5 tips voor een dynamische en productieve werkomgeving

dynamische-kantoorinrichting

Dynamisch en gezond werken

Nederlanders zijn kampioen zitten, dat blijkt uit diverse onderzoeken en dat is geen gezonde ontwikkeling. Kantoormedewerkers spenderen vaak meer dan 8 uur van hun dag zittend achter het bureau, de vergadertafel of aan een kantinetafel. Helaas heeft dit negatieve gevolgen op de gezondheid. Er zijn verbanden aangetoond tussen het langdurig zitten en diabetes, hart- en vaatziekten, borst- en darmkanker, botontkalking, depressie, dementie en problemen met het immuunsysteem. Daarom is het tijd om in beweging te komen en een dynamische werkplek te introduceren!

1. Stap op de fiets

De plek waar men het meeste van hun tijd besteed is achter het bureau. Door voldoende te bewegen, blijft een gezonde bloedsomloop naar uw hersenen stromen en kunt u zich beter concentreren. Laten we de werkplek dus als eerste aanpakken!

Een bureaufiets toevoegen aan uw werkplek is een handige oplossing voor meer beweging. Door een fietsstoel te gebruiken aan het bureau kunt u tijdens het werken ‘een stukje’ fietsen. Hierdoor stimuleert u de doorbloeding van de bovenbeenspieren en vermindert het suiker en vet in deze spiergroep.

2. Wissel tussen staand en zittend werken/vergaderen

De wisseling tussen zittend en staand werken heeft een positieve invloed op uw gezondheid. In 2013 bracht TNO het advies uit dat elk uur het zittend werken 2 tot 3x onderbroken moet worden met minimaal 2 minuten beweging. Door een zit-sta bureau is deze afwisseling geen probleem. Een sta-hulp kan ervoor zorgen dat, wanneer u wat langer wilt staan, uw benen en voeten minder belast worden. Tijdens vergaderingen zit u meestal aan een grote tafel in een comfortabele vergaderstoel. Introduceer staand vergaderen met een sta-vergadertafel. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid en dynamiek, maar staande vergaderingen zijn ook efficiënter, kostenbesparend en nemen minder tijd in beslag.

3. Ergonomisch zitten

Vaak wordt de bureaustoel niet compleet uit een kantoorinrichting geschrapt. Daarom is het van belang dat de tijd die u zit, u dit op een ergonomische bureaustoel doet. Naast het gebruik van een goede bureaustoel dient u deze ook op de juiste instelling te zetten.
Wilt u zitten, maar bent u op zoek naar andere dynamische zitoplossingen? Dan is een zitbal of een kruk ook een mogelijkheid. Een ergonomische zitbal versterkt de spieren in de rug en benen. Daarnaast zorgt de zitbal ook voor een actieve zitting en ziet er ook nog eens leuk uit. Kruk Up is een opvallende kruk in frisse kleuren. Deze kruk kantelt waardoor u in beweging blijft en stimuleert de rechte houding van de rug. De kruk kunt u door middel van een koord in hoogte verstellen.

  
Dynamisch kantoormeubilair
Dynamische kantoorinrichting

4. Verbeter de akoestiek

Een goede akoestiek op de werkvloer draagt bij aan een productieve en dynamische werkomgeving. Door de demping in harde geluiden en ruis kan men zich beter concentreren en storen zij zich minder aan omgevingsgeluiden. Akoestische oplossingen zoals een gesloten overlegplek of een telefooncel waar u staand kunt telefoneren zonder dat collega’s u horen, kunnen ook voor diverse doeleinden gebruikt worden. Een verbetering in de akoestiek levert uiteindelijk ook een mindering in ziekteverzuim doordat men gelukkiger is op het werk.

5. Ontspanning

Pauze nemen is altijd belangrijk voor de productiviteit, creativiteit en gemoedstoestand op de werkvloer. Plaats meubilair en creëer multifunctionele plekken waar mensen kunnen uitrusten, eventueel een korte periode willen werken, een informeel gesprek voeren of als u even wilt bellen.

Bij dynamisch werken is afwisseling de sleutel naar een actieve, gezonde en vrolijke medewerker. Bekijk hieronder het dynamische kantoormeubilair die uw werkplek omtovert tot een dynamische kantoorinrichting. Interieur advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen wij u graag met een dynamische oplossing.

Artikelen 1 tot 12 van 59 in totaal

 • Overlegplek Idea Starter 117

  Overleggen, samen of alleen werken, een telefoontje plegen of even ontspannen.

  Overlegplek Idea Starter is een multifunctionele werkplek die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden.

  De zitting is mogelijk in 2 uitvoeringen, met lage rugleuning of met hoge rugpanelen voor privacy.
  U kunt een keuze maken in diverse kleuren die de loungeplek een eigen uitstraling geeft.

  Bekijk de mogelijkheden van overlegplek Idea Starter.

  Prijs per stuk: € 5.562,00 Excl. BTW
 • ACTIEMODEL: Kruk UP

  Kruk UPis1 is een vrolijke toevoeging aan uw interieur. De kruk is leverbaar in 8 verschillende uitvoeringen en heeft een ergonomische zitting. De comfortabele kruk heeft een zachte zitting en is in hoogte verstelbaar. De wiebelkruk UPis1 stimuleert flexibiliteit en dynamisch zitten door de halfronde onderkant. 

