Schoolinrichting dat het onderwijs ondersteunt

Het onderwijs, scholieren en studenten blijven continue in ontwikkeling. Dat geldt ook voor de leeromgeving van scholen. Er zijn steeds meer open structuren die de ruimte bieden voor een frisse blik om een inspirerend, multifunctioneel en veilige schoolomgeving te creëren. Een inrichting voor een school dient prikkelend te zijn en de ontwikkeling van de scholieren te stimuleren. Daarnaast wordt het meubilair in het onderwijs veelvoudig gebruikt en is sterk materiaal wat tegen een stootje kan, eenvoudig te reinigen is en praktisch, een must. Ook door het afstandsonderwijs veranderen school interieurs en het aantal schoolmeubilair. Dit vraagt om een kritische blik.

Inrichting van diverse ruimtes in het onderwijs

MV Kantoor is ruim 30 jaar projectinrichter en leverancier voor zowel kantoren als voor scholen. In deze periode hebben wij diverse inspirerende ruimtes voor verschillende scholen ingericht. Interieurs gericht op de scholieren, maar ook voor de werknemers. Of het nu om een kantine op school gaat, de mediatheek, het inrichten van een leeshoek, de inrichting van het openleercentrum of de docentenkamer. MV Kantoor helpt u graag met het realiseren van uw wensen. 

Kantoren en docentenkamers

De ruimtes voor de medewerkers zijn vaak multifunctioneel van aard. Op het kantoor worden de lessen voorbereid, een overleg gehouden met collega, het schoolwerk wordt nagekeken et cetera. Deze veelzijdigheid geldt ook voor de docentenkamer. Dit is niet alleen een werkplek, maar ook een ruimte van ontspanning waar de leraren zich terugtrekken. Een lerarenkamer waar comfortabele stoelen staan in meerdere hoekjes doen het vaak goed. 
Door verschillende meubels te plaatsen is de ruimte zowel comfortabel, functioneel en aantrekkelijk ingericht. Het inrichten van een team kamer is net zoals de rest van de schoolinrichting, een belangrijk onderdeel voor goed onderwijs.

Kantoorinrichting Novi Hogeschool

NOVI faciliteert ICT opleidingen, dit lieten wij terugkomen in hun nieuwe kantoorinrichting. Er is gebruik gemaakt van diverse speelse prints en technologie verwijzingen en het gebruik van de huisstijl kleur. Door middel van de hangende akoestische roomdividers zijn diverse ruimtes gecreëerd zonder de transparantie te verliezen.

Kantoorinrichting NOVI hogeschool

Inrichting docentenkamer Hogeschool Katholieke Pabo Zwolle

Bij de Hogeschool Katholieke Pabo Zwolle komen de herkenbare huisstijl kleuren naar voren en zijn diverse hoekjes gecreëerd die aansluiten bij het multifunctionele karakter van de ruimte. Door verschillen in hoogtes toe te passen in de inrichting van de lerarenkamer met hoge tafels, krijgt het interieur een dynamische uitstraling.

Inrichting teamkamer Hogeschool Zwolle

Mediatheek

Scholieren die in de mediatheek werken, kunnen een langere periode aan tafel of achter de computer zitten. Een goede ergonomische werkplek is dan van groot belang. Belangrijk bij het inrichten van de mediatheek (en eigenlijk in elke ruimte) is de hoeveelheid werkplekken die in de mediatheek komen te staan. Een werkplek op school mag speels en kleurrijk zijn! Een plek waar de scholieren zich goed kunnen concentreren maar ook geïnspireerd raken

Mediatheek inrichting OSG Schoonoord

In deze dynamische mediatheek zijn er concentratie werkplekken gemaakt met daarbij rechte en ronde tafels voor samenwerkingen. Leerlingen kunnen kiezen voor een stoel of een leuke wiebelkruk zoals de Up. Met deze verstelbare krukken hoeven ze niet stil te zitten en kunnen ze zich beter concentreren. Door het plaatsen van scheidingswanden op de werktafels worden afleidingen ge-elimineerd..

Schoolbibliotheek inrichting

Mediatheek KPZ

Voor de hogeschool in Zwolle is o.a. de mediatheek ingericht. Hier is rekening gehouden met diverse soorten zithoeken zoals concentratie werkplekken, tafels waar studenten kunnen samenwerken of alleen achter de pc kunnen werken met daartussen scheidingswanden. 

