Hoe vindt u een goede bureaustoel?

Wanneer u dit artikel leest heeft u waarschijnlijk een kantoorbaan waarbij u veel zit of ervaart u pijn door het zitten zoals last van schouders en nek, hoofdpijn of gevoelige polsen. Een goede bureaustoel en de juiste zithouding helpen u de dag door!

Wij geven tips hoe u een goede bureaustoel vindt die bij u past en waar op te letten bij aankoop. Laten we beginnen bij de basis, ook wanneer u de perfecte bureaustoel heeft gevonden, blijft beweging belangrijk. Er zijn genoeg oplossingen te bedenken om beweging in uw werkdag te integreren. Haal bijvoorbeeld eens een rondje koffie of thee voor collega’s of loop ’s middags een rondje buiten. Een andere oplossing is een bewegelijke kruk die voor subtiele bewegingen zorgt of een sensor onder uw bureaustoel die aangeeft wanneer het tijd is om van zithouding te veranderen of even te gaan lopen.

Instellingen en normen

MV Kantoor verkoopt alleen ergonomische bureaustoelen en voldoen allen aan de  Europese norm NEN-EN 1335. Dit zijn ARBO verantwoorde bureaustoelen en voorzien van diverse instellingen. Naast deze Europese norm, bestaat de Nederlandse Praktijk Richtlijn NPR-1813. Deze norm is speciaal in het leven geroepen om beter te voldoen aan de grote lengteverschillen tussen Nederlanders. Met deze maatvoering kunnen bureaustoelen voor ca 96% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede ondersteuning zorgen.

Bureaustoelen die aan deze norm voldoen hebben een bredere instelbaarheid van de zitting (zithoogte, zitdiepte en helling van de zitting), rugleuning (lendensteunverstelling, rug hoogte en rug breedte) en armleggers (breedte tussen de armleggers, breedte van de armleggers, hoogteverstelling en plaatsing). 

Aan welke norm een bureaustoel voldoet kunt u per product terug vinden onder specificaties. Veel bureaustoelen zijn uit te breiden met NPR armleggers waardoor de armleggers veel meer instellingsmogelijkheden hebben.

Een goede bureaustoel hoeft niet duur te zijn, in onze webshop vindt u een volledige categorie met actie bureaustoelen. Ergonomische bureaustoelen voor een actie prijs.

Bekijk de actie bureaustoelen »                                                                                                                                                                                                            

Ergonomische bureaustoel HAG SoFi

Tips voor een gezonde zithouding

  1. Plaats uw voeten plat op de grond;
  2. Zorg met de hoogte instelling dat uw benen in een hoek van 90 graden staan of daar net iets boven;
  3. Schuif naar achteren, uw lichaam moet goed aansluiten aan de onderkant van de rugleuning, waarbij er een vrije ruimte is tussen de zitting en de rug. Bij uw knieën is er ruimte voor een platte vuist tussen de zitting en uw knie. Dit stelt u in met de zitdiepte regeling;
  4. Voor de juiste armleggerhoogte en breedte, laat uw armen leunen in een hoek van 90 graden op de armleggers en ontspan de schouders;
  5. Voor de juiste ondersteuning in de rug en een rechte wervelkolom voelt u of de bolling van de rugleuning in uw onderrug valt. Een verstelbare lendensteun kan hier extra ondersteuning geven.

Een zitneig mechanisme is een voorbeeld van een andere mogelijke functie. Dit maakt het mogelijk de zitting te kantelen waardoor de openingshoek tussen rug en zitting groter wordt en u een actieve houding aanneemt. Een ander veel voorkomende functie is synchroontechniek, hierdoor worden subtiele bewegingen gestimuleerd door een meebewegende zitting en rugleuning.

Vind uw perfecte bureaustoel »                                                                                                                                                                                                     

Comfortabele bureaustoel

Voor een volledig ergonomische werkplek

Bij een goede bureaustoel hoort natuurlijk een bijpassend bureau. Een ARBO verantwoord bureau heeft een afmeting van minimaal 120cm breed x 80cm diep en is in hoogte verstelbaar van 62 tot 85 cm. De hoogte van de armleuningen zijn gelijk aan de hoogte van uw bureau. Is dit niet het geval, past u de hoogte van het bureau aan en niet van de armleuningen. Bekijk hier de verstelbare bureaus.

Wilt u het helemaal goed doen? Ga dan voor een zit sta bureau, waardoor u de bureaustoel even aan de kant kan zetten en een tijdje staand kan werken. Afwisseling is het magische woord! Bekijk hier onze collectie zit sta bureaus.

Naar de ergonomische bureaus »                                                                                                                                                                                                           

Ergonomische werkplek zit sta bureau

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de perfecte bureaustoel? Onze experts staan voor u klaar! Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom. In onze webshop hebben wij een groot aanbod ergonomische bureaustoelen waarbij alle functies en mogelijkheden overzichtelijk worden weergegeven. Zo wordt het wel heel makkelijk om online te bestellen!

Uitgelichte bureaustoelen:

Ergonomische bureaustoel HeroBureaustoel Hero€759meer informatie »
Interstuhl bureaustoel EveryBureaustoel Every 156E€385meer informatie »
Interstuhl bureaustoel MovyBureaustoel Movy 23M6€569meer informatie »