Hoe vindt u de juiste bureaustoel?

Vind de juiste bureaustoel en zithouding

Lees hier waaraan een goede bureaustoel moet voldoen

De mens is niet gemaakt om veel te zitten. Alle nieuwsberichten over de negatieve gevolgen van sedentair gedrag zijn u vast niet ontgaan. Een goede bureaustoel herkent u daarom onder andere hoe vrij en ongehinderd u zich kunt bewegen. De vakterm hiervoor is dynamisch zitten. Een dynamische bureaustoel nodigt uit om te bewegen en vormt een eenheid met elke beweging die u maakt.

Uw postuur

Lichaamslengte en postuur zijn de eerste uitgangspunten bij het vinden van een geschikte bureaustoel. Iemand met lange benen zal een stoel nodig hebben die hoog genoeg ingesteld kan worden. Een smal persoon heeft baat bij een bureaustoel waarbij de armleggers dicht bij het lichaam kunnen worden geschoven zodat nek- en schouderklachten worden voorkomen. Gelukkig zijn ergonomische bureaustoelen volledig af te stemmen op bijna elk postuur en zijn er bureaustoelen speciaal voor lange en/of zwaardere personen.

Om een goede zithouding te vinden hebben ergonomische bureaustoelen de volgende verstelmogelijkheden:

Zithoogteverstelling

Bij een ideale zithoogte vormen de boven- en onderbenen een hoek van 90 a 100 graden ten opzichte van elkaar en staan de voeten ontspannen op de grond of op het voetkruis. Wanneer u de neiging heeft het bovenlichaam naar boven te bewegen, zet de stoel dan iets hoger. Wanneer u vaak achterover leunt, juist lager.

Hoogteverstelling van de rugleuning

Een in hoogte verstelbare rugleuning maakt het mogelijk de juiste steun in de rug te krijgen. Elke ergonomische bureaustoel heeft een (lichte) bolling die steun geeft aan de onderrug. Een extra lendensteun maakt het mogelijk de druk en de bolling naar wens aan te passen. Heeft u bijvoorbeeld een holle rug? Een lendensteun geeft hierbij extra steun.

verstelbare-bureaustoel-sofi
ergonomische-bureaustoel

Zitdiepteverstelling

Een zitdiepteverstelling maakt het mogelijk de afstand tussen de voorkant van de zitting en de rugleuning naar wens in te stellen. Het lichaamsgewicht op de benen wordt hierdoor beter verdeeld en leidt naar meer zitcomfort. Ook zorgt het voor een optimale ondersteuning van de rugleuning.

Hoogteverstelling van de rugleuning

Een zitdiepteverstelling maakt het mogelijk de afstand tussen de voorkant van de zitting en de rugleuning naar wens in te stellen. Het lichaamsgewicht op de benen wordt hierdoor beter verdeeld en leidt naar meer zitcomfort. Ook zorgt het voor een optimale ondersteuning van de rugleuning.

Zitneigverstelling

Een onafhankelijke zitneigverstelling maakt het mogelijk de zitting licht naar voren te kantelen en creëert hierdoor meer ruimte tussen het bovenlichaam en de benen waardoor het lichaam extra ontlast wordt.

Gewichtsregeling

Hiermee stelt u de tegendruk van de rugleuning naar wens in. Als voorbeeld: personen met een lichter gewicht kunnen de tegendruk verlagen waardoor ze vrijer in de stoel kunnen bewegen.

Functies en mechaniek

Bureaustoelen onderscheiden zich door verschillende functies. Zo bieden we diverse bureaustoelen aan met synchroontechniek waarbij een achterwaartse beweging ervoor zorgt dat de zitting meebeweegt en hierdoor de juiste steun behouden wordt. Een andere bijzondere functie is de balancedmovement mechaniek, waarbij u bepaald hoe u beweegt in de stoel, allen gestuurd vanuit de voeten.

Meer informatie?

We snappen dat door alle functies en instellingen het bijna onmogelijk lijkt een geschikte bureaustoel te vinden. MV Kantoor helpt hier graag bij!
Neem contact op via de chatfunctie rechtsonderin uw scherm of stuur ons een mail via info@mvkantoor.nl
Langs komen mag ook altijd, we hebben diverse bureaustoelen in onze showroom te Zeist. U bent van harte welkom deze uit te testen. 
 
 

Artikelen 1 tot 12 van 25 in totaal

 • Bureaustoel Interstuhl AIMis1 1S32
  Draaifauteuil hoog voorzien van een hoofdsteun. De zitting en rugleuning is gestoffeerd met Stof Era of Rundnappaleder Zwart. De AIMis1 is een uitgebreide bureaustoel die aan alle werkplekeisen voldoet. De stoel is uit voorraad leverbaar.
  Prijs per stuk: € 442,00 Excl. BTW
 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Every 176E

  ACTIEMODEL: De Interstuhl bureaustoel Every 176E is een ergonomische bureaustoel met een comfortabele zitting. De bureaustoel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

  Bekijk de mogelijkheden van Interstuhl Every 176E.

