Welke bureaustoel kies ik bij rugklachten?

Een goede bureaustoel is ergonomisch en geeft ondersteuning waar u het nodig heeft. Welke bureaustoel voor u geschikt is, is persoonlijk. Belangrijk is, vooral bij zittend werk, te voorkomen dat u statisch in een bureaustoel zit. Een goede bureaustoel volgt uw bewegingen en laat u ongemerkt bewegen tijdens het werken. Zo zijn alle spieren actief, worden buik- en rugspieren sterker en is er geen constante belasting op een bepaald gedeelte van de rug. Een ergonomische bureaustoel voorkomt, verhelpt en vermindert rugklachten. Ook bij rug-aandoeningen zoals een hernia of scoliose.

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van een bureaustoel?

Alle bureaustoelen van MV Kantoor zijn ergonomisch en voldoen aan de Europese Norm NEN 1335. Dit houdt in dat de stoel in te stellen is naar de wensen van de gebruiker.
U kunt de volgende stappen aanhouden bij het instellen van de bureaustoel:

  1. Zithoogte: zorg ervoor dat uw knieën in een hoek van 90 graden staan of plaats de zitting net iets hoger.
  2. Zitdiepte: verschuif de zitting zodat er een platte vuist tussen uw knieholte en de zitting ontstaat. Op deze manier blijft er een goede bloedtoevoer omdat de benen niet worden afgekneld.
  3. Rugleuning: stel de rugleuning zo in dat u steun in het holle gedeelte van uw onderrug voelt. Bureaustoelen zijn voorzien van een bolling in de rugleuning en zijn soms voorzien van een lendensteun voor extra steun.
  4. Armleggers: De armleggers horen daar waar uw armen natuurlijk langs het lichaam vallen. Te breed of te smal geplaatste armleggers zorgen voor schouder- en nekklachten. Dit geldt ook voor de hoogte, te hoge schouders of juist afhangende schouders zorgen voor vervelende klachten.
  5. Synchroontechniek en gewichtsregeling: door de synchroon mechaniek zit u niet statisch in de stoel maar beweegt deze mee met uw bewegingen. Wanneer de rugleuning naar achteren beweegt gaat de zitting ook licht mee waardoor de bekken altijd ondersteunt worden.


Naast de Europese norm bestaat er ook een aanvullende Nederlandse norm, NPR 1813. Deze norm is in het leven geroepen om aan specifieke wensen te kunnen voldoen. Zo hebben bureaustoelen die voorzien zijn van een NPR 1813 normering bredere instellingsmogelijkheden. Zo zijn bureaustoelen met NPR normering geschikt voor een grotere groep mensen. Meer weten over deze richtlijnen? Lees hier aan welke eisen een bureaustoel moet voldoen.

Zijn er andere bijzondere functies?

Belangrijk bij rugklachten is de steun in de rug. Vaak is een bureaustoel met lendensteun een goede keuze doordat u net wat meer steun ervaart. Ook is het waardevol een bureaustoel met verstelbare NPR armleggers te overwegen, deze armleggers hebben een groter instellingsbereik en groter opdek.

 

welke bureaustoel bij rugklachten

 

Wij begrijpen dat u, vooral met specifieke klachten een bureaustoel wil uitproberen voordat u een keuze maakt. U bent van harte welkom in onze showroom in Zeist waar deskundige adviseurs u helpen bij het maken van de juiste keuze. Bel of mail voor meer informatie.