Duurzame kantoorinrichting met recyclebare meubels

Vele bedrijven, maar ook particulieren zijn steeds meer milieubewuster bezig. Eén van de manieren waarop u als bedrijf of organisatie hiermee actief kunt zijn, is het toepassen van duurzame meubels van gerecycled materiaal. Het duurzaam inrichten van uw bedrijf, school of organisatie wordt steeds gemakkelijker gemaakt door de toename van duurzaam vervaardigd meubilair.
Heeft u nog geen eco vriendelijk(er) interieur? Lees dan de mogelijkheden over duurzame, recyclebare en stijlvolle meubels.

Meubilair van PET-flessen

Kantoormeubilair hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar kan ook iets bijdragen aan het milieu. Veel van onze akoestische producten zijn gemaakt uit PET felt. Deze vilt-achtige stoffering is vervaardigd uit 100% gerecyclede PET flessen.
Er worden wereldwijd miljarden PET-flessen gebruikt. Een enorm aantal om van te schrikken, vooral als u bedenkt hoeveel afval dit oplevert. Deze flessen worden gerecycled en van deze grondstof worden nieuwe producten gemaakt. 
Producten die vaak van deze vilt stoffering worden vervaardigd zijn: 

De beste akoestische oplossing van de gepatenteerde Snowsound technologie is ook 100% recyclebaar zonder de onderdelen van het product te scheiden. Deze akoestische producten hebben een lange levensduur en zijn daardoor ook minder belastend voor het milieu. Deze geluidsabsorberende panelen zijn van polyester en voorzien van de Greenguard Gold Certification. Deze producten dragen op meerdere vlakken bij, zo zijn ze milieuvriendelijk en hebben een geluiddempende werking wat zorgt voor een prettige akoestiek op de werkvloer. 

Niet alleen akoestische producten, maar ook stoelen of banken met een vilt stoffering zijn van gerecyelde petflessen. Deze stoffering komt terug in verschillende productsoorten

Recycling meubels

 

FSC gecertificeerd hout

FSC staat voor “Forest Stewardship Council”, ook wel Raad voor Duurzaam Bosbeheer genoemd.
Als u houten meubels met het FSC keurmerk ziet, dan houdt dat in dat die meubels vervaardigd zijn van hout dat uit bossen komt die aan strikte criteria voldoen.
Door dit verantwoord bosbeheer kunnen bossen op onze wereld blijven bestaan en wordt het leefgebied van dieren en planten beschermd en is er respect voor de lokale bevolking.

Zo zijn er vele meubels in onze collectie van dit duurzaam beheerd hout gefabriceerd. Comfortabele meubels zoals onze treinbanken hebben een houten binnenwerk van FSC gecertificeerd hout. Meubels zoals de Babila stoel met hout, kruk Arki, houten stoel Nemea, Arki tafels met houten onderstel of de Clip-board collectie, zijn ook van dit verantwoord hout en zijn afbreekbaar.

Recyclebaar meubilair

MV Kantoor biedt een ruim en divers assortiment van recyclebare meubels. Kunststof meubilair is ook recyclebaar, denk aan kunststof kantinestoelen, kunststof tafels, kunststof bankjes of poefen.
 C-barrels zijn ook enorm leuke kantoormeubels. Deze passen perfect in een circulaire economie! Deze vaten hebben een tweede leven gekregen door ze op een creatieve manier in te zetten als zitting of als tafeltje. Dit is een vorm van upcycling, waarbij het origignele product verwerkt wordt tot een nieuw product.

Maar wat dacht u van één van de fundamentele kantoormeubelen voor de werkplek, de bureaustoel? Deze goede bureaustoelen zijn tot wel 98% recyclebaar, met een hoge rating van natuurlijke materialen die gebruikt zijn tijdens het ecologisch vriendelijke productieproces is er sterk rekening gehouden met het milieu.

Duurzame kantoorinrichting

Voordelen van gerecyclede meubels

Er zijn dus genoeg stijlvolle meubels die recyclebaar zijn. Twijfelt u nog om te investeren in een duurzame kantoorinrichting met meubels die uit een recycling proces komen? Lees dan snel deze voordelen:

  • Duurzaam
  • Kostenbesparend vanwege de lange duur
  • Minder milieubelasting
  • Meer lokale werkgelegenheid
  • Geen grondstofverspilling 

Duurzaam interieur

Wilt u weten of een specifiek product recyclebaar is of van welk materiaal deze nu precies is?
Heeft u een meubel gezien, maar wenst u die in een recyclebare stoffering? Neem dan gerust contact met ons op.

MV Kantoor vindt het belangrijk om het voor bedrijven zo gemakkelijk mogelijk te maken om met recycling bezig te zijn. Dit doen wij door een ruim assortiment van recyclebare meubels aan te bieden. Wilt u een recyclebare kantoorinrichting? Neem dan een kijkje op de webshop of doe gerust een aanvraag

Duurzame bureaustoel
MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot grote organisaties verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,9! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.