Werkt u ook thuis?

Op kantoor zijn wij voorzien van allerlei gemakken om onze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.
Maar wat nou als u thuis werkt, of dit nu tijdelijk of standaard is?

Het aantal mensen wat momenteel thuis werkt is enorm toegenomen. Het is van belang dat u uw werk zo goed mogelijk moet kunnen uitvoeren als u vanuit huis werkt.
De kans is groot dat uw werkplek thuis niet dezelfde gemakken biedt als uw werkplek op kantoor. Deze bestaat meestal uit ARBO goedgekeurde bureaus en ergonomische bureaustoelen. Een kantoorinrichting houdt rekening met een goede werkhouding zodat u geen last krijgt van lichamelijke klachten. Zo'n werkplek is volgens de arbo regels

Een thuiswerkplek is in de meeste gevallen niet arbo goedgekeurd of ergonomisch, waardoor klachten zoals nek-,rug-en schouderpijn sneller voorkomen. Een goede werkplek zowel op kantoor als bij u thuis is belangrijk omdat wij tegenwoordig niet alleen meer op kantoor werken. Men werkt thuis aan de keukentafel, op de bank of misschien wel een bureau en vaak op een 4-poot stoel.

Lees ook meer onze andere tips voor het inrichten van uw kantoorinrichting in uw eigen huis.

Bureau voor thuiswerkplek

Een goed bureau voor thuis is één van de basis onderdelen voor thuiswerken. Denk aan hoeveel ruimte u beschikbaar heeft in de ruimte en hoeveel u nodig heeft. Een standaard bureau dat het meest gekozen wordt is 160x80cm. Heeft u minder ruimte beschikbaar, dan kunt u ook voor een bureau van 140cm of zelfs 120cm breed kiezen. 

Het belangrijkste waar u rekening mee dient te houden is dat deze minstens een standaard hoogte heeft van ca.75cm. Het meest optimale is een verstelbaar bureau dat u van hoogte kunt verstellen dat bij uw lichaamslengte past. Dit kan een elektrisch zit sta bureau zijn of een slinger bureau dat u handmatig kunt verstellen van hoogte.

Het is belangrijk dat u een bureau kiest wat voor u op de juiste hoogte staat. Lees welke hoogte van het bureau bij uw lichaamslengte het beste past.

Recht bureau Double T  In hoogte instelbaar bureau Double-T
 
€ 187 
meer informatie »
Bureau voor thuis Nest  Verstelbaar Nest zit-sta bureau 67-115cm
 
€ 769 
meer informatie »
Sta bureau elektrisch Elektrisch verstelbaar bureau YF3 65-130cm 
€ 484 
meer informatie »

Voorkom lichamelijke klachten met een goede bureaustoel

Als u thuis op een 4-poot stoel werkt of een andere meubel i.p.v. een bureaustoel merkt u na een korte periode al dat dit niet optimaal is voor uw lichaam. Door het gebrek van een bureaustoel thuis heeft u niet de mogelijkheid om deze naar uw lichaam aan te passen waardoor u net die nodige ondersteuning mist. Vooral als het om meerdere uren/dagen achter elkaar gaat.
Dit zorgt ervoor dat u een stuk sneller lichamelijke klachten ontwikkelt.

Het kan zo zijn dat u wellicht te laag zit of juist te hoog doordat u geen hoogte verstelbaar stoel heeft of een verstelbaar bureau. Hierdoor gaat u sneller gebogen zitten met uw nek naar beneden of boven gericht.

Een goede bureaustoel biedt u de nodige instellingen die nodig zijn om lichamelijke klachten aan uw nek, schouders en rug te voorkomen. Actiemodel bureaustoelen zijn vaak voorradig waardoor u deze binnen 1 week in huis heeft.

Wilt u weten hoe u het meeste uit uw stoel kunt halen? Lees dan hoe u uw bureaustoel kunt instellen

Populaire bureaustoelen zijn:
Every bureaustoel
Se7en bureaustoel
Capisco bureaustoel
Movy bureaustoel

Thuis bureaustoel Se7en  Actiemodel: Bureaustoel Se7en 3462
 
€ 290 
meer informatie »
Movy bureaustoel  Actiemodel: Bureaustoel Movy NPR 14M8
 
€ 549 
meer informatie »
Every bureaustoel Actiemodel: Bureaustoel Every EV211
€ 385 
meer informatie »

Aantal richtlijnen voor juiste zithouding tijdens thuiswerken

- Zorg ervoor dat wanneer u achter een tafel/bureau met een vaste hoogte werkt, u een bureaustoel heeft die u in hoogte kunt verstellen ter voorkoming van lichamelijke klachten
- Houdt uw onderarmen in een hoek van 90 graden en ontspannen op het bureau
- De bovenkant beeldscherm/laptop moet op ooghoogte zijn
- Zet uw laptop op een laptopstandaard
- Gebruik eventueel een los toetsenbord en losse muis
- Houdt uw toetsenbord en muis ca. 10cm van de rand van het bureau af (voorkomen van strekken van armen)

Aantal tips om productief thuis te werken

  1. Zorg voor een goede werkplek
  2. Houdt uw werkplek schoon
  3. Maak een planning voor wat u af wilt hebben voor de dag/week
  4. Blijf communiceren met collega’s
  5. Neem ook tijd voor uzelf
Thuiswerkplek

Voor alle (momentele) thuiszitters onder ons, de ervaring is dat thuis werken minder efficiënt is dan wanneer u op kantoor werkt met alle beschikbare middelen. Als u dat accepteert en ervoor zorgt dat u doelen stelt en uw thuiswerkomgeving zo optimaal mogelijk ingericht is, zal het thuis werken een stuk prettiger maken en meer ontspannen.

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen u ook graag met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot grote organisaties verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,9! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.