Een gezonde werkplek? Neem een moswand!

Een gezonder kantoor creëren is misschien wel veel makkelijker dan u denkt. Planten, mos en een biofilisch design hebben een positief effect op mensen. Tijd om de voordelen te ontdekken van meer groen op de werkplek. Én op welke unieke manieren u dit kunt toevoegen.

Mooie mos producten

Mosschilderijen
De snelste manier om een verticale tuin op kantoor te realiseren is door mosschilderijen te gebruiken. Deze toegankelijke mos producten maken meteen een statement in elke ruimte. De mos schilderrijen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen.
Ronde mos schilderijen
Rechthoekige mos schilderijen
Bijzondere mos schilderrijen zoals een zeshoek of wereldkaart van mos

De mosschilderijen zijn afhankelijk van het product voorzien van een metalen lijst, houten lijst of basis van kurk. Zo passen de verticale tuinen in zowel een industrieel als in een meer natuurlijke, organische omgeving.

Mos scheidingswand
Groene roomdividers zorgen voor een praktisch stukje natuur in de werkomgeving. Plaats de mobiele moswand tussen werkeilanden of andere plaatsen waar u graag een groene scheiding wil maken. Ideaal als u een groener alternatief zoekt voor akoestische scheidingswanden. Dit product is aan beide zijdes voorzien van mos en optioneel voorzien van stoere wielen.

Mosschilderij jungle en bolmos  Mosschilderij
 
€ 72 
meer informatie »
Moscirkel verticale tuin  Moscirkel
 
€ 107 
meer informatie »
Mobiele moswand Mos scheidingswand 
€ 1.121 
meer informatie »

Moswanden
Een groot statement met mos maken? Ga dan voor een mosmuur op maat! Alle afmetingen zijn mogelijk en bepaal zelf de uitstraling door het type mos of een mossenmix te kiezen. De moswanden kunnen ook gecombineerd worden met een logo of letters. Een mosmuur bij de receptie zorgt voor een grootse introductie en een verticale tuin in de kantine zorgt voor gezelligheid. Wat extra creativiteit nodig in de meeting room? Ga voor groen!

Mosmuur maatwerk

Specificaties van mos

De vegetatie bestaat uit 100% echt, natuurlijk bewaard gebleven mos en planten. De mos en planten die gebruikt worden voor de mospanelen, worden op gecertificeerde boerderijen gekweekt en gecultiveerd. Door natuurlijke conservering worden de planten permanent mooi gehouden. De mospanelen hebben 0% zorg of verlichting nodig en blijven altijd groen. Hoe natuurlijk de planten er ook uit zien: ze kunnen niet tegen water.

De mosproducten hebben afhankelijk van het soort mos product, een levensduur van 5 tot 10 jaar of 10 tot 20 jaar. De levensduur wordt vooral bepaald door de luchtvochtigheid van de ruimte. Bij een luchtvochtigheid van 50-75% blijft het mos lang mooi. Dit komt mooi uit, want wij mensen functioneren daar ook goed bij!

100% natuurlijke materialen
0% zorg, water of daglicht nodig
Altijd groen
Hoge akoestische demping
Brandvertragend (geïmpregneerd)

Mossoorten

Bolmos
Bolmos wordt ook wel kussentjesmos genoemd. De mooie ronde bolvorm geeft een natuurlijk 3D effect en maakt het een interessant geheel om naar te kijken.

Rendiermos
De naam rendiermos komt doordat de vorm van de plant op een hertengewei lijkt. Het mos is struikvormig en heeft holle vertakkingen. De meeste mosmuren bevatten rendiermos.

Mossenmix
Krijg the best of both worlds met een mix van rendiermos, bolmos en platmos. Zoals de naam doet vermoeden is platmos geen hoge mossoort. Een mooie combinatie samen met rendiermos en bolmos.

Jungle
Een ware Urban Jungle met een diversiteit aan tropische planten, varens, bladeren en mossen. Deze weelderige plantencombinatie maakt een statement in iedere ruimte.

Hexagon mosschilderijen

6 positieve effecten van planten op kantoor

Uit onderzoek van Wageningen Environmental Research kwamen zes positieve effecten naar voren van de aanwezigheid van planten in de werkruimte.

1. Luchtvochtigheid: de relatieve luchtvochtigheid in ruimten met planten is gemiddeld zo’n 5% hoger dan in ruimten zonder planten. In de winter is zelfs tot 17% verbetering gemeten. Dit is niet alleen gezond voor mensen, mosproducten en massief houten meubelen gedijen goed in ruimte waar de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden.

2. Thermisch comfort: medewerkers ervaren de temperatuur in een kantoorruimte met planten minder snel als te warm of te koud.

3. Aantrekkelijker: mensen beoordelen hun werkplek na beplanting als aantrekkelijker om te zien (een stijging van 26%).

4. Gemoedstoestand: de gemoedstoestand van medewerkers is na de beplanting positiever dan daarvoor.

5. Tevredenheid over functioneren: medewerkers zijn na de beplanting meer tevreden over hun eigen functioneren dan ze daarvoor zijn. Dit geldt ook voor hun verwachting over hoe tevreden de werkgever over dit functioneren is.

6. Minder ziekteverzuim: mensen die werken in een ruimte met planten melden zich minder vaak ziek. Dit komt neer op gemiddeld 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar.

BONUS: Mos en planten fungeren als zachte, natuurlijke materialen en verminderen zowel het lawaai als ook de galm in de ruimte.

De kosten voor de aanschaf van planten worden over het algemeen al binnen één jaar terugverdiend. Dit komt met name door het lagere ziekteverzuim en het beter functioneren van medewerkers. Daarna levert de investering in groen op kantoor juist geld op.

Moswand voor kantoor

Wilt u ook meer groen integreren in uw kantoorinterieur? Wij denken graag mee over de toepassing van mos in uw bedrijf. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden.