Schommelend de werkdag door


Schommelen alleen voor kinderen? Zeker niet! Schommels op kantoor zijn een trendy toevoeging aan de dynamische werkomgeving! Lees hier waarom schommels niet alleen een speelse, maar ook effectieve aanvulling zijn voor uw bedrijf en hoe u deze kunt inzetten!

Schommels op kantoor creëren een speelse en dynamische werkomgeving dat niet te formeel is. Als u een schommel ziet hangen brengt dit gelijk een lach op uw gezicht.

Gaat u schommelend de werkdag door?

Hoe schommels voor een dynamische werkplek zorgen zit hem in de afwisseling van werken. Dit houdt in dat u het regelmatig zitten in uw bureaustoel of vergaderstoel afwisselt met staan of bewegen. Een schommel zorgt ervoor dat u in beweging blijft door het heen en weer schommelen.

Door gebruik te maken van schommels kan dit ook positief effect hebben op diverse vlakken:

 • Fysiek: We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. Een schommel dwingt ons om continue in beweging te blijven. Dit is goed voor onze doorbloeding.
 • Sociaal: Schommels op de werkvloer trekken mensen aan en dient vaak als ontmoetingsplek midden op de werkvloer dat mensen bij elkaar brengt.
 • Cognitief: Door in beweging te blijven, wordt de doorbloeding naar de hersenen gestimuleerd. Dit zorgt alleen niet voor meer creativiteit doordat u niet stil zit, maar ook voor meer productiviteit.
 • Ontspanning: De hele dag gefocust achter uw bureau werken kan na een tijd ervoor zorgen dat uw concentratie vermindert wordt. Schommels motiveren werknemers ook om even een pauze te nemen en wat plezier te hebben. Dit voedt onze verbeelding, creativiteit en emotionele welzijn.
“Een gezonde en tevreden werknemer is een productieve werknemer”

Schommels kantoor

 

Waar gaan we schommelen?

 • Vergaderruimtes

Op kantoren kunt u schommels op diverse manieren inzetten. Maar één van de meest voorkomende is tijdens de vergadering. Iedereen weet dat deze vaak langdurig en soms wat eentonig aan kunnen voelen. Door de traditionele vergaderstoelen te vervangen met schommels, wordt een meeting direct dynamischer.

 • Werkvloer

Naast vergaderingen, kunt u ook (losse) schommels gebruiken op de werkvloer voor een loungehoek, informele werkplek of zoals eerder genoemd, als ontmoetingsplek. U kunt ontspannend, maar tegelijkertijd actief zitten, werken, wat lezen of een telefoontje plegen.

 • Buiten

Onze losse schommels kunt u zowel binnen als buiten ophangen. Ideaal als u er gebruik van wilt maken tijdens de pauze. Of verander eens van vergadersetting door deze naar buiten te verplaatsen. De frisse lucht is bevordelijk voor de concentratie en creativiteit.

Hangende stoelen aan plafond

Type schommels

MV Kantoor biedt een divers aanbod van verschillende soorten schommels aan:

 • Social Swing: Dit model is ook mogelijk met een tafel in het midden en kan ingedeeld worden met bankjes of met schommels. De zittingen zitten erg comfortabel door het foam wat in de zitjes zitten verwerkt. De social swing combineert de vergadertafel en stoelen in één in een speelse verpakking.
 • Social Swing Duo: Deze swingset is geschikt voor overleg tussen 2 personen. De schommel met tafel is voorzien van een dakje wat zorgt voor privacy en een geluiddempende werking.
 • Enkele schommels van Dutch Design: De schommels zijn ontworpen op eigen bodem en hebben elk een andere type zitting. Lees onderstaand meer over deze hangende stoelen.

Enkele schommels van Dutch Design

 • De Moonboat schommel is vergelijkbaar met een hangmat. Deze is dan ook ideaal voor in een loungeruimte bij u op kantoor. U wordt vanzelf rustig als u hier in zit en even schommelend wegdroomt om straks weer met volle moed aan de slag te gaan.
 • Met deze schommel moet u uw balans behouden. Niet alleen fysiek op de schommel, maar ook mentaal. Even een moment op de Balance schommel en u voelt zich snel weer opgeladen.
 • De Hang schommel is een luie stoel die u kunt ophangen. Door de hoge rugleuning kunt u zeer comfortabel ontspannen.
 • Marshmallow Big: Dit is één van de eenvoudige schommels in ons assortiment, maar hierdoor zeker niet de minste. De zitting van deze schommel is comfortabel en vormt zich naar uw lichaam. De schommel heeft een draagkracht tot max.120kg.
Schommels vergadering


Schommels brengen niet alleen het kind in de werknemer naar boven, maar biedt ook de benodigde beweging en ontspanning. Durft u het aan om schommels aan uw interieur toe te voegen?