De voordelen van een staande vergadering


Het is vrijdagochtend, u gaat naar uw werk toe met het weekend al in het achterhoofd en de leuke dingen die u van plan bent om te gaan doen.
Maar… eerst de werkdag nog door. Ohja! Om 14.00 heeft u nog een vergadering op de planning staan in die grote vergaderzaal waar iedereen één voor één binnen komt stromen met hun kopje koffie en dan plaats neemt op de bekende comfortabele vergaderstoelen.
U komt ook binnenlopen, neemt plaats in één van de stoelen en kijkt uit het raam. Terwijl u naar het mooie weer kijkt, denkt u stiekem al aan het weekend. Na een uur hoort u ergens uw naam vallen gevolgd met een lange stilte. U kijkt lichtjes geschrokken omhoog en ziet de vergaderzaal nieuwsgierig naar u toekijken. Dit zijn één van de herkenbare situaties op de werkvloer die ook voorkomen had kunnen worden met een dynamische oplossing, staand vergaderen!


Efficiënter en kostenbesparend

Waarom zou uw bedrijf aan staand vergaderen doen?
Grote internationale organisaties doen het al jaren. Google en Microsoft, samen met andere grote bedrijven, hanteren een actief beleid om minder te zitten op kantoor. Er zijn door de jaren heen veel onderzoeken uitgevoerd en Nederland kon hierbij niet ontbreken.
TNO heeft onderzoek gedaan naar het Nederlands bedrijfsleven en daaruit blijkt dat er jaarlijks 30 miljard euro aan vergaderen wordt gespendeerd. Met staand vergaderen kan dit bedrag met 10 miljard gereduceerd worden. Bedrijven die aan staand vergaderen doen, nemen sneller beslissingen en zijn 34% sneller klaar met de vergadering dan wanneer men een zittende vergadering houdt.
Omdat er minder tijd aan een overleg wordt gespendeerd kan meer tijd in andere werkzaamheden gestoken worden.


Alerter

Wanneer mensen staan geeft dit een andere energie dan zitten. Mensen zijn tijdens een staande vergadering alerter en frisser. Tijdens een staande vergadering kunt u namelijk niet onderuit zakken in die bekende comfortabele stoel. Als u staat tijdens een vergadering is uw stofwisseling hoger en uw hart pompt 10x meer bloed rond in het lichaam. Door de versnelde bloedcirculatie blijft u scherper en kunt u efficiënter vergaderen.

Staand vergaderen


Creativiteit

Bij een staand overleg zijn collega’s meer geneigd om ideeën met elkaar te wisselen en samen te werken. Doordat mensen niet comfortabel onderuit kunnen zitten, zijn wij ook minder geneigd om ons terug te trekken van het gesprek. Mensen gedragen zich minder territoriaal en zijn meer gefocust op de verhoging in kwaliteit. Daarnaast bent u staand ook minder bezig met processen, wat ruimte geeft om de creativiteit te stimuleren.


Meer beweging

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar niet onbelangrijk! Meer beweging. Door een dynamische en staande vergadering op kantoor te houden verbrand u calorieën en verbetert u de bloedcirculatie. Essentieel voor een goede gezondheid. Daarnaast zorgt het staan er ook voor dat u gedurende de werkdag fit en energiek blijft omdat er meer afwisseling is in houding.


Diverse type statafels voor staande vergaderingen

'Vaste' sta vergadertafels kunnen variëren in hoogte van 102,5cm tot 110cm. Vaak wordt een rechthoekige vergadertafel ingezet, maar een statafel is ook mogelijk met een ronde vorm. Handig voor een vergadering met een kleine groep collega’s. Hoogleraar Vink van het TNO geeft ook aan dat als u aan een ronde vergadertafel staat, u dingen beter onthoudt omdat u dan de mimiek kan zien van iedere spreker.

 

                                                                                                                                                                                                 

Staand vergaderen meubilair


Elektrisch verstelbare vergadertafels

Een bijpassende dynamische oplossing is de elektrisch verstelbare vergadertafel! Deze in hoogte verstelbare tafel kan door middel van het elektrische onderstel verhoogd worden van 65cm tot 130cm. Dit vergadermeubilair kan zowel gebruikt worden voor zittende als staande vergaderingen.


Zelf een sta vergadertafel samenstellen

Als u liever een eigen vergadertafel wilt samenstellen is dat natuurlijk ook mogelijk. Door een tafelonderstel en een tafelblad te combineren kunt u zelf het uiterlijk van de vergadertafel bepalen. In ons assortiment bieden wij een ruime keuze in tafelonderstellen voor statafels met een hoogte van 110cm. Tafelbladen zijn er in diverse afmetingen, materialen en kleuren. U heeft keuze in volkern, kunststof, stalen en melamine tafelbladen.


En de rest van de dag?

Nu denkt u misschien wel, fijn dat staand vergaderen, maar de rest van de dag zit ik ook op een stoel achter mijn bureau. Door de variatie van zitten en staan, bijvoorbeeld tijdens een vergadering, heeft dit al een positieve invloed op de productiviteit en gezondheid gedurende de dag. Wilt u toch meer staan dan is het mogelijk om het reguliere bureau te vervangen met een verstelbaar bureau waarbij u kan variëren in zit-sta hoogte.

                                                                                                                                                                                                   

Hoge vergadertafel

 

Met staand vergaderen zal u niet meer wegsuffen! Geen vragende blikken meer van uw collega's omdat u in slaap bent gedommeld. Nu alleen maar verraste gezichten omdat u veel alerter bent tijdens de staande vergadering.
Uitgelichte sta vergadertafels:
Hoge statafelHoge tafel Standaard  €272 meer informatie »
Elektrisch verstelbare vergadertafelIn hoogte verstelbare vergadertafel Matrix
€1.284 
meer informatie »
Ronde statafelRonde statafel X-tafel 3673