Geef uw interieur een industriële look met de massief houten tafels.


Het was in 2018 een trend, maar zal dit jaar ook nog zeker in de smaak vallen. De massief houten tafels met een stalen onderstel. Het houten materiaal van de tafel geeft elk interieur een warme en landelijke uitstraling, maar heeft ook een tijdloze en opvallend ontwerp. Het stalen tafelonderstel zorgt voor een contrast en geeft de houten tafel een stoere en industriële look. Industriële houten tafels zijn erg veelzijdig en kunnen uitstekend gecombineerd worden met andere interieurstijlen. Wilt u industrieel design aan uw interieur toevoegen met een stoere massieve houten tafel? Lees dan de mogelijkheden en raak geïnspireerd! De houten tafels die wij vaak zien in verschillende kantoorinrichtingen en interieurs zijn:

  • Massief houten tafel met rechte houten poten
  • Massief houten tafel met stalen onderstel in X-vorm
  • Massief houten tafel met boomstamrand


Volledig massief houten tafel

Een massief houten tafel is een sterke en natuurlijke type tafel. Deze tafels zijn een unieke weergave van het type hout waarvan zij zijn gemaakt. Op onze site worden de industriële tafels met een eiken of essen hout tafelblad aangeboden.

Eiken hout is sterk en heeft een geelbruin tot donkerbruin gekleurd kernhout en bijna een witte splint. Essen hout heeft een wit tot geelachtige of lichtgeelbruine kleur. Essenhout is daarnaast erg taai en daardoor ook goed buigbaar, maar ook zeer sterk.


Massief houten tafelblad met stalen onderstel

De industriële tafels met houten tafelblad zijn voorzien van een stevig stalen onderstel om het gewicht van het blad te kunnen dragen. Als u een massief houten tafelblad kiest is het ook aan te bevelen om een industriële tafelpoten aan te bieden. Deze zijn uitermate geschikt voor boomstambladen, rustieke bladen etc. De stalen poten zijn voorzien van zware professionele lassen en sterke kokerprofielen waardoor deze het gewicht van een zwaar tafelblad kunnen dragen. De industriële stalen poten zijn mogelijk in verschillende vormen en kleuren. Een populair onderstel dat vaak gekozen wordt in combinatie met een zwaar blad is het X-onderstel.

Houten tafels met stalen onderstel


Zelf tafel samenstellen

Het is ook mogelijk om uw eigen tafel samen te stellen. Op onze webshop kunt u een keuze maken tussen verschillende soorten tafelbladen en tafelonderstellen. Bent u opzoek naar een rond tafelblad, vierkant tafelblad of een rechthoekig tafelblad in verschillende kleuren en afmetingen? Of u nou een houten eettafel zoekt of een imponerende vergadertafel. MV Kantoor biedt ruime keuze in tafels, tafelbladen en onderstellen.


Duurzaam

Onze industriële tafels zijn duurzaam geproduceerd. MV Kantoor werkt samen met twee leveranciers voor het creëren van massief houten tafels. Beide hebben elk hun eigen proces met als uitgangspunt het verminderen van het belasten van het milieu en het behouden van bossen. Het hout komt duurzaam beheerde bossen en/of uit een eigen geoogst hout in stedelijk gebied. Ook wel urban mining genoemd waarbij grondstoffen uit producten worden herwonnen. Hiermee wordt er bijgedragen aan de circulaire economie.

 

                                                                                                                                                                                                 

Houten tafelblad met x-onderstel


Onderhoud

Hout is een natuurlijk en levend product; het zet zich uit en krimpt onder invloed van luchtvochtigheid.

  • Zorg er dus voor een optimale luchtvochtigheid in de ruimte van de tafel. Afhankelijk van de tafel zit dit tussen de 40-60%
  • Plaats de industriële tafel liever niet bij een directe warmtebron of lichtbron. Hierdoor kan een kleurverschil ontstaan
  • Maak gebruik van onderzetters
  • Gebruik een droge of vochtige doek om de tafel af te doen (het vocht wel direct met een droge doek opdoeken)

 

                                                                                                                                                                                                   

Industriële tafels

 

Wilt u uw interieur een industriële uitstraling geven met massief houten tafels? Bekijk ons assortiment voor industriële tafels en houten tafels. Voor inspiratie kunt u ook een blik werpen op onze projectenpagina. Daar kunt u kijken hoe houten tafels in verschillende stijlen in verschillende ruimtes staan.
Houten tafels:
Houten tafelIndustriële houten tafel U-model  €893 meer informatie »
Tafel JaneTafel Jane
€1.107 
meer informatie »
X-TafelX-tafel met eiken tafelblad