School- en bedrijfskantines met veel kleur

Kleurgebruik bij een projectinrichting of kantoorinrichting is heel belangrijk. Met kleur wordt er een bepaalde sfeer en uitstraling gegeven aan de ruimte. Niet gek dus dat wij veel kleur gebruiken bij het inrichten van een kantine. De kantine is een plek waar veel mensen samenkomen, hier moeten bijvoorbeeld leerlingen en medewerkers zich welkom en ontspannen voelen. Denk maar eens aan zonnige kleuren zoals geel, oranje en groen, stuk voor stuk warme, positieve en vrolijke kleuren. We nemen u mee in het proces voor de kleurkeuze van de kantine. 

Wat wilt u als organisatie uitstralen?

Om tot een bepaalde kleur of kleurenpalet te komen vragen we vaak naar de identiteit van de organisatie. Wat moet de inrichting uitstralen? Belangrijk is dat de kleuren passen bij de identiteit en sfeer. Op zoek naar inspiratie voor kleurrijke kantine? Wij hebben hieronder een aantal kantine inrichtingen op een rijtje gezet!

1. Kleurrijke schoolkantine voor Hervormd Lyceum West

Het ontwerpproces voor de gloednieuwe aula van middelbare school Hervormd Lyceum West in Amsterdam was een feestje. Hier konden we aan de slag met een fris kleurenpallet van blauw, rood, oranje, geel, groen en blauwtinten.

De wens was om zoveel mogelijk plekken te creëren waar leerlingen in kleine groepjes kunnen werken en overleggen. Leerlingen kunnen plaatsnemen op de treinbanken in diverse kleuren en maten. Met de stroompunten in de plint van de treinbanken en stevige kolomtafels hebben ze alles bij de hand. Daarnaast is er extra plek op de trap gecreëerd door middel van trapkussens.

Stevigheid en duurzaamheid van de meubels is belangrijk in een school. Daar komen de sterke eigenschappen van de treinbanken, tafels en kussens goed van pas.

Zowel de leerlingen als docenten zijn dolenthousiast over het resultaat. De zonnige kleuren stralen warmte en vrolijkheid uit, alsof er altijd een regenboog aanwezig is in de schoolkantine.

Kantine HLW

Treinbank Beta  TREINBANK BETA
 
€ 1.175 
meer informatie »
Trapkussen  TRAPKUSSEN
 
€ 145 
meer informatie »
Treinbank Bella TREINBANK BELLA
€ 936 
meer informatie »

 

2. Natuurlijke bedrijfskantine voor MXNS

Voor MXNS hebben we buiten naar binnen gehaald. Wat direct opvalt bij binnenkomst zijn de frisse groentinten en een realistische bomenprint op de muur. De zon lijkt bijna echt te schijnen in de kantine van Mérieux.

De kleur groen is een positieve kleur en symboliseert groei, harmonie en frisheid. Groen wordt ook vaak geassocieerd met veiligheid en is de meest rustgevende kleur voor het menselijk oog.

Er is gekozen voor verschillende lage en hoge tafels met zwarte onderstellen gecombineerd en Delano eiken tafelbladen. De koffietafels staan in coupé opstelling met frisgroene treinbanken, bij de hoge tafels staan barkrukken in een bijpassende groene kleur. In het midden staan lunchtafels met een dubbele kolompoot. Medewerkers kunnen hier aanschuiven op stijlvolle zwarte kantinestoelen met sledeframe.

Door de groentinten is de kantine echt een ruimte geworden om even op te laden.

Kantine MXNS

Kantinestoel No Frill  KANTINESTOEL NO FRILL
 
€ 116 
meer informatie »
Treinbank groen  TREINBANK GROEN
 
€ 850 
meer informatie »
Kantinestoel Oscar KANTINESTOEL OSCAR
€ 180 
meer informatie »

 

3. Een kantine in de bedrijfskleuren voor Coca-Cola

De kantine van Coca-Cola is een voorbeeld van hoe huisstijl kleuren van een organisatie kunnen worden toegepast in de kantoorinrichting. De iconische kleur rood is onlosmakelijk verbonden met Coca-Cola. Rood heeft een hoge attentiewaarde en straalt passie en energie uit. De emotie die de kleur rood oproept stimuleert het hongergevoel, en is hierdoor helemaal geen slechte kleurkeuze voor een kantine!

De opdracht was een warme, sfeervolle, industriële bedrijfskantine waar iedereen zich welkom voelt en waarin de Coca-Cola kleuren terugkomen: rood (Coca Cola Original), lichtgrijs (Coca-Cola Light) en zwart (Coca-Cola Zero). Daarnaast moest de Coca-Cola kantine praktisch en duurzaam zijn.

MV Kantoor heeft gezorgd voor goed afneembare sterke stoelen met een mooie uitstraling en een ruime zitkuip. Er zijn zithoeken gemaakt met treinbanken, hoge tafels met krukken en massief houten tafels. Zo is de kantine een multifunctionele ruimte geworden waar niet alleen de medewerkers van Coca-Cola hun pauzes kunnen doorbrengen, maar men ook gasten kan ontvangen en kleine informele besprekingen kan houden. Een representatieve kantine in de merkkleuren van Coca-Cola!

Kantine Coca Cola

Kantinestoel Stratos  KANTINESTOEL STRATOS
 
€ 342 
meer informatie »
Treinbank Rood  TREINBANK ROOD
 
€ 850 
meer informatie »
Kruk Oscar KRUK OSCAR
€ 174 
meer informatie »

 

Ook een kleurrijke kantine?
Bij MV Kantoor denken we graag mee met interieurvragen. We komen met een advies op maat en nemen de volledige projectinrichting uit handen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek »