Zelf tafel laten maken (stap voor stap)

Soms kunt u tijdens uw zoektocht naar de juiste tafel maar geen geschikt model vinden dat bij uw eisen en wensen aansluit. Dan kunt u altijd nog zelf een tafel (laten) maken.
Als u een unieke tafel wilt samenstellen dan heeft u van te voren waarschijnlijk al nagedacht over het type tafel u aan het interieur wilt toevoegen. Komt de tafel in de kantine te staan, wordt het een vergadertafel, een lage of hoge tafel (ontdek de voordelen van staand werken), een industriële tafel of juist een tafel volledig van hout? Komt de tafel binnen of buiten te staan? Dit heeft allemaal invloed op het type materiaal of de functies die u aan de tafel kunt en wilt toevoegen.

Het samenstellen van een tafel klinkt wellicht veel werk omdat u met diverse dingen rekening moet houden.  Maar dit kan erg eenvoudig zijn als u weet wat u voor ogen heeft. Als u zelf een tafel samenstelt, dan bent u verzekerd van een tafel dat bij u en uw inrichting past!

Losse tafelbladen en tafelonderstellen

U kunt uit diverse tafels kiezen die in verschillende kleuren, afmetingen en afwerkingen mogelijk zijn.
Ziet u net niet die ene tafel er tussen staan die bij uw interieur aansluit? Dan heeft u ook de keuze bij MV Kantoor om zelf een tafelblad en tafelonderstel te kiezen en te combineren.
Zo kunt u geheel de look van uw tafel bepalen en bent u geheid voorzien van een unieke tafel.

Qua tafelbladen zijn er een aantal materialen waar u uit kunt kiezen: Melamine, HPL, Staal, Volkern en Fenix.

Korte uitleg eigenschappen tafelbladen:

  • Melamine tafelblad: 25mm dik, slijt-en krasvast, eenvoudig te reinigen, kleurvast, anti-spiegelend, weerstand op scheurvorming
  • HPL tafelblad: 22mm dik, slijt-, slag-, en stootvast, eenvoudig te reinigen, kleurvast
  • Stalen tafelblad: 12mm dik, gepoedercoat in kleur, geschikt voor buiten gebruik
  • Volkern tafelblad: diverse diktes, dun, zeer hard materiaal, schilfert niet, uv bestendig
  • Fenix tafelblad: thermische herstelbaarheid van kleine oppervlakkige krasjes, anti-vingerafdruk, lage lichtreflectie, mat en voelt zacht aan

De meeste tafelbladen hebben een houtlook. Wilt u liever een echt houten blad? Dan kunt voor industriële tafels kiezen die een eikenhouten tafelblad hebben met een solide stalen tafelonderstel die het boomstamblad kunnen dragen. De boomstamtafel is een favoriet!
Of kies juist voor een tafelblad met een betonlook of een roestlook voor een unieke uitstraling.

Over tafelonderstellen leest u straks meer.

 

Tafelbladen kleuren

 

Stapennenplan

Nu u weet wat voor materialen bladen er mogelijk zijn, kunt u het stappenplan volgen voor het samenstellen van uw eigen tafel. 

1. Vorm tafelblad

Tafels zijn er in allerlei vormen. De meest populaire is de rechthoekige tafel. Maar vierkante, ovale en ronde tafels zijn ook erg gewild.
De vorm van de tafel hangt af van uw smaak, maar ook van de grootte van de ruimte.

Rechthoekige tafel
Een rechthoekige tafel is een populaire keuze omdat het qua vorm vaak makkelijk in een ruimte past, u er veel kwijt kunt op deze type tafel en veel mensen aan kunnen schuiven. Bij sommige modellen zoals de Bridge tafel is het zelfs mogelijk te kiezen voor afgeronde hoeken zodat mensen niet zich bezeren tegen de hoeken van de tafel. Dit model is vaak geliefd als vergadertafel.

Een vierkante tafel
Het fijne aan een vierkante tafel is dat deze even lange zijdes hebben. Dit maakt de tafel geschikt voor kleinere ruimtes en geeft vaak ook een intiemer en gezellige sfeer doordat de afstand tussen elkaar kleiner is. Zo ziet u vierkante tafels juist meer terug in kantines.

Ovale tafel
Een ovale tafel valt eigenlijk tussen een rechthoekige en ronde tafel in. Door de vorm is een ovale tafel geschikt voor smalle ruimtes doordat u er gemakkelijk omheen kunt lopen en geen scherpe hoeken heeft. Daarnaast maakt een ovale tafel elkaar aankijken wat gemakkelijker. Een ronde tafel is nog gemakkelijker.

Ronde tafel
Een ronde tafel is net zoals een vierkante tafel geschikt voor kleine ruimtes. U kunt elkaar makkelijker aankijken en is makkelijker om extra stoelen bij te schuiven voor meer zitplekken.
Zo worden ronde tafels ook steeds meer gebruikt voor vergaderingen Uit diverse onderzoeken blijkt dat aan een ronde vergadertafel men beter alles onthoudt en elkaar beter begrijpt

Vormen tafels

2. Afmeting

Het belangrijk dat u weet welke afmeting u nodig heeft. Hierbij let u op de beschikbare ruimte en het aantal personen dat u plaats wilt bieden aan een tafel/ruimte. Wilt u meer hierover weten?
Lees dan meer over hoeveel personen aan een bepaalde afmeting van een tafel kunnen zitten. 

Op deze manier weet u precies welke afmeting tafel u moet hebben voor het aantal personen dat u voor ogen heeft.

Als u zelf een los blad en tafelonderstel wilt combineren, en vooral met kolompoten, dan moet u ook opletten of het betreffende onderstel past bij de afmeting van het tafelblad. Dit heeft te maken met het gewicht dat het tafelonderstel kan dragen en stabiel blijft.

3. Kleur tafelblad

Als u het materiaal en afmeting heeft gekozen, dan kiest u de kleur van het tafelblad uit. Afhankelijk van het type materiaal, heeft u diverse kleurenmogelijkheden. Van vrolijke lichte tafelbladen tot aan stijlvolle donkere  bladen. Door de vele kleuropties kunt u tafel uitkiezen in een kleur dat bij uw inrichting past.

4. Type onderstel

De vorm en kleur van het tafelonderstel is een bepalend onderdeel van de uitstraling van de tafel. Wilt u graag een verrijdbaar tafelonderstel met wielen, een hoogte verstelbaar onderstel, een kolompoot, 4-poot of juist een zeer solide stalen tafelonderstel zoals een X-vorm? Vooral bij industriële tafels zoals onze boomstamtafels zijn dit soort onderstellen een nodige onderdeel i.v.m. draagkracht. Ook hierin heeft u verschillende vormen en kleuren.

Tafels in projectinrichtingen
Als u deze stappen volgt kunt u eenvoudig uw eigen tafel creëeren. Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw tafel? Neem gerust contact met ons op, onze deskundigen helpen u graag.

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot grote organisaties verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,9! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.