Hoe de kantine bijdraagt aan een succesvolle dag


Niet lunchen, snel een broodje achter het bureau of helemaal geen pauze nemen, zo herkenbaar maar oh zo slecht. Een lunchruimte moet een fijne plek zijn om te kunnen ontspannen om vervolgens weer met vernieuwde energie door te gaan. En of u nu te maken heeft met een grote kantine of een kleine keuken, er zijn altijd oplossingen om de ruimte optimaal te benutten.


Voordelen van een goede kantine inrichting

Het is weer zo’n dag, u probeert 48 uur in de dag te krijgen en pauze voelt dan als volledige tijdverspilling. Want lunchen of toch dit rapport even aftypen? Kies toch vaker voor die lunch, eten achter uw bureau is ten eerste niet heel hygiënisch maar veel belangrijker zorgt een pauze ervoor dat u uw gedachten even kan verzetten en na deze werkonderbreking kunt u waarschijnlijk weer twee keer sneller werken dan daarvoor. Ook geeft een pauze moment tijd om even bij te kletsen met collega’s, wel zo gezellig. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor scholen en universiteiten. Want niemand houdt het vol om uur na uur te leren zonder pauzemomenten.


Tips voor de ideale kantine

Inventariseer de capaciteit, hoeveel mensen maken er tegelijk gebruik van de kantine? Is een lange tafel voldoende of stroomt de kantine vol tijdens lunchtijd? Zorg aan de hand van deze inventarisatie voor voldoende zitplekken;

Meerdere zitplekken nodig? Creëer dan verschillende zithoeken en speel met hoge en lage zitplekken. Treinbanken in coupé opstelling zijn altijd populaire zitplekken maar even zitten of staan aan een hoge tafel is een fijne afwisseling;

Zorg voor de juiste aankleding; prettige verlichting en leuke accessoires maken het pas echt gezellig. Ga bijvoorbeeld voor akoestische verlichting, deze lampen dragen bij aan een prettige akoestiek en zorgen voor een goede verlichting. Schilderijen, een kleed en planten doen het natuurlijk in elke ruimte goed; 

De stof- en kleurkeuze bepaald de sfeer van de kantine. Naast dat de kantine een fijne plek moet zijn voor werknemers is deze ruimte ook vaak een visitekaartje van het bedrijf. Kies daarom voor een stijlvol interieur die de huisstijl en corporate identity van uw bedrijf weerspiegelt; 

Een pauze is pas compleet met kwalitatief goede thee/koffie en een gezonde lunch. Zorg als organisatie voor fruit en gezonde keuzes. Niet alleen in de kantine maar ook in de automaat op de gang, bij de receptie en op de vergadertafel.

Loola kantinestoel


Schoolkantine

De meubels in een schoolkantine moeten makkelijk schoon te maken zijn en tegen een stootje kunnen. Vaak wordt er voor kunstleder banken gekozen door de onverwoestbare eigenschappen van deze stof. Kantinestoelen met een stevig frame en plastic of kuip van laminaat is een goede keuze voor de schoolkantine. Een schoolkantine wordt vaak als multifunctionele ruimte gebruikt denk aan een voorstelling, schoolfeest, diploma uitreiking etc. Verrijdbare klaptafels en stapelbare stoelen zijn hiervoor ideaal. Veel kantinestoelen hebben een bijpassende trolley, speciaal voor het gemakkelijk verplaatsen. Een functionele kantine inrichting hoeft nog niet ongezellig te beteken, kies voor vrolijke kleuren, treinbanken met een mooie afbeelding of speciaal fotobehang. Zo wordt de pauze extra gezellig.


Bedrijfskantine

Wilt u ook een kantine die bijdraagt aan de productiviteit? Kies dan voor een gezellige inrichting met sfeervolle kleuren en prettige verlichting. Op deze manier wordt de kantine een plek om echt even te ontspannen. Kies voor kantinestoelen en treinbanken met een mooie sterke stof gestoffeerd en massief houten tafels. Creëer verschillende zithoeken en wissel hoog en laag zitten af. Zo kan de bedrijfskantine met een representatieve uitstraling ook gebruikt worden voor korte en informele gesprekken.

 

                                                                                                                                                                                                 

Kantine inrichting plattegrond

 

De kantine moet een fijne plek zijn om te ontspannen maar is het nog wat ongezellig? Wij helpen u graag om een mooie kantine te creëren in uw bedrijf of school. Hierbij houden we rekening met functionaliteit, de capaciteit en de huisstijl. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.
Uitgelichte kantinemeubels:
Hoge kruk PiramideBarkruk piramide  €306 meer informatie »
Treinbank kunstleder cognacTreinbank cognac
€663 
meer informatie »
Kunststof stoel LoolaKantinestoel Loola