  Normale prijs: € 695,00Excl. BTW

  Special Price € 385,00

 • ACTIEMODEL: Interstuhl Labsit 9123
  Labsit is dé sterke universele bureaustoel die je op vele plekken kunt inzetten. De stoel is sterk, makkelijk afneembaar, ergonomisch en ook geschikt voor hogere werkplekken. Labsit is licht, duurzaam en zeer interessant qua prijs-kwaliteit. De garantie op deze universele stoel is 10 jaar.
  Prijs per stuk: € 172,00 Excl. BTW
 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Goal Smart 1S08A

  ACTIEMODEL: Bureaustoel Goal Smart 1S08A is een klassieke bureaustoel met een ergonomische oplossing. Goal Smart past zich aan de gebruiker aan en is verstelbaar in diverse standen. Goal Smart is een ideale stoel om comfortabel te werken.

  Bekijk de mogelijkheden van Goal Smart 1S08A.

  Normale prijs: € 890,00Excl. BTW

  Special Price € 439,00

 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Every 156E

  ACTIEMODEL: De Interstuhl bureaustoel Every 156E is een ergonomische bureaustoel met een comfortabele zitting. De bureaustoel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

  Bekijk de mogelijkheden van Interstuhl Every 156E.

  Normale prijs: € 728,00Excl. BTW

  Special Price € 385,00

 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Every 186E

  ACTIEMODEL: De Interstuhl bureaustoel Every 186E is een ergonomische bureaustoel met een comfortabele zitting. De bureaustoel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

  Bekijk de mogelijkheden van Interstuhl Every 186E.

  Normale prijs: € 728,00Excl. BTW

  Special Price € 385,00

 • ACTIEMODEL: Kruk Up

  Kruk Up is een vrolijke toevoeging aan uw interieur. De kruk is leverbaar in 5 kleuren en heeft een ergonomische zitting. De comfortabele kruk heeft een zachte zitting en is in hoogte verstelbaar.

  Kies uw gewenste kleur voor Kruk Up.

  Normale prijs: € 148,00Excl. BTW

  Special Price € 129,00

 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Se7en 3462

  Deze Se7en bureaustoel 3462 heeft een luxe netbespannen rug, voldoet aan de EN1335 norm en is 98% recyclebaar.

  Scroll naar beneden voor meer informatie.

  Normale prijs: € 299,00Excl. BTW

  Special Price € 289,00

 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Se7en 3464

  Deze Se7en bureaustoel 3462 heeft een volledig gestoffeerde rug, voldoet aan de EN1335 norm, is 98% recyclebaar en heeft 5 jaar garantie. De kleur zwart is op voorraad en wordt gratis gemonteerd. 

  Normale prijs: € 299,00Excl. BTW

  Special Price € 289,00

 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Hero 172H
  ACTIEMODEL: de Hero 172H is er voor de helden van de werkvloer. Of die nou zwaar, licht, lang of kort zijn- HERO past zich door het unieke Autofit-synchroonmechanisme automatisch aan de gebruiker aan. Deze techniek is onzichtbaar verwerkt in de stoel, waardoor Hero er slank en atletisch uitziet. Iedereen tussen de 45 en 120 kilo kan goed en comfortabel zitten op deze held. De ergonomische bureaustoel heeft een middelhoge rugleuning van netbespanning.

  Normale prijs: € 1.307,00Excl. BTW

  Special Price € 759,00

 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Se7en Basic 16G2

  De ergonomische bureaustoel Se7en Basic 16G2 is een actie bureaustoel en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Se7en Basic bureaustoel 16G2 is ergonomisch gevormd. Voorzien van zwart kunststof voetkruis en de zitting is naar keuze in kleuren Phoenix stof. Scroll naar beneden voor meer informatie.

  Normale prijs: € 269,00Excl. BTW

  Special Price € 259,00

 • ACTIEMODEL: Bureaustoel Se7en Ergo 16G2

  De Se7en Ergo bureaustoel 16G2 is een ergonomische bureaustoel met een aantrekkelijke actieprijs! De bureaustoel Se7en Ergo is ergonomisch gevormd. Voorzien van zwart kunststof voetkruis en de zitting is naar keuze in verschillende kleuren Phoenix stof. Scroll naar beneden voor meer productinformatie.

  Normale prijs: € 349,00Excl. BTW

  Special Price € 339,00

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

 

Offerte aanvragen

Inrichten is een leuke klus. Maar hoe weet je dat alles bij elkaar past? MV Kantoor doet u graag een passende offerte.

OFFERTE AANVRAGEN

Contact

ma t/m vrij 09:00 - 17:00

Heeft u hulp nodig bij uw bestelling?
STEL ONS EEN VRAAG

Documentatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons product assortiment?
VRAAG ONZE DOCUMENTATIE AAN