cabine zijn onder andere betere geluidskwaliteit, verminderde achtergrondruis, verbeterde spraakverstaanbaarheid en een betere opnamekwaliteit. Het kan ook de productiviteit en concentratie verbeteren in lawaaierige werkomgevingen.

Hoe stil zijn de office pods?

De cabines zijn zo ontworpen om geluiden buiten de cabine te dempen, maar wel het meest optimale hoeveelheid geluid toe te staan voor optimale concentratie, comfort en veiligheid.
De gesloten booths zijn niet absoluut stil. Dit is ook niet het doel, volledige stilte wordt niet nagestreefd. Waarom? Absolute stilte is niet gezond, het zorgt voor druk in de oren, is schokkend en eigenlijk destructief voor de mens. Daarnaast is het voor veiligheidsredenen niet verstandig om niks te horen.

De kantoorruimtes gaan voor de meest ideale en comfortabele akoestische waardes voor de gebruikers in de pods en voor de collega’s daarbuiten in de kantooromgeving. Het geluid in de unit wordt zo gedempt dat u in én buiten de cabine rust en relatieve stilte ervaart.

Alle onderdelen van de stilte boxen zijn akoestisch getest, van de akoestische panelen tot de glazen wanden en deur.

Kort gezegd: als je binnen zit, is het lawaai zo beperkt dat je het bijna niet meer hoort. Zo kan je je volledig op je werk focussen.

Stil, maar niet te stil.

Akoestische cabines Hush Office

Hoe sluit ik de geluidsisolerende boxen aan?

De cabines zijn met 1 kabel aan te sluiten in een stopcontact en hij is klaar voor gebruik!

Wordt het benauwd in de ruimte?

Nee, het wordt niet benauwd in de cabine. Dit komt doordat er een hoogwaardige ventilatie in de cabine zit die voor een continue luchtuitwisseling zorgt. Afhankelijk van het type model, wordt de ventilatie automatisch geactiveerd door een bewegingssensor in de pod. Dit geeft je constante stroom van zuurstof uit de kantoorruimte.

Hoelang kan je in een akoestische box werken?

Dit is afhankelijk van je werkzaamheden. Als je gebruik maakt van een akoestische werkplek, dan zou je daar in principe een hele dag prima in kunnen werken. Deze ruimtes zijn comfortabel en hebben voldoende ruimte om je geen claustrofobisch gevoel te geven.
Vaak worden de akoestische telefooncellen (belboxen) meer gebruikt als aanvulling van de reguliere werkplek om even in privé een telefoongesprek te kunnen voeren.

Busypod akoestische kantoorpod

Isoleer je collega's van elkaar?

Nee, je maakt het juist mogelijk voor personeel dat ze in staat zijn om zichzelf te isoleren indien nodig.
Door de aanwezigheid van cabines, kan je het kantoor zelf socialer maken.
De privacy die cabines bieden, maken betere samenwerkingen mogelijk doordat ze de ruimte hebben om meer vloeiende gesprekken te voeren zonder last te ervaren van anderen.

Kunnen de akoestische werkplekken verplaatst worden?

Absoluut. 
De 1-persoons modellen kan je vaak zelf verplaatsen door de wielen die daaronder zetten. Sommige grotere modellen zijn ook voorzien van wielen, waardoor je deze met collega’s kan verplaatsen. Grotere cabines zou je met een pompwagen kunnen verplaatsen.

Ga je verhuizen? Dan kan je de cabines laten demonteren en meenemen naar de nieuwe locatie.

Neemt een akoestische cabine veel ruimte in beslag?

Afhankelijk van het gekozen model, nemen de cabines relatief weinig ruimte in beslag. Sommige 2-persoons vergaderboxen nemen net zoveel ruimte in beslag als 2 werkplekken.
Twijfel je of een box in jouw kantoor past? MV Kantoor helpt je daar gerust mee.

Treehouse akoestische boxen

Kunnen ze gepersonaliseerd worden?

Ja, je kan de akoestische pods zelf personaliseren door de kleuren, stoffen en materialen te kiezen. Hierdoor kan je deze geheel naar eigen smaak samenstellen dat bij jouw organisatie past. In onze showroom hebben wij alle stalen voor je klaarliggen.

Kunnen we de cabines testen?

Ja, dit is mogelijk. Je bent van harte welkom in onze showroom in Zeist. Hier hebben wij een aantal modellen staan die je gerust kan uitproberen. Staat het model er niet bij wat je zoekt? Neem dan contact met ons op en dan is een bezoek op een andere locatie ook mogelijk.

Apod akoestische oplossing kantoor

Redenen waarom jouw organisatie een geluiddempende kantoorpod nodig heeft.

Kantoorinrichtingen zijn onderhevig aan veranderingen. Er is een sterke behoefte aan stille ruimtes waar men kan bellen, werken en overleggen.
Bouwkundige vergaderruimtes of stilteplekken zijn niet altijd een goede oplossing. De bouw is duur en tijdrovend, maar vaak krijgt men in dit soort ruimtes de akoestiek nooit op orde. Het is er gehorig, het galmt en men kan zich niet concentreren. Hush Office units zijn dan de juiste akoestische oplossing:

 • Uitstekende akoestische waardes, gesprekken blijven vertrouwelijk
 • Snel en compact
 • Werkt uitnodigend, worden vaak gebruikt
 • Slimme investering, kan meegenomen worden bij verhuizing
 • Blijft flexibel door mobiliteit van cabines
 • Herindelingen van kantoor blijven mogelijk
 • Volledig geventileerd binnen enkele minuten
 • Bevordert werkplezier op kantoor
Hush Hybrid zoomcabine


Bekijk collectie »