Nieuw jaar, nieuw kantoor

Start 2018 met een nieuw kantoorinterieur. Wij helpen met het visualiseren en realiseren van uw interieurwensen. Een nieuw jaar brengt nieuwe ontwikkelingen en trends met zich mee. Hier bespreken we de leukste ontwikkelingen voor kantoorinrichtingen.

De kracht van stilte

Door Het Nieuwe Werken, scrummen en agile werken is interactie en samenwerken binnen een organisatie steeds belangrijker geworden. Dit samen met de trend om in grote en open kantoortuinen te werken heeft ervoor gezorgd dat stilte en persoonlijke werkruimte schaars zijn in de moderne werkomgeving. Ruimte voor open communicatie heeft veel voordelen en kan cruciaal zijn voor een succesvolle organisatie maar er zijn ook tegengeluiden. Constante blootstelling aan omgevingsgeluid en lawaai kunnen zorgen voor concentratieproblemen, veranderingen in hormoonconcentraties en slaapcyclus.

Door stilteruimtes in te richten waar werknemers rustig kunnen werken kunt u hier verandering in brengen. Afgesloten werkruimtes of overlegruimtes met glazen deuren zorgen ervoor dat alle omgevingsgeluiden worden geblokkeerd maar door de glazen deuren blijft er een connectie met de omgeving buiten de werkruimte. Een akoestische overlegplek maakt het mogelijk rustig te overleggen met collega’s zonder gestoord te worden en zorgen voor een moment van rust in alle hectiek.

Daarnaast bieden diverse akoestische producten zoals akoestische panelen, akoestische scheidingswanden en akoestisch zitmeubilair oplossing tegen storende omgevingsgeluiden zoals stemmen, telefoongesprekken of printer- en computergeluiden.                                                                                                                                                                                                     

Akoestische overlegplek Hush
Bewust bewegen

Dat teveel zitten slecht is voor de gezondheid is niets nieuws, maar om werknemers zover te krijgen om meer te bewegen heeft heel wat voeten in aarde.

Tijd voor een nieuwe en leukere benadering om het bewegen gedurende de dag te stimuleren. Denk aan een fietsstoel onder het bureau, door te fietsen krijg je op een natuurlijke manier meer beweging. Of plaats een bewegingssensor onder uw bureaustoel, deze Active Sitting Solution van Interstuhl en Garmin geeft tips wanneer het tijd is van houding te verwisselen en geeft gemakkelijke desk oefeningen voor een mini work-out. Hoge vergadertafels om staand te vergaderen houden vergaderingen effectief en beknopt. Een Kruk Up of zitbal zijn een welkome afwisseling voor de bureaustoel. Comfortabel en stimuleren subtiele bewegingen.

Nog een stap verder? Maak iedereen enthousiast door een work-out sessie op kantoor te organiseren of ga naar een sportschool in de buurt voor een leuke boks of pilates les. Leuk voor de team spirit, nog leuker voor de conditie en energie.                                                                                                                                                                                                 

Zitbal

Prikkel de zintuigen

Investeer in bijzondere objecten en meubels voor uw kantoorinrichting. Stimuleer de creativiteit en laat uw merk identiteit doorschijnen in uw interieur. Een akoestisch kunstpaneel verbetert de akoestische waarde in de ruimte en is een mooie accessoire.

Een treinbank met eigen print biedt eindeloos veel mogelijkheden, voorbeelden zijn een bank met fruitprint voor de bedrijfskantine of een treinbank met bedrijfsmascotte of logo. BOL.com ging u al voor.

Last van galm in de ontvangst- of vergaderruimte? Akoestisch plafondpaneel V-Flap geeft de Illusie van vliegende vogels in de ruimte en zorgt er tevens voor dat de vervelende nagalm weg is.

                                                                                                                                                                                                   

Akoestisch schilderij

 

Wilt u meer weten over het inrichten van uw kantoorinterieur volgens de laatste trends? Neem contact met ons op voor persoonlijk en vrijblijvend advies.
Bekijk de volgende trendartikelen:
Akoestische telefooncelAkoestische telefooncel  €555meer informatie »
Kruk Up geelKruk Up €119meer informatie »
Akoestisch paneel V-FlapAkoestisch paneel V-Flap