Interieur mediatheek hogeschool

Schoolkantine inrichtingen

De schoolkantine is een veelgebruikte ruimte. Het is dé plek waar honderden scholieren komen eten, ontspannen of nog even snel komen leren voor een aankomende toets. De schoolkantine inrichting is niet meer zoals vroeger alleen functioneel, maar ze worden ook meer stijlvoller en lijken haast op horeca gelegenheden door het gebruik van treinbanken, ziteilanden, kantine stamtafels, hoge tafels en barkrukken.

Kantinemeubelen moeten tegen een stootje kunnen en eenvoudig te reinigen zijn, vooral in een (gezonde) schoolkantine. Dit is allemaal mogelijk in een hippe verpakking en is mogelijk door bijpassende kleuren of zelf gepersonaliseerde treinbanken met eigen logo of een print naar keuze te gebruiken. 

Schoolkantine inrichting Kennemer Lyceum

Deze kantine op school heeft een frisse uitstraling en biedt diverse zitplekken. Scholieren kunnen aan de kantinetafel plaatsnemen op de, eenvoudig schoon te maken, Oscar kantinestoelen of op de comfortabele ziteilanden en treinbanken met sinaasappels print.

Schoolkantine inrichting

Kantinemeubilair Avicenna College

Op het Avicenna College is gebruik gemaakt van een mooie muurprint van de Erasmus brug in Rotterdam. De schoolkantine heeft een combinatie van stevige ziteilanden waar scholieren samen kunnen komen en genoeg plek hebben aan de kantinetafels om van hun lunch te genieten.

Gezonde kantine inrichting

Flexibele kantine inrichting Amsterdams Lyceum

Voor het Amsterdams Lyceum is voor een praktische, maar flexibele schoolkantine inrichting gekozen. Dit hield in: mobiel schoolmeubilair in de vorm van stapelbare kantinestoelen en verrijdbare kantinetafels vanwege de theatervoorstellingen die in deze ruimte plaatsvinden. De gezonde schoolkantine heeft een welkome en warme uitstraling, passend bij het monumentale sfeervolle pand van het Amsterdams Lyceum.

Schoolkantine inrichting

Open Leer Centrum / Overlegplekken

Scholieren zullen regelmatig met elkaar samenwerken. Het is dan fijn als zij zich goed kunnen concentreren. Vaak zijn dit soort werkplekken op scholen mogelijk gemaakt in de grote gangen of zijn er specifieke ruimtes voor beschikbaar gesteld die diverse soorten werk-en overlegplekken bieden.
Door middel van akoestische overlegplekken zoals The Hut, Beachhouse en Treehouse kunnen docenten en scholieren ongestoord samenwerken. Deze akoestische huisjes zijn niet alleen effectief, maar zien er ook geweldig uit. Helemaal geen last hebben van omgevingsgeluiden en volledige privacy hebben? Dan zijn de afgesloten akoestische units Hush ideaal.

Ergonomisch schoolmeubilair Openleercentrum OSG Zeist

Het openleercentrum van OSG in Zeist is gelegen in een bosrijke omgeving. Dit is doorgetrokken in de inrichting. Een combinatie van verschillende zit-en werkplekken voor scholieren biedt hun de keuze of ze alleen of samen gaan werken. Er is rekening gehouden met de ergonomie door verstelbare krukken toe te voegen. Het openleercentrum is toch een plek waar leerlingen voor een langere periode aan het werk gaan. Deze ruimte biedt diverse mogelijkheden van leren en werken.

Inrichting openleercentrum

Producten voor in het school interieur

Rabbit: Een unieke blikvanger in het schoolinterieur. Deze kunststof konijn is niet alleen handig als zitje, maar geeft de school ook een speelse uitstraling. Erg leuk voor de schoolinrichting op de basisschool, de kunststof zitting heeft ronde vormingen en is eenvoudig schoon te maken.

Up: Deze ergonomische speelse wiebelkruk is een favoriet. De kruk is in hoogte verstelbaar waardoor scholieren en docenten van alle lengtes erop kunnen zitten. De kruk heeft een anti-slip voet en zorgt voor een actieve zithouding. Handig voor in openleercentra, klaslokalen, in mediatheken en op werkplekken.

Labsit: De verrijdbare Labsit stoel is ideaal voor in computerlokalen of bij techniek. Deze stoel biedt de scholieren comfort en ergonomie. De stoel is eenvoudig te reinigen en beschikt over antibacteriële bekleding.

