Gerecyclede stoelen: stijlvol, comfortabel en duurzaam.

Streeft u naar een duurzame inrichting en wilt u een verantwoorde keuze maken voor het interieur met gezonde ruimtes en werkplekken? Dan zijn circulaire producten een uitstekende oplossing.
Circulaire economie is een antwoord op het groeiend probleem van de schaarste aan grondstoffen.

MV Kantoor is haar assortiment van duurzaam meubilair aan het uitbreiden om u de keuze aan te bieden van gerecyclede producten. Het gebruik van nieuwe grondstoffen wordt geprobeerd zoveel mogelijk te beperken.
Er wordt in de ontwerpfase van producten nagedacht over het materiaal, levensduur, demontage en het hergebruik van de onderdelen. Veel van het duurzame meubilair zijn gerecyclede kunststof stoelen, maar ook andere meubelen van staal of gerecyclede stofferingen.

Niet alleen is de manier van werken en de locatie van de werkplekken in transitie, maar is er steeds meer behoefte aan hergebruik, waardebehoud en milieuvriendelijkheid. Dit allemaal met hoogwaardige kwaliteit.


Duurzame kantoorinrichting

Voordelen van circulaire inrichting

  • Kleiner ecologische voetafdruk 
  • Besparing op het gebruik van fossiele grondstoffen
  • Mindering in CO2 uitstoot
  • Vitalere ecosystemen zoals bodem, lucht en waterlichamen
  • Mindering in afval
  • Behoud van natuurgebieden

Kunststof stoelen

De kunststof stoelen zijn vervaardigd uit volledig of deels gerecycled kunststof. Hierin zijn twee gradaties in te maken.

PCR: Post Consumer Recycling. Dit is een polypropyleen kunststof gemaakt van ingezameld consumenten plastic.
PIR: Post Industrial Recycling. Dit is ook een polypropyleen kunststof, maar gemaakt van ingezameld plastic uit de industrie.

Nadat het gerecyclede plastic voor de duurzame stoelen schoongemaakt is, wordt er granulaat gemakt. Met deze PCR korrel is het mogelijk om kunststof onderdelen en gehele stoelen te fabriceren. 

Kwaliteit
Doordat er gebruik wordt gemaakt van gerecycled materiaal, zal de kleur per product nooit exact hetzelfde zijn. Dit kan voor een mooi effect zorgen in het interieur. De kwaliteit van gerecycled meubilair is gelijk aan meubelen die van geheel nieuw materiaal zijn gemaakt. 

Capice Eco duurzame stoel  Capice Eco stoel
 
€ 173 
meer informatie »
Kasper Eco stoel  Kasper Eco stoel
 
€ 92 
meer informatie »
Honey Eco gerecyclede stoel Honey Eco stoel
€ 160 
meer informatie »

Duurzame bureaustoelen

Interstuhl bureaustoelen
De Interstuhl bureaustoelen zijn geproduceerd volgens milieuvriendelijke kwaliteit. Van alle modellen kan 98,5% van het gebruikte materiaal gerecycled worden. Hier wordt met het ontwerp en productie rekening gehouden.
Interstuhl produceert al tientallen jaren milieuvriendelijke producten op een milieuvriendelijke manier. Voor het milieu, de wereld om ons heen en voor de toekomst.

Het hele proces wordt beoordeeld, van cradle to gate, waarbij er rekening gehouden wordt met het volledige milieu impact van grondstof tot aan het afgewerkte product. En van cradle to grave, waarbij ook de logistiek, de gebruiksfase en de recycling zodra het product het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

HAG bureaustoelen van Flokk
Het kunststof van deze ergonomische stoelen wordt vervaardigd van post consumer gerecycled materiaal, zoals PET-flessen. Momenteel wordt 20-40% van gerecycled staal in de stoelen gebruikt. Flokk gaat dit percentage elk jaar vergroten.

De HAG Capisco en Capisco Puls zijn trendsetters op het gebied van eco-design. Het aantal benodigd onderdelen en materiaalsoorten is tot het minimum gereduceerd en is zodanig ontworpen dat eenvoudige montage, mogelijk is. Hierdoor kunnen verschillende materialen makkelijk gescheiden worden en gerecycled. Merendeel van de HAG modellen bestaat uit gerecycled materiaal. In 2015 heeft de Capisco de EPRO prijs voor best gerecycled plastic product in Europa gewonnen. 

Every bureaustoel recyclebaar  Bureaustoel Every EV211
 
€ 385 
meer informatie »
Gerecyclede ergonomische kruk  Ergonomische kruk Up (Surprise)
 
€ 129 
meer informatie »
Hag Capisco Puls limited edition HAG Capisco Puls 8010 ECO
op aanvraag 
meer informatie »

Gerecyclede stoffen

Er zijn ook een ruim aantal gestoffeerde stoelen en banken die in een duurzame kantoorinrichting passen. Door een stoffering te kiezen van bijvoorbeeld gerecyclede PET-flessen,  worden er minder grondstoffen verbruikt. Dit duurzame alternatief is er in vele stijlen en tevens voorzien van sterke eigenschappen zoals slijtvastigheid. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden.

Duurzame bureaustoelen

Interessant voor u:

Volledig recyclebare producten
Het kantoor als clubhuis

Sfeervolle en multifunctionele kantoorinrichting volgens het nieuwe werken.

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen u ook graag met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot grote organisaties verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,9! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.