Wat is mijn ideale stahoogte achter een bureau?

Een gezonde werkplek is o.a. te realiseren door meer te variëren tussen het zittend en staand werken.
Met een zit sta bureau kunt u dat eenvoudig realiseren. Als u wilt weten hoe hoog het stabureau moet zijn, moet u eerst de juiste stahouding aannemen. Lees hieronder hoe u de juiste houding achter het bureau aan kunt nemen.

Zowel bij een zit sta bureau als bij een standaard bureau waar u op een bureaustoel zit, heeft de hoogte van het bureau ook weer invloed op uw houding. Een verkeerde stahouding achter een elektrisch zit sta bureau zorgt ervoor dat u klachten ervaart. Een goede houding op de juiste stahoogte van het bureau is dus net zo bepalend als het bureau zelf.

Stand up bureautafel

Voordelen van staand werken

Staand werken biedt meerdere voordelen ten opzichte van zittend werken. 

  1. Mindering in nek-,schouder -en rugklachten
  2. Minder risico op gezondheidsklachten 
  3. Verhoging productiviteit
  4. Meer calorieën verbranden
  5. Meer energie

Minder zitten tijdens het werken

Als u al een zit sta bureau heeft aangeschaft, dan bent u goed bezig. Merendeel van Nederland zit te lang op een dag. De inactiviteit van het lichaam zorgt voor lichamelijke klachten zoals overgewicht, diabetes en hoge bloeddruk.
Het lichaam is gemaakt om te bewegen en door het aantal zituren op een dag te verminderen, helpt dat met het verminderen van deze risico’s.

Zo stel je de juiste stahoogte achter het bureau in

Stap 1. Sta met beide voeten plat op de grond recht naar voren en houd de knieën lichtjes gebogen

Stap 2. Houd uw ellebogen in een hoek van 90 graden en houd de nek ontspannen en recht. Zodra uw armen op het blad kunnen leunen en u nog steeds in een ontspannen houding met de armen in een hoek van 90 graden zit, heeft u de ideale werkhoogte achter een staand bureau te pakken.

Tip: leg je vingertoppen op het sleutelbeen en in deze positie van uw ellebogen kunt u de hoogte van het zit sta bureau bepalen.

Let er wel goed op dat u uw schouders ontspannen houdt en niet omhoogtrekt. Dit kan zorgen voor nek-en rugklachten.

Stap 3. Als u een beeldscherm op uw bureau heeft staan, stel deze dan zo in dat de bovenste rand van de monitor op ooghoogte staat. Zo voorkomt u dat u niet gebogen gaat staan en nekklachten ervaart.

Het is even passen en meten, maar als u de juiste werkhoogte eenmaal heeft gevonden, dan zult u daar zeker veel plezier van ervaren.

Hoelang staand werken?

Probeer elk uur minstens 30 minuten te staan, het zal in het begin echt even wennen zijn, maar zorg ervoor dat het een routine wordt.  Vooral in het begin moet u ook weer niet te lang gaan staan, het is juist de afwisseling die goed voor uw gezondheid is. Te lang staan kan ook weer voor een statische belasting op uw rug zorgen.

Wat het afwisselen en staand werken ook makkelijker maakt, is bijvoorbeeld gebruik te maken van een stahulp of een ergonomische kruk Up.

Elektrisch bureau thuis Cozy

Populaire zit-sta bureaus

Bent u nog aan het zoeken welk type verstelbaar bureau u wilt kopen? MV Kantoor biedt diverse sta bureaus aan. Neem ook een kijkje op onze zit sta bureaus pagina voor meer elektrische bureaus.

Elektrisch zit sta bureau BZF: is een solide bureau dat verstelbaar is van 65-130cm. Het sta bureau heeft 10 jaar garantie en is voorzien van een display met 4 memory functies en 2 USB poorten.

Elektrisch zit sta bureau YF: is ook verstelbaar van 65-130cm. Deze in hoogte verstelbare tafel is een budget variant van het BZF bureau en biedt 2 jaar garantie. YF is voorzien van een display met 3 memory functies en 1 USB poort

Elektrisch verstelbaar Easy Home: verstelbaar van 70-120cm, is voorzien van een 5mm gehard glazen blad met afgeronde hoeken. Dit bureau is standaard voorzien van een persoonlijke lade verwerkt in het bureaublad en is voorzien van een LED display met 3 memory functies.

Sta bureau BZF  Elektrisch zit-sta bureau BZF
 
€ 611 
meer informatie »
Elektrisch zit-sta bureau YF  Elektrisch zit-sta bureau YF
 
€ 484 
meer informatie »
Elektrisch verstelbaar bureau Easy Home Elektrisch bureau Easy Home 
€ 360 
meer informatie »
Meer weten over een gezonde werkplek? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze webshop voor diverse kantoormeubelen
MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen en kantine inrichtingen. Bekijk onze projectenpagina voor interieur inspiratie. Benieuwd wat men van ons vindt? Eerlijke beoordelingen leest u hier.