Hoeveel licht heb ik nodig in een kantoorruimte?

Hoeveel licht nodig is in een bepaalde ruimte is afhankelijk van de activiteit die plaatsvindt in de ruimte en de indeling van de ruimte. De benodigde hoeveelheid licht zal voor elke ruimte anders zijn. Wel kunnen wij iets meer informatie geven over de begrippen in de wereld van verlichting. Daarnaast hebben wij een groot online assortiment kantoorverlichting en akoestische verlichting.

Basisbegrippen in verlichting

Begrippen die veel voorkomen wanneer we het over verlichting hebben zijn lumen, lux en watt. Om een goede keuze te maken in verlichting leggen wij hier deze begrippen uit.
Lumen
Het aantal lumen is de totale hoeveelheid zichtbaar licht en geeft informatie over de helderheid van een lamp. Anders gezegd lumen is gelijk aan de lichtopbrengst, hoe hoger de lumenwaarde, hoe meer licht de lamp genereert.

Lux
Lux geeft aan hoeveel licht daadwerkelijk een oppervlakte bereikt. Denk aan de vloer of een werkoppervlak.

Watt
Met watt wordt het energieverbruik gemeten.

Benodigde aantal Lux op kantoor

Voor werkomgevingen zijn er wettelijke minimumvereisten waaraan werkplekverlichting aan moet voldoen. Lees hier de Europese norm voor werkplekverlichting NEN-EN 12464-1:2011.
Over het algemeen kunt u deze richtlijn aanhouden:
Werkvloer: 450-500 Lux
Vergaderruimte: 300-500 Lux
Kantine: 150-200 Lux

Lichtkleuren

Het aantal kelvin (K) geeft de lichttemperatuur aan. Alles tot 3000K is warm licht en alles daarboven is koud licht.
De meest voorkomende zijn:
2700K Extra warm wit
3000K: Warm wit
4000K: Neutraal wit
6500K: Koud wit

De meeste LED lampen in het assortiment van MV Kantoor hebben een lichttemperatuur van 3000K.

Moderne lampen

Een kantoorinrichting is pas helemaal af met moderne verlichting. Ook wanneer u al een goede verlichting heeft door middel van geïnterfereerde lampen, geven deze design lampen pas echt sfeer aan de ruimte. De verschillende designs complementeren een industrieel, klassiek of juist speelse interieur. Een grote hanglamp boven de vergadertafel doet wonderen voor de uitstraling of plaats bijvoorbeeld een vloerlamp in de ontvangstruimte voor een huiselijke sfeer. Vergeet ook uw buitenruimte en entree niet, een lichtbron buiten is, vooral tijdens de donkere dagen geen overbodige luxe. Bij MV Kantoor vindt u een breed assortiment lampen. Van hoogstaand Italiaans design tot duurzaam Dutch Design. 

Tafellamp no. 20  Industriële bureaulamp
 
€ 149 
meer informatie »
Nefos wolken hanglamp  Wolken hanglamp Nefos 
 
€ 513 
meer informatie »
Vloerlamp met kap Vloerlamp met kap 
€ 199 
meer informatie »

 

Akoestische lampen

Akoestische verlichting is de oplossing van de meest storende factoren op kantoor: slechte verlichting en geluidsoverlast. De akoestische lampen absorberen omgevingsgeluiden en dragen op deze manier bij aan een prettige akoestiek. De meeste akoestische lampen zijn voorzien van LED verlichting en passen uitstekend in een kantooromgeving. De gestoffeerde lampen brengen sfeer en comfort in de ruimte.

Silent pendant hanglamp  Silent pendant hanglamp
 
€ 199  
meer informatie »
Buzzipleat akoestische lamp  BuzziPleat LED lamp 
 
€ 999 
meer informatie »
Buzzishade hanglamp Akoestische hanglamp BuzziShade 
€ 1.046 
meer informatie »

 

Duurzame lampen

De duurzame lampen in onze collectie zijn van Nederlandse bodem en hoeven niet ver te reizen voor ze bij u in het kantoor hangen. In het productieproces worden zo min mogelijk grondstoffen gebruikt door bijvoorbeeld de lamp zo te ontwerpen dat er geen bevestigingsmiddelen aan te pas komen. Wanneer er vilt en andere akoestische materialen worden gebruikt, mag u ervan uitgaan dat dit gerecyclede materialen zijn. Veelvoorkomend is vilt vervaardigd uit gerecyclede PET flessen. Duurzaam en design gaat prima samen, hieronder een aantal voorbeelden van mooie duurzame lampen.

Houten hanglamp no. 19  No. 19 Industriele hanglamp
 
€ 157 
meer informatie »
Hanglamp van vilt  No. 19 Felt Industriële hanglamp 
 
€ 272 
meer informatie »
Bureaulamp june Bureaulamp June 
€ 315 
meer informatie »

 

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter en geeft al jaren interieur advies aan organisaties voor een gezonde en productieve werkomgeving. Meer informatie over verlichting op kantoor? Neem vrijblijvend contact op.
Benieuwd naar onze referenties? Bekijk de projectenpagina of lees beoordelingen over MV Kantoor.