Meer bewegen tijdens het thuiswerken

Door het thuiswerken ervaren we meer lichamelijke klachten en sinds de Coronatijd sporten we minder buitenshuis. Lees meer hierover in de onderzoeken van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. Wij geven tips om ook tijdens het thuiswerken gezond te blijven.
Een ergonomische werkplek is de basis. Denk aan ergonomische bureaustoel en een in hoogte instelbaar of verstelbaar bureau. Lees hier waar een arbo goedgekeurde thuiswerkplek aan moet voldoen. Daarnaast zijn wij fan van een zit-sta bureau, staand werken verminderd lichamelijke klachten, zorgt voor meer calorie verbranding en een productieve werkdag. Lees hier meer over de voordelen van staand werken. Vooral de afwisseling van houding zorgt voor een gezonde en productieve werkdag, dit kunt u ook bereiken door de bureaustoel af te wisselen met bijvoorbeeld een wiebelkruk of zitbal

Thuiskantoor HAG Creed bureaustoel

Thuis sporten

Maak van uw huis een thuisgym! Ga een stukje rondlopen tijdens een telefoongesprek en maak een squat wanneer u iets van de grond pakt.

Sporten op de bureaustoel kan ook. Zo heeft HÅG, de maker van de Capisco bureaustoel, de stoel ontwikkeld om te bewegen. De bureaustoel geeft volledige bewegingsvrijheid en stimuleert bewegingen vanuit de voeten. Zo heeft het voetkruis van de Capisco speciale opzetstukjes op de voet op te zetten. Zo veranderd u ongemerkt steeds van houding. Dat ze sporten bij het Scandinavische merk HÅG serieus nemen blijkt wel uit de Capisco Gym methode. Doet u mee?

  1. Knijp die billen: het aanspannen van de bilspieren, houd dat 10 seconden vast en ontspan dan weer. U kunt de oefening zo vaak doen als u wil;
  2. Het houten been: bij deze oefening strekt u 1 been en til dat rustig rustig op. Houd even in de lucht, laat zakken maar raak de grond niet aan voordat u het been weer omhoog tilt. Doe dit 15 x per been;
  3. De tapdanser: zet een rustig muziekje op, laat de tapdanser in u los en stamp lekker met de voeten op de grond;
  4. Rollen maar: rij uw bureaustoel een stukje naar achteren en grijp de tafel vast met uitgestrekte armen (zodat de buikspieren zijn aangespannen) en trek uzelf weer terug naar de tafel;
  5. De gebogen duiker: ga voor deze oefening rechtop zitten. Steek beide armen in de lucht, pak met de linkerhand de rechterpols vast en trek, ga een beetje naar links, zo wordt de rechterzij gestrekt. Houd deze houding een paar seconden vast en wissel van kant;
  6. Cooling down: zit met een rechte rug en ontspan uw nek, schouders en kaken. Volg uw ademhaling. Probeer bewust te zijn van alles wat er in het lichaam gebeurt. Doe dit ongeveer 5 minuten. Een mooi meditatie moment.

Slimme hulptroepen

Voor u er erg in hebt zijn er een paar uur voorbij en zit u nog steeds in dezelfde houding. Dan komen intelligente technische snufjes van pas. Deze handige hulpjes geven een melding wanneer het tijd is om in beweging te komen.

S4.0 Active Sitting Solution

Weinig beweging doordat u het merendeel van de werkdag op uw bureaustoel zit is niet bevorderlijk voor de gezondheid. De Active Sitting Solution van Interstuhl in samenwerking met Garmin is ontworpen om gezond zitgedrag te stimuleren.

De bewegingssensor onder uw bureaustoel geeft feedback over uw persoonlijk zitgedrag, biedt gemakkelijke uitvoerbare office-workouts aan en doet regelmatig oproepen om van zithouding te veranderen.

De S4.0 bewegingssensor is met een magneet eenvoudig aan de stoel te bevestigen en heeft de grootte van een muntstuk.

Hoe werkt de S4.0 sensor?

De sensor registreert beweging en stuurt de data door naar uw computer of laptop. Met de geïnstalleerde S4.0 app wordt de individuele zitdata geanalyseerd en ontvangt u tips en oefeningen voor een gezonde zithouding. Ook Ideaal in combinatie met een Garmin fitness horloge.

Analyse van uw individuele zitgedrag via S4.0-applicatie

Toepassing: vanaf Windows 7 en Mac 10.10 zijn geen mobiele apparaten nodig

Eigenaars van een GARMIN horloge kunnen een app gratis downloaden via Garmin's Connect IQ Store

Eenvoudige montage en installatie van de sensor

Geschikt voor bureaustoelen met synchroon mechanisme

Garmin bewegingssensor voor bureaustoel

Stand Up Pls App

Heeft u een zit-sta bureau maar werkt u toch nog steeds vaker zittend dan staand? De Stand Up Pls app werkt als een geheugensteuntje wanneer het tijd is om in beweging te komen.

De app is te downloaden in de Apple of Google Play store en werkt vervolgens met een bluetooth verbinding via een meegeleverde dongel. Leg de telefoon op het bureau en kies uw persoonlijke voorkeuren hoe vaak u per dag wil staan. Op deze manier wordt er een zit-sta cyclus op maat samengesteld. Er wordt een melding gegeven wanneer het weer tijd is om even te gaan staan. Extra motivatie: de app houdt ook de verbruikte calorieën bij.

Stand up pls app voor zitsta bureau


De app werkt in combinatie met de volgende zit-sta bureaus:
Elektrisch zit-sta bureau BZF in hoogte verstelbaar van 65 – 130 cm
Elektrisch zit-sta bureau met zijwangen BZF in hoogte verstelbaar van 65 – 130 cm 
Elektrisch zit-sta hoekbureau BZF in hoogte verstelbaar van 65 – 130 cm
Duo Elektrisch zit-sta bureau BZF in hoogte verstelbaar van 65 – 130 cm
Duo Elektrisch zit-sta bureau met wangen BZF in hoogte verstelbaar van 65 – 130 cm 

Elektrisch zit-sta bureau  Elektrisch zit-sta bureau BZF
 
€ 609 
meer informatie »
Elektrisch duo zit-sta bureau  Elektrisch duo zit-sta bureau BZF
 
€ 1.293 
meer informatie »
Elektrisch zit-sta bureau met zijwangen Elektrisch zit-sta wangbureau 
€ 993 
meer informatie »

Pauze momenten

Voor een goede gezondheid en concentratie zijn pauzes een vereiste. Na elke afgeronde taak even een stukje lopen of wat te drinken halen zijn goede rustmomenten. Daarnaast is het goed om minimaal een keer per dag een pauze te houden in de buitenlucht. De frisse lucht en verandering van omgeving doet wonderen voor de gemoedstoestand en creativiteit. Wat zijn uw favoriete tips voor meer beweging tijdens het thuiswerken?

Thuiskantoor Interstuhl Kruk Upis1

Meer weten over een gezonde thuiswerkplek? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze webshop voor diverse kantoormeubelen
MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen en kantine inrichtingen. Bekijk onze projectenpagina voor interieur inspiratie. Benieuwd wat men van ons vindt? Eerlijke beoordelingen leest u hier.