De veelzijdigheid van zaalstoelen

Zaalstoelen en kerkstoelen zijn ideaal voor ruimtes die vaak van indeling veranderen. Denk aan presentatieruimtes, aula’s, kantines en concertzalen. Bij het aanschaffen van zaalstoelen zijn duurzaamheid en comfort twee belangrijke eigenschappen maar waar moet u nog meer op letten bij het vinden van een geschikte zaalstoel?

1. Zonder moeite van 0 naar 100

Een opstelling zaalstoelen neerzetten kan een tijdrovende klus zijn. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn de stoelen stapelbaar en hebben veel modellen een bijpassende stoelentrolley of is er een universele stoelentrolley verkrijgbaar. Mogen de stoelen zo min mogelijk ruimte in nemen? Kies dan voor handige klapstoelen die u met een wandbeugel heel gemakkelijk kan opbergen.

Bekijk hier onze collectie zaalstoelen.

2. Duurzaam design

Zaalstoelen zijn vaak vervaardigd uit hout of stevig kunststof, hierdoor kunnen de stoelen tegen een stootje en gaan ze jaren mee. Voor een luxere en warmere uitstraling kunt u ook voor gestoffeerde zaalstoelen kiezen. In onze collectie vindt u enkel projectstoelen van de beste kwaliteit en maken wij alleen gebruik van projectstofferingen. Dit betekent dat de stoffen extra slijtvast zijn. De slijtvastheid en duurzaamheid van een stof wordt uitgedrukt in Martindale. Projectstofferingen hebben meer dan 30,000 Martindale en zijn geschikt voor zeer intensief gebruik zoals bureaustoelen, kantinestoelen, wachtkamerstoelen, vergaderstoelen etc.

Wij hebben diverse modellen in onze collectie van betaalbare tot design zaalstoelen. Daarnaast kunt u kiezen voor stoelen met of zonder armleggers. Moeten de gebruikers kunnen schrijven? Wij bieden ook modellen die uit te breiden zijn met een schrijfplankje of collegetafel.

3. Het perfecte koppel

Zaalstoelen zijn op verschillende manieren koppelbaar, bijvoorbeeld met een rijenverbinding, framekoppeling, koppeling onder de armleggers of vloerkoppeling. In Nederland is het verplicht om bij 100 stoelen of meer, deze te koppelen in een theater opstelling. Geschikte koppelingen die aan de Europese norm NEN14703 voldoen, zorgen ervoor dat de stoelen stevig aan elkaar vast blijven. Gekoppelde stoelen zijn minder makkelijk om te gooien, wanneer dit wel gebeurd vallen de stoelen plat op de grond maar houden de doorgang vrij bij brand of in panieksituaties. Losse stoelen kunnen in dit soort situaties vervelende obstakels worden die de doorgang versperren. Een koppeling die voldoet aan de NEN14703 norm zorgt ervoor dat tijdens een aantal zware tests een rij van elf gekoppelde stoelen aan elkaar blijft zitten.

Bekijk hier onze koppelbare zaalstoelen.

4. De juiste opstelling

Benieuwd welke opstellingen mogelijk zijn met zaalstoelen? Zo kiest u de juiste zaalopstelling.

Cabaretopstelling
Bij een cabaretopstelling staan bij elke tafel vijf of zes stoelen. De tafels staan in rijen opgesteld met voldoende loopruimte tussen de tafels. Deelnemers zitten richting de spreker en hebben allen hetzelfde zicht. Deze opstelling is geschikt voor grote groepen en ideaal wanneer u gasten (beperkte) ruimte wil geven om te schrijven.

Geschikt voor: congres, seminar of symposium.

Carréopstelling
Bij deze opstelling staan tafels in een vierkant opgesteld, de stoelen staan daaromheen opgesteld. Alle deelnemers kunnen elkaar aankijken en gemakkelijk met elkaar communiceren. Bij deze opstelling is er voldoende schrijfruimte en plek voor laptops.

Geschikt voor: vergadering, personeelsbijeenkomst, seminar of cursus. 

Kringopstelling
Bij deze opstelling worden de stoelen in een kring of U-vorm geplaatst. Deze informele opstelling wordt vaak gebruikt bij een brainstorm of workshop. Er worden geen tafels gebruikt bij deze opstelling.

Geschikt voor: workshop, brainstormsessie.

Schoolopstelling
Bij een schoolopstelling worden rijen tafels geplaatst met elk een tweetal stoelen. De stoelen zijn allemaal gericht naar de spreker.

Geschikt voor: cursus, training, workshop, les of seminar. 

Theateropstelling
De zaalstoelen worden in rijen opgesteld. Afhankelijk van de grootte van de groep worden er gangpaden tussen de stoelen gerecreëerd. Ideaal voor grote groepen waarbij de deelnemers luisteren naar de spreker.

Geschikt voor: congres, presentatie of voorstelling. 

U-vormopstelling
Bij deze opstelling staan de stoelen in een U-vorm aan tafels. In deze opstelling is er veel ruimte voor interactie en voldoende ruimte om te schrijven.

Geschikt voor: vergadering, training, cursus of workshop.

 

Verschillende zaalopstellingen

 

De zaalstoelen van MV Kantoor zijn betaalbaar en worden snel en gratis geleverd. Meer weten over onze stoelen? Neem dan contact op of loop onze showroom binnen (geopend ma-vrij van 9.00 tot 17.00).