Werkstoelen voor productieafdelingen tot aan laboratoria.

Zoekt u naar een geschikte stoel voor uw werkplek, bevindt deze zich niet in een kantoorinrichting, maar eerder in een industriële of laboratoriumomgeving? Dan heeft u geen bureaustoel nodig, maar de juiste werkstoel of stahulp die past bij de omgeving waarin u werkt.

Aan deze stoelen worden andere eisen gesteld in verband met blootstelling aan invloeden van de omgeving.
Wij maken hier onderscheid tussen productie, ESD, laboratorium en cleanroom. Elk segment heeft zijn eigen eisen die aan een goede werkstoel worden gesteld met altijd in oog houdend dat de gebruiker goed in de stoel zit.

Goed uitgeruste industriële werkplekken zijn niet alleen van belang voor efficiëntie, maar ook voor het welzijn en de gezondheid van de werknemers.
Kenmerkend voor een industriële werkplek is de variabiliteit, het zittend en/of staand (of een combinatie hiervan) uitvoeren van werkzaamheden. Volgens een BGIA rapport kan lang zitten op een niet-ergonomische industriestoel leiden tot het aannemen van een verkeerde lichaamshouding en productieverlies.

Werkstoelen voor productieafdelingen

Vraag u zich af wat een werkstoel is? Deze werkplaatsstoel voor productiewerk zoals in automotive gebied, machinebouw of in de textielindustrie bestaat uit zeer bestendige materialen en oppervlakten en is eenvoudig te reinigen. Zo’n werkplaatsstoel moet materialen zoals vet, olie, rondvliegende spaanders, pluizen of stof weerstaan.

De industriestoelen zijn mogelijk in vele uitvoeringen zodat deze zo dicht mogelijk bij uw wensen aansluit. Werkstoelen met wielen of juist zonder wielen. Een hoge werkstoel met voetenring/opstaphulp

Kenmerken van Bimos werkstoelen met rugleuning voor productie

 • Robuust
 • Optimale ergonomie
 • Veel werk-en bewegingsruimte door ontwerp zitting en rugleuning flexibiliteit
 • Permanent contact rugleuning of synchroontechniek
 • Instelbare zithoek voor voorovergebogen werkhouding
 • Instelbaar diverse zithoogtes
 • Mogelijkheid voor voetensteun/opstaphulp 
Werkplaatsstoel Neon  Werkplaatsstoel Neon 1+2
 
€ 393 
meer informatie »
Werkstoel Nexxit  Werkplaatsstoel Nexxit 1+2 
 
€ 229 
meer informatie »
Hoge werkplaatsstoel Bimos Neon Hoge werkplaatsstoel Neon 3 
€ 436 
meer informatie »

 

ESD stoelen

De ESD (electrostatic discharge) veilige stoel biedt een betrouwbare bescherming tegen elektrostatische ontladingen. Dit is één van de grootste gevaren op werkplekken in de elektronische industrie.
Deze stoel voorkomt statische leidingen van voorwerpen en personen. De ESD stoel geleidt deze via de bekleding, stalen onderstellen, het kunststof, de wielen en glijders. Dit allemaal biedt een  betrouwbare oplossing voor de elektrische industrie.

De werkomgeving in de elektrotechnische industrie moet een strenge voorwaarden voldoen om geheel ESD-veilig te zijn. Een speciaal geschikte ESD veilige stoel voldoet aan deze bijzondere eisen.

Een ESD-werkplek moet volgens de Europese norm EN 61340 voldoen, deze is niet alleen ter bescherming van ESD-schade maar ook de gebruiker van de werkplek ondersteunt.

 • Geleidende comfortabele kussens
 • Geleidende kunststoffen
 • Geleidende stalen componenten
 • 5 ESD-wielen/glijders
 • Vaste gedefinieerde weerstand
Werkplaats kruk Labster  Labster werkplaats ESD kruk
 
€ 259  
meer informatie »
Werkplaatsstoel Bimos Neon ESD  Werkplaatsstoel ESD Neon 1+2
 
€ 431 
meer informatie »
Stahulp Labster ESD Stahulp Labster ESD
€ 292 
meer informatie »

 

Laboratoriumstoel

Labstoelen zijn voor de hygiënische, flexibele en compacte werkplek. In werkgebieden zoals in laboratoria worden hele hoge eisen gesteld. Het is cruciaal dat alles schoon en zuiver dient te zijn.

De Bimos labstoelen zijn niet alleen fijn afgestemd op de lichaamshoudingen die veel voorkomend zijn in dit werk, zoals het voorovergebogen zitten boven een microscoop.
Deze stoel biedt een optimale oplossing voor deze veeleisend werkterrein en is kenmerkend voor zijn hygienic design en laboratoriumergonomie

Er zitten geen kleine naden waarin verontreinigingen kunnen ophopen en biedt ook de nodige ergonomische gebruikerscomfort

 • Desinfecteerbaar
 • Ergonomisch
 • Conform GMP (Good Manufacturting Practice)
 • Comfortabel
 • Anti-bacterieel
 • Afwasbaar
 • Naadloos
Werkstoel Neon laboratorium  Laboratoriumstoel Neon 1+2
 
€ 370 
meer informatie »
Labsit stoel laboratorium  Interstuhl Labsit 9123 
 
€ 155 
meer informatie »
Hoge laboratoriumstoel Neon Hoge laboratoriumstoel Neon 3
€ 436 
meer informatie »

 

Cleanroom stoelen voor de hygiënische werkplek

In steriele ruimtes is hygiëne een absolute noodzakelijke voorwaarde voor optimale resultaten.
Cleanroom meubels voldoen aan zeer specifieke en strenge criteria. Deze stoelen zijn ontwikkeld in samenwerking met industrie en onderzoekinstellingen om de meest geschikte stoel voor micro-elektronica, farmaceutische industrie tot medische technologie en de gezondheidszorg te creëren.

 • Verzegelde kleding
 • Achterzijde stoel schuimlaag
 • Ingekapselde mechanisme
 • Gladde en gesloten oppervlakken

De gesloten constructie sluit alle beweegbare delen van het stoelmechanisme hermetisch af. Hierdoor kunnen er geen deeltjes worden uitgestoten naar buiten. De werkstoelen voor cleanrooms voldoen aan de EN 61340-5-1 norm en zijn net zoals de ESD stoelen, elektrostatisch geleidend.

Wilt u meer informatie of prijzen weten van onze cleanroomstoelen? Neem gerust contact met ons op via chat, mail, telefoon of ons contactformulier.

Cleanroom stoelen

 

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter en geeft al jaren interieur advies aan organisaties voor een gezonde, hygiënische en productieve werkomgeving. Meer informatie over meubels voor o.a. de industriële werkplek? Neem vrijblijvend contact op.
Benieuwd naar onze referenties? Bekijk de projectenpagina of lees beoordelingen over MV Kantoor.