Kantine inrichting tips

De kantine, een plek voor scholieren, sporters of werknemers om even tot ontspanning te komen en te genieten van hun eten en drinken.
Een sfeervolle kantine in uw bedrijf/organisatie is bijna net zo belangrijk als uw kantoorinrichting. Maar hoe zorgt u juist voor deze sfeervolle kantine waar iedereen dol op is. Lees hoe u de inrichting van een kantine sfeervol kunt maken die ook praktisch is.

De capaciteit

Eén van de eerste aandachtpunten van een nieuwe kantine inrichting is de capaciteit. Hierbij dient u niet alleen rekening te houden met het aantal mensen, maar ook met de ruimte die beschikbaar is. Als er meerdere pauze momenten zijn, dan zijn minder zitplaatsen voldoende dan wanneer iedereen op hetzelfde tijdstip pauze heeft. Houdt dus rekening met het aantal mensen dat zich gelijktijdig in de kantine bevindt.

Meer weten over de arbo eisen voor een bedrijfskantine? Lees dan het artikel: waar moet een kantine aan voldoen?
Let hier ook goed op de beschikbare ruimte tussen de meubels zodat mensen gemakkelijk langs kunnen lopen. En ook eventuele food service hoekjes/balies.

Verrijdbare klaptafel  Klaptafel-onderstel SC157
 
€ 231 
meer informatie »
Kantinestoelen buiten  Stalen stoel Nolita 
 
€ 179 
meer informatie »
Stapelbare kantinestoelen Kantinestoel Stratos 
€ 127 
meer informatie »

De juiste meubels

Als u een bedrijfskantine inrichting wilt vullen met kantine meubels dan wilt u graag functionele meubels die tegelijkertijd stijlvol zijn en ook bij de uitstraling van uw bedrijf/organisatie passen. Denk aan kantinestoelen van kunststof die eenvoudig te reinigen zijn. Zo blijven kruimels niet tussen de stoffering zitten als worden vlekken minder goed schoongemaakt. Als u graag stoffering wenst, dan is kunstleder een goede optie. Denk ook aan meubels die goed tegen een stootje kunnen, vooral als het om een schoolkantine gaat, is meubilair dat 'hufterproof' is een must.

Als u de meubels af en toe wilt verplaatsen, dan zijn stapelbare kantinestoelen of klapstoelen/opklapbare stoelen een goede oplossing. Wilt u alle meubels verplaatsen en makkelijker opbergen, dan kunt u ook voor klaptafels met wielen kiezen.

Treinbanken rood  Treinbank rood Cav45
 
€ 777 
meer informatie »
Barkruk Macaron Spoinq  Barkruk Macaron 
 
€ 279 
meer informatie »
Hoge kantinetafel met krukken Hoge vergadertafel Bridge recht
€ 479 
meer informatie »

 

Sfeervolle bedrijfskantine inrichting

Creëer een stijlvolle en speelse bedrijfskantine inrichting door de afwisseling van type meubels. Denk aan de combinatie van hoge kantinetafels met barkrukken en ‘lage’ kantinetafels met kantinestoelen. Dit brengt wat dynamiek in het interieur door met hoogteverschillen te werken. Ook populair is het gebruik van treinbanken met kolomtafels. Met treinbanken zijn de mogelijkheden eindeloos, zo kunt u ook uw eigen logo (zie project bij Bol.com) op de bank laten bedrukken om het merkidentiteit terug te laten komen.
Voordeel van treinbanken is ook dat de comfortabele banken voor privacy zorgen door de hoogte van de rugleuning. Deze kunt u zelf bepalen, treinbanken op maat zijn mogelijk. Ook een populaire look zijn de industriële tafels/boomstamtafels als eettafel.

 

Stijlvolle bedrijfskantine inrichting

 

Schoolkantine, bedrijfskantine of sportkantine?

Of het nou om een schoolkantine, bedrijfskantine of sportkantine gaat. Kantinemeubilair dat comfortabel zit, stevig is en eenvoudig te reinigen is, moet voor elk soort kantine inrichting gelden. Bij elke kantine inrichting van welk bedrijf, school of organisatie dan ook, komt de huisstijl terug in het interieur. Vaak worden op scholen wat vrolijke en felle kleuren gebruikt en bij bedrijven wordt er rekening gehouden met de merkidentiteit en gebruik van logo.

Verschillende kantine inrichtingen

 

Loungen in kantine

Een lounge gedeelte in een kantine klinkt wellicht apart, maar naast dat een kantine inrichting praktisch ingericht moet wezen en functioneel zijn.
Is een kantine ook een plek waar u en uw collega’s, scholieren of sporters even kunnen ontspannen. Het moet dus ook een uitnodigende ruimte zijn waar men even kan genieten. Een speelse en comfortabele toevoeging aan een kantine is een loungehoekje.

Het concept van loungeruimtes komt steeds meer terug, ook op de werkvloer. Door loungestoelen, comfortabele banken en bijzettafels te plaatsen en eventuele scheidingswanden kunt u dit gemakkelijk realiseren. Na het ontspannen in een comfortabele stoel waar u aan het genieten bent van uw lunch, bent u weer opgeladen om aan de slag te gaan.

Loungehoek kantoor  Stoel Hendrix hoge rug
 
€ 678 
meer informatie »
Loungestoel design spoinq  Stoel Maya
 
€ 600 
meer informatie »
Akoestische afscheidingswand BuzziFalls Scheidingswand BuzziFalls 
€ 368 
meer informatie »

Trends in kantine inrichting

Tegenwoordig zien we veel meer levendige kantine interieurs. Saai ingerichte kantines hebben geen uitnodigende uitstraling, hierdoor is de wens naar dynamiek groter geworden. Een vorm van dynamiek is, zoals eerder beschreven, afwisseling van hoge en lage tafels. Staan en zitten, maar ook meer speelsheid zoals een voetbaltafel, pooltafel of een dartbord. Ondanks dat dit erg leuke toevoegingen zijn aan een kantine inrichting, is het wel belangrijk dat een kantine voldoende rust biedt en een prettige ruimte blijft omdat dit voor velen een plek van ontspanning is.

 

Groen in kantine

Niet alleen in kantines, maar in het gehele kantoorinterieur is groen op de werkplek en kantine populair. Denk aan planten, groene wanden of elementen die de natuur weergeven. Dit zorgt niet alleen voor fantastische blikvangers, maar ook voor een levendige ruimte waar mensen vrolijk worden en energie van krijgen.

 

Industriële inrichting

De industriële look blijft populair, het gebruik van massieve boomstamtafels met stalen onderstellen zorgt voor een stoere uitstraling. Door grove industriële hanglampen van staal boven grote stamtafels te hangen maakt u de look compleet.

 

Trends kantine inrichtingen

 

Benieuwd welke bedrijven en scholen u voorgingen voor een frisse kantine inrichting? Bekijk dan onze projectenpagina voor referenties en doe inspiratie op. MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen en kantine inrichtingen. Benieuwd wat men van ons vindt? Eerlijke beoordelingen leest u hier.