Mijn werkplek duurzaam inrichten, hoe doe ik dat?

Als projectinrichter vinden wij het belangrijk met eerlijke en duurzame fabrikanten samen te werken.
In dit artikel laten wij u kennis maken met een aantal producten uit ons assortiment waar wij trots op zijn. Door deze producten te gebruiken in uw kantoorinterieur stimuleert u duurzame bedrijven en draagt u bij aan een beter milieu! 

Duurzame treinbanken

Onze, in Nederland geproduceerde, treinbanken zijn gemaakt om comfortabel en duurzaam te zitten. De rug heeft een goede lendevorm en de zitting is niet hoekig en star. Onze treinbankzitting is mooi afgerond en heeft een goede zitdiepte, zodat men prettig en ergonomisch zit. Voor nog meer zitcomfort is er nosagvering in de zitting verwerkt. De banken worden zeer professioneel en strak (volledig rondom) gestoffeerd en worden in iedere gewenste stof geleverd. Sterk en toch licht in gewicht. 
Wij produceren duurzaam: wij passen uitsluitend gecertificeerd brandvertragend koudschuim toe, en vervaardigen de meubelrompen van 18mm watervast verlijmd multiplex met PEFC keurmerk. Bovendien wordt het afval als koudschuim en plaatmateriaal hergebruikt voor bijv. kindermeubels, en poefen. Het knipafval wordt doorgegeven aan knutselclubs en scholen.

Bekijk de treinbanken »

Bureaustoel met een minimale voetafdruk

Bij het kiezen van een bureaustoel hoeft u bij MV Kantoor niet bang te zijn dat u een stoel aanschaft die schadelijk is voor het milieu. Al onze bureaustoelen voldoen aan de strengste milieueisen en er worden zo min mogelijk grondstoffen en zoveel mogelijk gerecyclede onderdelen gebruikt bij het produceren. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen. Minstens 95% van de stoel kan na gebruik worden gerecycled. De bureaustoelen hebben een Greenguard of Der Blaue Engel keurmerk, dit geeft aan dat het product op de belangrijkste milieuaspecten minder milieubelastend is dan soortgelijke producten. Het is daarnaast veilig voor consumenten en geeft geen schadelijke stoffen af aan de omgeving.

Naar de bureaustoelen »                                                                                                                                                                                                            

Duurzame producten van MV Kantoor - treinbank en bureaustoelen

Gerecyclede tafels

Onze circulaire tafels zijn ontstaan vanuit de gedachte dat hout nooit afval kan zijn. De duurzame tafels worden gemaakt van gebruikt hout en afvalhout en zijn voorzien van het FSC Recycled keurmerk. Daarnaast is de lijm die gebruikt wordt biologisch afbreekbaar. Duurzaam én milieuvriendelijk. Ook uw eigen afvalhout kan worden omgetoverd in een nieuw bureau of vergadertafel! Bekijk de mogelijkheden en verschillende modellen tafels.

Bekijk de gerecyclede tafels »

Ergonomisch bureau zonder elektra

Wanneer een organisatie graag een ergonomische werkplek aanbiedt, is een zit sta bureau de oplossing. Veel zit-sta bureaus werken op elektra om de werkplek in hoogte te verstellen, maar de makers van zit-sta bureau Stand Up dachten hier anders over. Het werkblad van dit moderne bureau wordt gemakkelijk in hoogte versteld door het indrukken van twee hendels onder het bureaublad. Ideaal voor multifunctionele ruimtes waar in teams gewerkt wordt. Stel het werkblad in op stahoogte en het hele team is klaar voor een staand overleg. Zittend heeft de Stand Up ook nog een akoestische functie, de gestoffeerde achterwand dempt stemmen en omgevingsgeluiden. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van elektra is de Stand Up een duurzame oplossing.

Ontdek zit-sta bureau Stand Up »                                                                                                                                                                                                     

No waste tafel en duurzaam ergonomisch bureau

Gerecyclede akoestische producten

Ook bij het kiezen van akoestische producten kunt u een duurzame keuze maken. Akoestische stof BuzziFelt en BuzziSkin bestaat voor 100% uit gerecycled plastic flessenafval. Deze stof is perfect voor het dempen van geluiden in kantooromgevingen zonder het design aspect uit het oog te verliezen. De stof wordt gebruikt bij het stofferen van akoestische scheidingswanden, bureaupanelen, akoestische meubelen en accessoires.

Akoestische producten »

Groene accessoire

C-Barrel is een ideaal voorbeeld van een circulair produceren. Dit unieke product is gemaakt van afgeschreven vaten en krijgen op deze manier een tweede leven als kruk of lamp. Omdat elk vat verschillend is, is ook elk product uniek in vorm en kleur. C-Barrel is ook geschikt voor buiten en past in een industrieel interieur, of voegt een vintage tintje toe in elk type interieur. Uit te breiden met zitkussen of houten poten.

Bekijk de C-Barrel producten »                                                                                                                                                                                                           

Duurzame akoestische producten

Wilt u meer weten over het duurzaam inrichten van uw kantoor? Wij geven graag informatie en advies welke producten een goede keuze zijn wanneer u of uw organisatie bij willen dragen aan een gezond milieu.

Duurzame keuzes uit onze collectie:

Ziteiland rond boomstamZiteiland rond boomstam€2.205meer informatie »
Verstelbaar bureau zonder gebruik van stroomEnkele werkplek Stand Up€1.295meer informatie »
C-barrel duurzame krukC-Barrel kruk€99meer informatie »