Inspiratie voor hippe en gezellige kantoorinrichtingen

Het inrichten van een kantoor is tegenwoordig niet meer alleen gericht op functionaliteit, maar ook op stijl en uitstraling. Bedrijven willen namelijk een aantrekkelijke werkomgeving creëren voor hun werknemers en cliënten. Een werkplek dat uitnodigend is en comfortabel aanvoelt.
Hieronder vindt je enkele trends en stijlen voor een hippe kantoorinrichting.

Industriële kantoorinrichting:

De industriële stijl is momenteel zeer populair en kenmerkt zich door het gebruik van materialen als metaal, beton en hout. Dit creëert een stoere en robuuste uitstraling.

Een industriële inrichting kan je realiseren door gebruik te maken neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart.
Qua kantoormeubelen kan je gebruik maken van boomstamtafels met zwarte stalen poten (ook wel industriële tafels genoemd), bureaus met houtlook bladen, donkere stoelen, robuuste lampen, stalen opbergkasten of lockers.

Natuurgeïnspireerde kantoorinrichtingen:

Deze groene kantoorinrichtingen zijn gericht op het creëren van een rustige en ontspannen sfeer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en planten, en worden kleuren uit de natuur gebruikt, zoals groen en blauw.

Deze type kantoorinterieurs worden ook wel Biophilic design genoemd. Lees hier meer over de voordelen van Biophilic design in jouw kantoor.

Door het toepassen van natuurgeïnspireerde elementen zoals bijvoorbeeld moswanden, Buzzifalls (forest), Alberi en Treehouse, breng je buiten naar binnen en waan je in oase van rust.

Groene kantoorinrichting

Minimalistische kantoorstijl

De minimalistische stijl kenmerkt zich door het creëren van een opgeruimde en rustige omgeving. Hierbij worden enkel de noodzakelijke elementen gebruikt en wordt er veel aandacht besteed aan de lijnen en vormen van de inrichting.

Urban Jungle 

De urban jungle stijl is een combinatie van de natuur- en industriële stijl. Het is een contrasterende stijl waarbij stedelijk en de natuur samenkomen. Hierbij worden stoere materialen gecombineerd met planten en andere groene elementen, waardoor een unieke en levendige sfeer ontstaat in de kantoorinrichting.

Urban jungle kantoorinrichting

Populaire kleuren

De kleur van het jaar 2023 is Viva Magenta. Een levendige kleur die uit de rode familie komt met een krachtige uitstraling. “In dit tijdperk van technologie proberen we inspiratie te halen uit de natuur en wat echt is. PANTONE 18-1750 Viva Magenta stamt af van de rode familie en is geïnspireerd door het rood van cochenille, een van de kostbaarste kleurstoffen die behoren tot de familie van natuurlijke kleurstoffen en een van de sterkste en helderste die de wereld ooit heeft gekend."Exectutive director van Pantone, Leatrice Eiseman. 

Kleur van het jaar 2023

Hulp nodig bij jouw hippe kantoorinrichting?

Wij denken graag met je mee over de inrichting van het kantoor. Een ergonomische, gezonde en uitnodigende werkplek die de bedrijfsactiviteiten ondersteunt en stimuleert.

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag met de invulling van het interieur.


Vraag om advies »