Akoestiek verbeterplan op maat

U heeft een akoestiek probleem en wil dit graag verbeteren. Natuurlijk kunt u zelf al maatregelen nemen om de akoestiek te verbeteren. Zachte materialen toevoegen zoals gordijnen en vloerkleden helpt maar, deze producten trekken stof aan waardoor ze in verloop van tijd minder geluid absorberen. Of er is simpelweg te weinig geluidsabsorberend materiaal ten op zichtte van de hoeveelheid harde materialen in de ruimte. Het toevoegen van akoestisch materiaal heeft veel voordelen. 

Het verbeteren van de akoestiek is een investering maar ook een arbo maatregel.
Een prettige akoestiek zorgt voor:
1. Betere concentratie
2. Hogere productiviteit
3. Minder verzuim
4. Meer welzijn

Akoestiek advies proces

MV Kantoor helpt om inzicht te krijgen hoe een goede akoestiek gerealiseerd kan worden. Hoeveel akoestisch materiaal er nodig is kunnen wij bepalen aan de hand van een aantal vragen: 
1. Probleem in kaart brengen, gaat het om een akoestisch probleem binnen de ruimte of is er ook sprake van overdrachtsgeluiden tussen verschillende ruimtes?
2. Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Bijvoorbeeld kantoor, call center of meeting.
3. Wat zijn de afmetingen van de ruimte? Hoogte van het plafond is hierbij ook belangrijk.
4. Foto’s van de betreffende ruimtes om de materialen en indeling te inventariseren.

Met deze informatie kunnen wij een akoestisch advies op maat geven en u een offerte aanbieden. Ook geven wij informatie wat de beste plaats is om de geluidsabsorberende producten te plaatsen. Bent u geïnteresseerd maar wilt u het verschil graag zelf horen? Dan komen wij langs op locatie met panelen, zo kunt u zelf het geluidscomfort ervaren.

Akoestiek advies

Hoogwaardige akoestische producten

In een akoestisch verbeterplan werken wij alleen met hoogwaardige producten. De akoestische panelen van Snowsound hebben een excellent absorptievermogen en zijn onderhoudsvrij. Het is onmogelijk voor stof om binnen te dringen, hierdoor verliezen de panelen nooit hun absorptiewaarde. De panelen zijn breed toepasbaar en hebben een minimalistisch design. Daarnaast zijn de producten vervaardigd uit gerecycled materiaal en 100% recyclebaar. Snowsound is zelfs in het bezit van een Greenguard Gold Certification. Dit prestigieuze certificaat wordt enkel aan merken en producten toegekend waar bij de ontwikkeling rekening wordt gehouden met het milieu en de veiligheid van mens en omgeving. De Snowsound panelen zijn op ieder punt akoestisch omdat ze geen frame bevatten. Een houten of metalen frame in een akoestisch paneel draagt weer bij aan het aantal harde materialen in de ruimte. Hierdoor kan een akoestische scheidingswand met een groot binnen frame en niet voldoende akoestisch materiaal zelfs meer kwaad dan goed doen. Wij hebben al verscheidende tevreden klanten geholpen om akoestisch comfort te bereiken.

 

Caimi Snowsound panelen

Akoestische prestaties

Meer weten over de akoestische prestaties van onze akoestiek producten? Wij hebben onze producten ingedeeld in akoestische klassen. Deze akoestische klasse bepalen we aan de hand van de absorptie waarde van het product. De absorptie waarde wordt in een galmkamer gemeten. In de zogenaamde galmkamer kunnen de producten in het geheel worden gemeten vanuit alle invalshoeken. Deze methode geeft een representatieve waarde voor de praktijk. Wij gaan uit van veelvoorkomende geluidsfrequenties op de werkvloer. De waarden tussen de 500Hz en de 2000Hz vertegenwoordigen met name de menselijke spraak zoals onder andere in kantooromgevingen waarneembaar is. Deze frequenties gebruiken wij bij het indelen van de producten in een absorptieklasse.

Akoestische klasse

 

Voorkom dat geluid teveel kan weerkaatsten en stop storende omgevingsgeluiden met akoestisch materiaal. Benieuwd hoeveel materiaal er nodig is om het akoestiek probleem op te lossen? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij geven u graag advies op maat.