6 belangrijke elementen in ontvangstruimte inrichting

mvkantoor-ontvangstruimte-inrichten

Ontvangstruimte inrichten

De ontvangstruimte is het visitekaartje van uw bedrijf. Het is dus uiterst van belang dat de inrichting van deze ruimte geheel op orde is. Het is een praktische ruimte dat moet aansluiten bij de bedrijfsidentiteit. U wilt natuurlijk een representatieve weergave van uw bedrijf terugzien in het interieur. Daarnaast is het de ruimte die uw bezoekers als eerste te zien krijgen. Een spraakmakend interieur van uw ontvangstruimte geven uw bezoekers een warm ontvangst en een goede eerste indruk.

MV Kantoor denkt graag met u mee over de inrichting van uw ontvangstruimte met bijpassend wachtkamermeubilair. Vind hier 6 belangrijke elementen die cruciaal zijn voor een ontvangstvriendelijk entreeruimte.

 1. Balie
 2. Zithoek
 3. Rust
 4. Verlichting
 5. Garderobe
 6. Afleiding

1. Balie

Uw bezoekers krijgen vaak een warm ontvangst door een vriendelijke receptionist die uw gasten persoonlijk ontvangt. Als u een ontvangstbalie aan uw entreeruimte toevoegt is het belangrijk dat deze op een prettige stahoogte voor de klant is.
Een balie waarbij de receptionist aan een werkblad kan werken die op een hoogte staat zodat diegene op ooghoogte kan communiceren en de bezoeker niet over de balie heen kan reiken, is ideaal. Daarnaast voorkomt het ook nekklachten voor het personeel omdat zij niet steeds omhoog en omlaag hoeven te kijken.

Uit de Nationale Ontvangst Barometer van Sparq (2014) blijkt dat oogcontact cruciaal is bij het ontvangen van uw bezoekers. Een juiste hoogte van de balie waarbij de receptionist de gasten kan ontvangen is dus een gastvrije noodzaak.

Ook een belangrijk punt bij het kiezen van een balie is de afmeting. Deze hangt af van een aantal zaken: hoeveel mensen werken achter de ontvangstbalie, welke werkzaamheden worden er uitgevoerd, wat voor kantoorbenodigdheden komen op het werkblad te staan? Balies bij MV Kantoor zijn mogelijk in verschillende afmetingen.
Het design en de kleur van de balie is ook een belangrijke factor, deze moet aansluiten bij de rest van het ontvangstmeubilair.

2. Zithoek

Als uw bezoekers even moet wachten is het prettig als zij plaats kunnen nemen in een comfortabele zithoek. Het zitcomfort maakt de wachtervaring ook een stuk aangenamer.
Een fraaie en comfortabele zithoek kunt u creëren door het plaatsen van o.a. bezoekersstoelen, loungestoelen, wachtbanken, treinbanken en poefen. Denk ook aan een bijzettafel voor lectuur en waar zij eventueel een kopje koffie kunnen plaatsen.

Het comfortabele zitmeubilair is mogelijk in vele stijlen. De stijl van het interieur is afhankelijk van welke type meubels u in de wachtkamer plaatst. Denk dus goed na over de uitstraling die u in de ontvangstruimte wenst. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een tijdloos design of meer een warme vriendelijke look? Dan moeten de meubels in de zithoek ook bij die stijl aansluiten. Bij wachtkamermeubilair is het ook fijn als deze eenvoudig schoon te maken zijn. Dit heeft dan ook invloed op de keuze van het materiaal van de meubels. Let wel dat comfort op nummer 1 staat bij het zitmeubilair.

3. Rust

Uw bezoekers kennis laten maken met de bedrijvigheid van de werkvloer kan een leuk idee zijn, maar soms zitten de bezoekers en de medewerkers daar niet op te wachten. Een aparte en rustige ontvangstruimte waar uw bezoekers binnen kunnen lopen is ideaal. Soms is dat niet mogelijk en is privacy en rust belangrijk. Een rustige ontvangstruimte dat kalmte uitstraalt waar bezoekers zich op hun gemak voelen kunt u realiseren door middel van rustgevende kleuren, planten die groen naar binnen brengen en een goede akoestiek.

Een goede akoestiek kunt u verzorgen door ondere andere met akoestische scheidingswanden, wandpanelen, plafondpanelen of zelfs door akoestische zitmeubilair. Hierdoor worden omgevingsgeluiden gedempt en wordt de akoestiek verbeterd. Zowel de medewerkers als de bezoekers zullen dan meer rust ervaren.

  
Ontvangstruimte inrichting
Zithoek ontvangstruimte

4. Verlichting

Verlichting heeft veel invloed op de sfeer in de ruimte, maar ook op onze gesteldheid. Licht zorgt ervoor dat men zich opgewekt voelt en beter kan concentreren. Daglicht is uiteraard het beste. Mocht er niet voldoende daglicht in uw ontvangstruimte aanwezig zijn, plaats dan voldoende lampen om donkere hoeken te voorkomen. Wit licht wordt aanbevolen t.o.v. geel licht. Dit zorgt er namelijk voor dat men zich minder actief voelt.

5. Garderobe

Geef bezoekers de gelegenheid om hun jas ergens op te hangen in een garderobe. De aanwezigheid van een garderoberek of een kapstok nodigt mensen uit op hun jas uit te trekken en op te hangen. Wanneer uw bezoekers hun jas uittrekken, is dat een teken van dat zij welkom zijn.

6. Afleiding

De tijd gaat het snelste voorbij als u afleiding heeft. Zorg er dus voor dat er voldoende en actueel lectuur in de zithoek ligt. De gelegenheid om wat te drinken, zoals een coffeecorner en/of een waterdispenser. Decoratieve afleiding is ook altijd een aangename afleiding zoals kunst aan de muur. Een tv aan de wand doet het ook altijd goed en is ook een kans om uw bedrijvigheid aan uw bezoekers te laten zien. Komen er ook kinderen in uw ontvangstruimte? Een speelhoekje kan dan ook een nodige toevoeging zijn.

Wilt u uw ontvangstruimte (opnieuw) inrichten? MV Kantoor biedt een ruim assortiment in ontvangstmeubilair en geeft ook graag advies over het interieur. Kijk op onze webshop voor bijpassend meubilair of neem gerust contact  met ons op en dan helpen wij graag aan een spraakmakende ontvangstruimte.

Artikelen 1 tot 12 van 91 in totaal

 • Schommel Balance

  Deze schommel brengt je weer in balans! Zorgt voor een rustmomentje in alle hectiek van de dag. Leverbaar in vier verschillende kleuren. 

  Prijs per stuk: € 149,00 Excl. BTW
 • Schommel Marshmallow Big

  De Marshmallow Big schommel nodigt iedereen uit om plaats te nemen en even ontspannen te schommelen. Deze schommel doet het vooral goed in de tuin of vergaderruimte en creëert op deze manier een creatieve overlegplek. 

  Prijs per stuk: € 75,00 Excl. BTW
 • Statafel Add

  Designtafel ADD is een statafel met een stahoogte van 105cm en heeft een stevig kruisvormig gelakt onderstel. Kies uit verschillende kleuren frame en tafelblad hieronder in het dropdown menu. 

  Prijs per stuk: € 2.101,00 Excl. BTW
 • Schommel Hang M High

  Hang M High nodigt iedereen uit om plaats te nemen en even ontspannen te schommelen. Deze schommel doet het goed op school, in de tuin of vergaderruimte en creëert op deze manier een creatieve overlegplek. 

  Prijs per stuk: € 199,00 Excl. BTW
 • Schommel Moonboat

  De Moonboat schommel nodigt iedereen uit om plaats te nemen en even ontspannen te schommelen. Deze schommel doet het goed op school, in de tuin of vergaderruimte en creëert op deze manier een creatieve overlegplek. 

  Prijs per stuk: € 116,00 Excl. BTW
 • Tafel BuzziPicNic Round

  De BuzziPicnic Round is de eerste picnic tafel voor binnen in een ronde vorm!
  Met dit design werkt iedereen aan dezelfde kant van de tafel. De tafel is verkrijgbaar in verschillende kleuren hout (HPL afwerking is niet mogelijk) en is verkrijgbaar in twee afmetingen.

  Prijs per stuk: € 5.972,00 Excl. BTW
 • Dynamische overlegplek Social Swing

  Een dynamische werkplek creëert u met Social Swing!
  Social Swing bestaat uit bankjes en/of schommelstoelen die o.a. gebruikt kunnen worden tijdens vergaderingen, brainstormsessies en pauzes.