Rabbit chair leerlingen stoel  Kunststof stoel Rabbit
 
€ 82 
meer informatie »
Ergonomische kruk Up school  Wiebelkruk Up
 
€ 129 
meer informatie »
Labsit schoolstoel wielen Interstuhl Labsit 
€ 182 
meer informatie »

The Hut: Overlegplekken op scholen moeten stimulerend zijn. Scholieren en studenten die samenwerken vinden het prettig om een zithoek te hebben waar ze de nodige privacy of rust hebben van de omgeving om samen te kunnen werken. Zo is The Hut een populaire aanvulling voor op scholen en is mogelijk in vele uitvoeringen.

Treinbanken: De treinbanken zijn één van onze favorieten voor schoolinrichtingen, de reden? U heeft eindeloze mogelijkheden met deze schoolbanken. Keuze in afmetingen, kleuren en prints. Het is belangrijk dat het meubilair de belevingswereld van de scholieren/studenten aanvult. De banken hebben een uitstekend zitcomfort, zijn erg sterk maar wel licht genoeg om ze te verplaatsen en eenvoudig schoon te maken. De banken zijn mogelijk in diverse stoffen die grondig gereinigd kunnen worden.

Treehouse: Geïnspireerd op de boomhutten om het gevoel van natuur en kinderspel naar boven te halen. Deze akoestische werkplek op wielen biedt een veilige werk-overlegplek met een gezellige uitstraling die de creativiteit stimuleert.

The Hut werkplek scholieren  Akoestisch huisje The Hut
 
€ 3.285 
meer informatie »
Rode treinbanken schoolkantine  Treinbank
 
€ 777 
meer informatie »
Treehouse overlegplek akoestisch Akoestische Treehouse 
€ 3.619 
meer informatie »


Hulp nodig bij uw schoolinrichting?

Is uw onderwijsinstelling toe aan een nieuwe inrichting of een aanvulling van schoolmeubilair? MV Kantoor is expert op het gebied van projectinrichting. Wij gaan graag met u de uitdaging aan om een inspirerende schoolinrichting te realiseren, zowel voor de scholieren als voor de medewerkers. Bekijk onze projectenpagina voor nog meer inrichtingen van diverse ruimtes op scholen.

Ook rekening houden met de 1.5m maatregelen? Wij denken graag met u mee en bieden flexibele oplossingen aan zoals plexi verrijdbare schermen, bewegwijzering en meer.

Nu gratis 3D-tekening

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en bent u op zoek naar passend advies voor uw school?
Heeft u al een idee wat u zoekt, maar weet u niet of dat bij elkaar past? Of bent u nog zoekende? Doe nu een vrijblijvende aanvraag en ontvang van ons een gratis 3D-tekening op schaal om een goed totaal beeld van de ruimte(s) te krijgen.
Naar aanleiding van uw aanvraag zullen wij u vragen stellen om de situatie in te schatten en u van een uniek en passende visualisatie voorzien.

Gratis 3D-tekening schoolinrichting


Hoe wij te werk gaan:
Inventarisatie: U maakt uw wensen aan ons kenbaar, wij inventariseren deze per ruimte, de beschikbare ruimte, het aantal zittingen en vertalen dit naar een nieuwe indeling met waar nodig nieuw schoolmeubilair en aankleding. MV Kantoor maakt een analyse op maat met oog voor gebruiker en ruimte. We gaan graag met u om tafel!

Interieurontwerp: Wij geloven in een persoonlijke aanpak en houden bij het geven van interieur advies rekening met de kernwaarden, functionaliteit en budget. Door het samenvoegen van diverse merken presenteren we altijd een uniek advies. Wij kunnen een 3D-tekening maken om de besproken wensen visueel te maken. Samen met uw feedback stellen wij een vrijblijvende offerte op.

Realisatie: MV Kantoor gaat doortastend te werk met als resultaat een inspirerende, veilige en dynamische school. We laten alleen kwaliteitsproducten en de beste vakmensen toe tot onze projecten. We verzorgen het volledige project van A tot Z.

Wilt u een duurzame schoolinrichting? Wij denken graag met u mee en maken een circulaire omgeving graag mogelijk.

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en en helpen u graag met de inrichting van uw school. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke scholen en bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,3! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.