Vergadermeubilair voor productieve meetings

Vergaderingen kunnen leiden tot nieuwe ideeën en beslissingen. Mits ze op de juiste manier worden uitgevoerd. In dit bericht vertellen we hoe vergadermeubilair bijdraagt aan effectieve bijeenkomsten. Vergaderingen in reguliere zit en luister opstellingen voldoen vaak niet voor innoverende bedrijven. Energieke meetings vragen om een andere aanpak.

Staand vergaderen

Volgens onderzoek van TNO zijn staande vergaderingen 34% korter met dezelfde kwaliteit uitkomsten. Klinkt als muziek in de oren voor mensen die vergaderingen maar langdradig vinden. Omdat vergaderingen korter duren zorgt dit voor een flinke kostendaling. Staand vergaderen zorgt voor actieve deelnemers en houden de vaart erin. Zo blijven mensen betrokken, zijn er minder 1 op 1 gesprekken en worden beslissingen sneller genomen. Kortom, er wordt effectief vergaderd! Daarnaast is staan gezond. Niet te lang maar, staan is een welkome afwisseling met het zittend werken achter de computer. Die afwisseling in houding zorgt voor een boost in bloedsomloop en energie level.

Hoge vergadertafel max  Sta vergadertafel Max
 
€ 856 
meer informatie »
statafel vessel  Statafel Vessel 
 
€ 558 
meer informatie »
Blog statafel Blog tafel high 
€ 2.849 
meer informatie »

 

Dynamisch vergaderen

Heeft u een reguliere vergaderopstelling met tafel en comfortabele stoelen? Dan kunt u eenvoudig een alternatief voor de stoel bieden. Verstelbare (wiebel) krukken zorgen voor een actieve houding en rechte rug. Net als ergonomische zitballen zorgen deze voor en rechte rug en gezonde houding. Staat er al een verstelbare vergadertafel? Ga dan fietsen, of schommelen! Niet buiten, maar gewoon aan de vergadertafel. Geen gek idee als u bedenkt dat door de activiteit in de spieren er meer energie vrijkomt. Meer energie betekent productieve en effectieve vergaderingen.

Interstuhl kinetic kruk  Kinetic kruk
 
€ 555 
meer informatie »
Bejot social swing  Social Swing schommels 
 
€ 9.196 
meer informatie »
Office ball Office zitbal 
€ 355 
meer informatie »

 

Akoestische vergaderruimtes

Akoestische units en concentratieruimtes zijn ideaal in open kantoortuinen. Geluiden en stemmen worden deels of volledig gedempt waardoor gesprekken meer persoonlijk en privé zijn. Daarnaast worden deelnemers niet afgeleid door omgevingsgeluiden en zijn meer gefocust. Deze akoestische vergaderruimtes kunnen van alle gemakken worden voorzien zoals verlichting en elektra. Dit maakt deze ruimtes ook zeer geschikt voor vergaderen op afstand.

 

Hush meet S  Hush meet S
 
€ 14.162 
meer informatie »
The hut lounge  The Hut Lounge 
 
€ 7.411 
meer informatie »
Hush meet open Hush Meet Open 
€ 9.253 
meer informatie »

Informeel vergaderen

Vergaderingen ontstaan soms spontaan en vragen om een ontspannen, informele setting. Een fijne bank (eventueel met laptoptafels) op de werkvloer is hier geschikt voor maar, we kunnen hier ook wat meer creativiteit op los laten. Een zithoek met fijne zitzakken of luxe stoelen werken altijd uitnodigend. Of richt buiten een zithoek in wanneer er een bedrijfstuin is. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak makkelijker praten wanneer ze iets doen met hun handen. Een meeting kan wat ons betreft dus ook tijdens een potje pingpong, tafelvoetbal of darts. Effectieve ontspanning noemen we dat :).

Buzzispace buzzijungle  BuzziSpace BuzziJungle
 
Op aanvraag 
meer informatie »
Hush meet large  Hush Meet Large 
 
€ 17.611 
meer informatie »
Zitzak vintage Zitzak Vintage 
€ 207 
meer informatie »

 

Cirkel vergaderingen

Voelen bovenstaande punten nog als een brug te ver? Overweeg dan om ronde tafels aan te schaffen. Een ronde tafel is goed voor de team spirit. Deelnemers kunnen elkaar zien, hierdoor zal iedereen zich betrokken voelen bij de vergadering. Een te grote tafel creëert juist afstand en zal ervoor zorgen dat de betrokkenheid en effectiviteit afneemt.

 

Interstuhl kinetic stahulp  Kinetic stahulp
 
€ 449 
meer informatie »
Team table  Team Table 
 
€ 1.814 
meer informatie »
Vergaderstoel airpad Vergaderstoel Airpad 
€ 746 
meer informatie »

Bonustip:

In de voorgaande punten komt één aspect constant terug: Beweging. Naast beweging doet buitenlucht ieder mens goed, een stukje lopen tijdens de vergadering kan daarom heel effectief zijn.

 

Benieuwd welke vergadermeubels voor uw kantoor geschikt zijn? Neem vrijblijvend contact op, wij geven graag persoonlijk advies op maat. MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen. Bekijk de projectpagina voor onze referenties. Benieuwd wat mensen van ons vinden? Eerlijke beoordelingen leest u hier.