Ongestoord bellen op kantoor

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor akoestiek op de werkvloer. Vooral sinds de komst open kantoorinrichtingen. Een open kantoorruimte heeft vele voordelen maar, wanneer er geluidsoverlast is worden mensen snel afgeleid. De grootste boosdoeners zijn telefonerende collega’s. Uit onderzoek blijkt dat telefoongesprekken veel meer afleiden dan een opgevangen gesprek tussen twee mensen. Ook onthouden mensen de inhoud van een telefoonconversatie beter. Dit komt doordat we extra aandacht nodig hebben om de onvoorspelbare inhoud van de conversatie te begrijpen. Deze afleiding kan voorkomen worden door het inzetten van akoestische belcellen op kantoor. Deze akoestische oplossingen passen perfect bij activity based werken (ABW). Lees hier meer informatie over activity based werken.

Gesloten akoestische belcel

Deze geluiddichte unit dempt stemmen volledig en gesprekken binnenin de unit zijn vanaf buitenaf niet te horen. De Hush Phone is van alle gemakken voorzien, zo is het totaal geen straf om even binnen te stappen. De telefooncel beschikt over LED verlichting, elektra en een usb poort. De uitklapbare legplank is ideaal voor een notitieblok of laptop. Daarnaast is de unit voorzien van een ventilatiesysteem, welke wordt geactiveerd door aanwezigheidssensor. De Hush Phone (booth) beslaat niet meer dan één vierkante meter. Door de compacte afmetingen en lichte gewicht past de Hush in elke kantooromgeving en kan wanneer nodig eenvoudig verplaatst worden. De akoestische werkplek dé plek voor vertrouwelijke gesprekken en video conferenties.

 

Hush phone

 

Gesloten akoestische belcel

Deze belhokjes voor kantoor maken het mogelijk om ongestoord te bellen in een rumoerige omgeving. Daar staat tegenover dat omstanders ook geen last hebben van het telefoongesprek. Het akoestische materiaal dempt omgevingsgeluiden en stemmen. Door het open design is een telefoonkap een uitnodigende plek om een telefoongesprek te voeren. Een legplankje biedt plek voor notitieblok of tablet. Een groot voordeel van deze belhokjes is dat ze op elk vrij stukje muur gemonteerd kunnen worden. Ook in kleine kantoorruimtes.

 

BuzziHood

Akoestische telefooncel

Deze deels open telefooncellen absorberen geluiden en zijn hierdoor een ideale plek voor telefoongesprekken. Belangrijk om te weten is dat gesprekken gedempt worden maar niet volledig privé zijn. Er is een afgesloten unit nodig om een geluidsdichte omgeving te creëren. Een telefooncel zorgt voor meer rust op de werkvloer en een hogere productiviteit. Mensen worden niet meer afgeleid door bellende collega’s. Verlichting en een handig werkblad is in de belcel te vinden.

 

Akoestische belcel

 

Akoestische stoel

Ook een akoestische fauteuil is geschikt om telefoongesprekken in te voeren. Terwijl u comfortabel en ontspannen een gesprek voert kan uw omgeving ongestoord doorwerken. De hoge panelen zorgen voor geluidsabsorptie en privacy. Plaats de akoestische stoelen op de werkvloer of in de (ontvangst) hal voor een uitnodigende belplek.

 

Akoestische stoel Cara

 

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter en geeft al jaren akoestiek advies aan organisaties voor een gezonde en productieve werkomgeving. Meer informatie over een akoestische belcel of concentratieplek op kantoor? Neem contact op met onze klantenservice voor vrijblijvend advies.