Arbo eisen voor een bedrijfskantine

De kantine is het sociale hart van uw bedrijf, een plek waar ontspannen gegeten en gepraat wordt. Uitnodigend voor een lunch, kop koffie of ongedwongen meeting. Een gezellige bedrijfskantine creëert u met de juiste inrichting passend bij uw bedrijf. Of er nu 10 of 100 werknemers gebruik van maken, er is altijd een geschikte inrichting.

Binnen een bedrijf is het wettelijk verplicht om een plek in te richten waar werknemers ontspannen kunnen eten. Er zijn een aantal eisen waaraan de kantine op het werk aan moet voldoen.

  • De ruimte moet groot genoeg zijn voor het aantal werknemers dat er gebruik van maakt.
  • Er zijn voldoende tafels en stoelen aanwezig zodat alle werknemers aan tafel kunnen zitten.
  • De kantine is voldoende verwarmd via een brandveilige installatie en moet goed geventileerd worden.
  • Het mag niet te donker zijn in de ruimte, er moet voldoende daglicht binnenkomen.
  • In de ontspanningsruimte mag het niet stoffig of lawaaiig zijn.
  • In de ruimte waar werknemer eten, mogen geen materialen of werkkleding worden opgeslagen.
  • De kantine moet regelmatig worden schoongemaakt.
  • In de eetruimte mag niet gerookt worden.


Kenmerken die belangrijk zijn bij kantine meubels: duurzaamheid, comfort, eenvoudig in onderhoud en hygiëne en dynamisch.

Duurzaam kantine meubilair

Comfortabele kantinestoelen: Kantinestoelen moeten stevig en makkelijk schoon te maken zijn. Soms kan het ook heel handig zijn dat de stoelen stapelbaar zijn. Zet ze op een trolley en verrijd zet ze zo even weg en tover ze weer tevoorschijn wanneer nodig. Wij hebben zoveel kantinestoelen in ons assortiment dat er voor elk budget en elke stijl een stoel te vinden is.

Stevige kantinetafels: kantinetafels zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Een grote koffietafel met voldoende stoelen eromheen staat gezellig en nodigt uit tot groepsgesprekken. Geen ruimte voor een grote tafel? Een kleine of meerdere kleine tafels in combinatie met kantinestoelen en treinbanken zorgen voor ontspannende zitplekken voor verschillende doeleinden. U kunt kiezen tussen een melamine of houten tafelblad en verschillende vormen als rond, tonvormig of rechthoekig. Tot slot vragen sommige ruimtes om een flexibele inrichting. Verrijdbare en of klapbare tafels zijn dan een uitkomst om snel van inrichting te wisselen.

Moderne krukken en bartafels: Een hoge tafel als afscheiding van de keuken of gewoon als afwisseling tussen de lage tafels door: een bartafel met krukken kan altijd. Deze hoge krukken zitten extra lekker met een goede kop koffie in de hand, ideaal om even op te laden.

Sterke treinbanken: treinbanken zijn een welkome toevoeging in elke kantine. Comfortabel, duurzaam geproduceerd en enorm sterk. Met treinbanken wordt er in een handomdraai een gezellige zit gecreëerd. Het leuke is dat de treinbank met verschillende stoffen te bekleden is; onderhoud vrij kunstleder, een hoogpolige stof of met uw eigen print of logo.


Voorbeelden bedrijfskantine inrichting

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van kantine inrichtingen verzorgd door MV Kantoor.

 

Kantine inrichting MXNS


Bedrijfskantine MXNS

 

 

Kantine inrichting KPZ


Kantine inrichting voor KPZ

 

 

Bedrijfskantine Coca-Cola


Coca-Cola bedrijfskantine

 

 

Bedrijfskantine Bol.com


Kantine met treinbanken voor Bol.com

 

 

Inrichting lerarenkamer


Comfortabele lerarenkamer

Bent u van plan de kantine opnieuw in te richten of betrekt u een nieuw pand? Neem dan contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan. We hebben jarenlange ervaring met het inrichten van school- en bedrijfskantines en zien het als onze missie uw wensen op interieur gebied werkelijkheid te maken. Benieuwd naar voorbeelden? Bekijk onze projectpagina met diverse referenties.