  Deze unieke zitelementen creëren een informele vergaderruimte die creativiteit stimuleert.

  Bekijk de mogelijkheden van dynamisch meubilair social swing.

  Prijs per stuk: € 9.196,00 Excl. BTW
 • Gesloten overlegplek HUSH Meet L

  HUSH Meet L is een luxe akoestische overlegplek, ideaal als u in alle rust wilt telefoneren, werken of vergaderen.
  Deze werkplek wordt afgesloten met een glazen deur maar blijft volledig geventileerd om een gezonde en hygiënische werkplek te behouden. HUSH Meet L is uitgevoerd met diverse faciliteiten als een lichtschakelaar en 220V elektrificatie. 

  Hush Meet L kunt u zelfs uitbreiden door meerdere modules aan de akoestische unit toe te voegen.

  Maak keuzes in de onderstaande dropdown menu's op tot de gewenste combinatie te komen.

  Prijs per stuk: € 17.611,00 Excl. BTW
 • Akoestische werkplek HUSH Work Sit & Stand

  Twee belangrijke elementen in één werkplek!

  De akoestische werkplek Hush Sit&Stand combineert de afwisseling tussen zittend en staand werken met een goede akoestiek. 
  De geluiddichte cabine zorgt ervoor dat u ongestoord kunt werken en dit op de gewenste zit-of stahoogte kunt doen.

  De stille concentratiewerkplek is van allerlei gemakken voorzien om het u zo comfortabel mogelijk te laten werken.
  De geluidsabsorberende wanden zorgen voor goede een akoestiek en is perfect voor grote kantoortuinen en scholen. De werkplek wordt gesloten met een glazen deur en heeft een actieve ventilatie, hierdoor blijft HUSH work een fijne en hygiënische werkplek.

  Maak keuzes in de onderstaande dropdown menu's op tot de gewenste combinatie te komen.

  Prijs per stuk: € 14.215,00 Excl. BTW
 • ACTIEMODEL: Kruk UP

  Kruk UPis1 is een vrolijke toevoeging aan uw interieur. De kruk is leverbaar in 8 verschillende uitvoeringen en heeft een ergonomische zitting. De comfortabele kruk heeft een zachte zitting en is in hoogte verstelbaar. De wiebelkruk UPis1 stimuleert flexibiliteit en dynamisch zitten door de halfronde onderkant. 

  Kies uw gewenste kleur voor Kruk Up.

  Wilt u de balanskruk eerst uitproberen? Kom proefzitten in onze showroom en ervaar het comfort!

  Normale prijs: € 148,00Excl. BTW

  Special Price € 129,00

 • Akoestische vergaderplek Tree House S

  Een boomhutje op wielen!

  Tree House S is een speels akoestisch huisje dat eenvoudig verplaatst kan worden en de ruimte opdeeld.
  Het speelhuisje voor binnen is geschikt als werkplek of als vergaderplek. Maar zeker ook als speels zitmeubel voor scholen.

  Bekijk de mogelijkheden van modulaire zitmeubel en verbeter de akoestiek met een unieke akoestische oplossing.

  Prijs per stuk: € 5.805,00 Excl. BTW
 • Dynamische overlegplek Social Swing Duo

  Een dynamische werkplek creëert u met Social Swing Duo!
  Social Swing Duo bestaat uit 2 schommelstoelen en een tafel die o.a. gebruikt kunnen worden tijdens vergaderingen, brainstormsessies en pauzes.

  Deze unieke zitelementen creëren een informele vergaderruimte die creativiteit stimuleert.

  Bekijk de mogelijkheden van dynamisch meubilair social swing duo.

  Prijs per stuk: € 7.882,00 Excl. BTW
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Meer informatie?

 1. Bekijk hier het assortiment van ontvangstmeubilair van MV Kantoor
 2. Bekijk onze projectenpagina voor inspirerende kantoorinrichtingen
 3. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op
 

Offerte aanvragen

Inrichten is een leuke klus. Maar hoe weet je dat alles bij elkaar past? MV Kantoor doet u graag een passende offerte.

OFFERTE AANVRAGEN

Contact

ma t/m vrij 09:00 - 17:00

Heeft u hulp nodig bij uw bestelling?
STEL ONS EEN VRAAG

Documentatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons product assortiment?
VRAAG ONZE DOCUMENTATIE AAN