Deze design elementen vindt u in de kantoorinrichting van elk succesvol bedrijf

Succesvolle gevestigde bedrijven en snel groeiende start-ups hebben allemaal één ding gemeen: ze opereren vanuit een inspirerende werkomgeving die bruist van productiviteit. Een werkplek waar medewerkers en klanten graag elke dag terugkomen en volledig aansluit op de merkidentiteit. Benieuwd hoe u een succesvolle kantoorinrichting realiseert? Lees dan onze tips hieronder.

1. Flexibel kantoormeubilair

Dynamische meubels zoals zit-sta bureaus, sta-vergadertafels en alternatieven voor de bureaustoel of vergaderstoel stimuleren medewerkers om te bewegen. Om het half uur even opstaan om een stukje te lopen of een kopje koffie te halen verkleint de kans op het ontwikkelen van lichamelijke klachten. Last van een middagdip? Ga een uurtje staand werken! Het bloed wordt rondgepompt en je spieren worden aan het werk gezet: wij durven met zekerheid te zeggen dat je weer met volle energie aan het werk gaat. Ook het verruilen van de bureaustoel voor bijvoorbeeld een bureaufiets zorgt ervoor dat spieren en creativiteit worden gestimuleerd.

 

Markant max werkplekken en fietsstoel

 


2. Ruimte voor samenwerking

Zoals Steve Jobs ooit zo treffend zei: “Geweldige zaken worden nooit door één persoon gedaan. Ze worden gedaan door een team van mensen”. Succesvolle bedrijven hebben ruimtes speciaal ingericht voor samenwerking, vergadering en informele overlegmomenten. Dit kan een traditionele indeling zijn met een vergadertafel en comfortabele stoelen maar er is meer:

 • Akoestische overlegplekken en units 

  Voordelen: creëren een rustmoment in een open kantoorruimte, zijn geschikt voor vertrouwelijke gesprekken en dienen tevens als concentratie werkplek. 

 • Sta-vergadertafels en screen sharing, eventueel gecombineerd met krukken 

  Voordelen: ideaal voor presentaties en video conferenties. Daarnaast is staand vergaderen is efficiënter en kostenbesparend, hoe dit werkt? Lees hier meer over de voordelen van staand vergaderen

 • Modulaire loungebanken en –stoelen 

  Voordelen: een comfortabele setting voor informele overlegmomenten. Daarnaast perfect om klanten te ontvangen. 

 • Zit-sta werkeilanden 

  Voordelen: in een handomdraai van individuele werkplek naar staande overlegplek. Een goede keuze voor kantoren met weinig ruimte voor aparte vergaderruimtes.

 

Markant screenshare vergadertafel

3. Concentratiewerkplekken

Een ruimte waar iemand gefocust kan werken aan een belangrijk project of zich even kan terugtrekken om hernieuwde energie op te doen. Vooral in wervelende kantoren waar veel wordt gebeld en overleg plaatsvindt is een concentratieruimte een must. Geconcentreerd lezen of ongestoord bellen kan in deze ruimte en voorkomt overprikkelde medewerkers.

 

Mikomax Hush

4. Comfortabele werkruimtes

Elk succesvol bedrijf weet hoe belangrijk socializen is, daarom zorgen deze organisaties voor een ruimte die fungeert als het sociale hart. Deze informele zone voelt aan als een huiskamer waar medewerkers kort kunnen overleggen, lunchen en een kopje koffie kunnen drinken.

 

Markant office hybrid bank

 

5. Aandacht voor akoestiek

De impact van geluid op kantoor wordt nog altijd onderschat en slechts 10% van de werkgevers heeft aandacht voor akoestiek bij de inrichting van het kantoor. Recent Nederlands onderzoek  toont aan dat 67% van de mensen werkzaam op kantoor meerdere malen per dag afgeleid worden door omgevingsgeluid. Daarnaast geeft 6 op de 10 aan productiever te zijn bij minder omgevingsgeluid.

Grootste bronnen van irritatie zijn:
1. Telefoongesprekken
2. Kletsende collega’s
3. Harde beltonen

De top vijf grootste klachten door geluidshinder zijn:
1. Concentratieproblemen (51%)
2. Frustratie (36%)
3. Een onrustig gevoel (34%)
4. Vermoeidheid (27%)
5. Hoofdpijn (17%)

Gelukkig zijn er diverse manieren om de akoestiek te verbeteren op kantoor. Akoestische wand- en plafondpanelen zijn de meest effectieve oplossingen om geluidshinder op de werkvloer te verminderen omdat kale wanden en het plafond veel geluid weerkaatsen. Daarnaast zorgt ook het inzetten van akoestische bureaupanelen voor meer rust. De panelen creëren een persoonlijke werkplek en absorberen computergeluiden en stemmen van directe collega’s.

 

Markant Hybrid bureau

 

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot een grote Universiteit verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina  en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,8!