Meubilair erfgoed in een nieuw jasje

Nog even en dan is het zover, oud en nieuw! Een tijd waarin we terugblikken naar het afgelopen jaar en klaar zijn om een nieuwe frisse start aan 2019 te maken. Oud en nieuw is ook een concept wat bij meubilair terug komt. Zo worden er wel eens traditionele klassiekers van vroeger in een nieuw jasje gestopt. Deze meubels hebben het design van vroeger dat gecreëerd is met de technologie van nu.
De combinatie van traditioneel meubilair erfgoed en frisse ideeën zorgt voor een bekend en uniek design met de herinneringen van vroeger.

Nautische scheepslamp

De naam laat wellicht al een lampje branden. Deze lampen werden vroeger (en nu nog steeds) gebruikt op schepen. Deze lampen geven de grootte van het vaartuig aan en bieden verlichting voor de passagiers. Eenmaal als het schip met ‘pensioen’ is gegaan, wordt al het staal en verschillende componenten in scheepswerven gebracht. Deze scheepslamp heeft inspiratie gebracht aan verschillende ontwerpers, zo is ook de industriële wandlamp ontstaan.

 

Nautische scheepslampen

 

Industriële bullseye lamp

 


De welbekende restaurantstoel of keukenstoel

In de jaren 30 heeft een Duitse ontwerper één van de bekendste stoelen in de horeca industrie ontworpen. De Frankfurter keuken stoel. Deze houten stoel was dé stoel in de jaren 50 en 60 en werd gezien in bijna elke keuken, café en restaurant.
Sindsdien zijn er veel modellen ontworpen die geïnspireerd zijn op deze houten keukenstoel. Denk aan houten stoelen Tivoli, Canova en Nym. Deze fraaie stoelen hebben elk hun unieke design met elementen van de retro stoel.

 

Oude houten keukenstoel

 

Houten kantinestoelen

 

Barok stoelen 

De barok (baroque) stoel stamt uit de barok periode. Deze periode is ontstaan na de Renaissance en kenmerkte zich door het gebruik van overvloedige versieringen en heftigheid van gevoelsuitdrukking.
De Barok stijl begon in Italië aan het begin van de 17e eeuw en duurde tot het eerste decennia van de 18e eeuw. Deze stijl uitte zich niet alleen in meubilair, maar ook in architectuur, schilderkunst, literatuur, muziek, beeldhouwkunst en cultuur. Dit jaar verwelkomen wij de barok stijl weer terug met loungestoel Pasha en klassieke stoel Belle Epoque.

 

Pasha barok stoel

 

Bartafel Wessel

Deze design bartafel is voorzien van een opvallende rode draaiknop die de hoogte van de tafel kan verstellen. Deze tafel met houten tafelblad is geïnspireerd op de elementen van de traditionele brandkraan. De brandkraan bestaat al eeuwen en word door de brandweer gebruikt. Het element van bartafel Wessel is voorzien van rode draaiknop. Deze bestaan sinds de 19e eeuw en zijn afkomstig uit Amerika. Deze rode wielen kunnen open gedraaid worden en maken aansluiting met een brandslang mogelijk.

 

Tafel Wessel brandkraan

 

Vloerlamp Hollywood

Nog een klassieker van vroeger. De Hollywood lamp. Deze lamp is geïnspireerd op de verlichtingen die vroeger in Hollywood op sets stonden tijdens het schieten van films. Otto K. Olesen was de eerste die lampen verzorgde voor het maken van films in een studio.

 

Vloerlampen Hollywood

 

Rolltop desk

Het rolltop desk is een 19e-eeuwse bureau dat voorzien is van gestapelde compartimenten, planken en laden voor de gebruiker. De rolltop desk is weer een nakomeling van de cilindertafel van de 18e eeuw. Het Nest bureau heeft een algemene gelijkenis met het blad en de omheining om het bureau heen.

 

Rolltop desk - zitsta bureau

 

Dit zijn slechts een aantal meubelen die geïnspireerd zijn op het verleden. Deze voorbeelden tonen aan dat oud en nieuw prima samen kunnen en dat dit vaak een klapper van een succes is. Klassiekers aan uw interieur toevoegen? Wij helpen u hier graag verder mee!