  Kies uw gewenste kleur voor Kruk Up.

  Wilt u de balanskruk eerst uitproberen? Kom proefzitten in onze showroom en ervaar het comfort!

  Normale prijs: € 148,00Excl. BTW

  Special Price € 129,00

 • Stahulp Bimos Fin 9144
  De Fin stahulp van Bimos, comfortabel, ergonomisch en multifunctioneel inzetbaar. Voeten en benen worden 60% minder belast dan in staande positie.
  Prijs per stuk: € 282,00 Excl. BTW
 • Stahulp Bimos ESD Fin 9144E
  De Fin stahulp van Bimos, comfortabel, ergonomisch en inzetbaar in ESD ruimtes. Voeten worden 60% minder belast dan in staande positie.
  Prijs per stuk: € 328,00 Excl. BTW
 • Labster Laboratorium Stahulp 9106
  Bimos Labster stahulp 9106 is een handige laboratorium stahulp die u wat extra steun biedt. Labster Stahulp is standaard voorzien met een schotelvoet.
  Prijs per stuk: € 242,00 Excl. BTW
 • Stahulp Labster ESD 9106E
  Bimos Labster stahulp 9106E is een ESD veilige stahulp. Standaard met schotelvoet, zithoogte 650-850mm. Bekleding is Pur.
  Prijs per stuk: € 293,00 Excl. BTW
 • Oxidesk fietsbureau

  Zittend op de Oxiseat maken uw benen een elliptische beweging maar u bent moeiteloos in staat uw bovenlichaam stil te houden.

  Hierdoor kunt u geconcentreerd werken. Deze beweging helpt u bij gewichtscontrole en rugklachten, verlaagt de kans op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziekten. 

  Oxidesk fietsbureau is een ideale toevoeging voor de flexibele en dynamische werkplek.

  Prijs per stuk: € 2.925,00 Excl. BTW
 • Oxistep bureaufiets

  De bureaufiets Oxistep maakt u van uw werkplek een actieve en dynamische werkplek en zorgt voor een gezonde hoeveelheid aan lichaamsbeweging.

  De bureaufiets heeft een trapweerstand met een micro verstelling die voor de juiste weerstand zorgt. De standaard rugleuning zorgt voor extra ondersteuning.

  Prijs per stuk: € 224,00 Excl. BTW
 • Fietsstoel Deskbike

  Blijf in beweging op uw werkplek met de Deskbike.

  Deze bureaufiets wordt in combinatie van een zit-sta bureau gebruikt waardoor u achter uw bureau kunt fietsen. De fietsstoel geeft uw ichaam een gezond portie lichaamsbeweging tijdens werk.

  De bureaufiets is mogelijk in diverse kleuren en afmetingen.

  Bekijk de mogelijkheden van de fietsstoel en maak snel kilometers!

  Prijs per stuk: € 272,00 Excl. BTW
 • Oxiseat "fietsstoel"

  Met de Oxiseat fietsstoel blijft u voldoende bewegen om het lichaam gezond te houden. Door de manier waarop wij werken en leven, lukt dat helaas niet altijd of niet voldoende.

  Deze bureaufiets kunt u achter elke werkplek zetten zodat u tijdens het werk voldoende blijft bewegen. Het toevoegen van een fietsstoel zorgt voor een gezondere en dynamische werkplek.

  Prijs per stuk: € 2.149,00 Excl. BTW
 • Oxibike bureaufiets

  De Oxibike is bedoeld om te kunnen bewegen tijdens het werken. De bureaufiets heeft het dynamisch werken verrijkt.

  De trapweerstand heeft een micro verstelling dat zorgt voor de juiste weerstand. Het zadel is in hoogte verstelbaar wat de bureaufiets Oxibike geschikt maakt voor diverse bureaus.

  Met bureaufiets Oxibike wordt uw werkplek veranderd in een actieve werkplek die voor een gezonde hoeveelheid aan lichaamsbeweging zorgt.

  Prijs per stuk: € 298,00 Excl. BTW
 • Akoestische bank Cara Highline met tafelbladen

  Even ontspannen of ongestoord een telefoontje plegen?

  Met de akoestische bank Cara Highline is dat mogelijk. Het akoestische zitmeubilair biedt u comfort, privacy en een akoestische oplossing.
  De akoestische bank is voorzien van hoge panelen in diverse hoogtes en kan geleverd worden in verschillende stofferingen en kleuren.
  Een combinatie van meerdere kleuren/stoffen is ook mogelijk tegen een meerprijs.

  Bekijk de mogelijkheden van akoestische bank Cara Highline.

  Prijs per stuk: € 2.352,00 Excl. BTW
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Meer informatie?

 1. Bekijk hier het assortiment dynamisch kantoormeubilair van MV Kantoor
 2. Maak uw werkplek compleet met zitballen of bureaufietsen
 3. Bekijk onze projectenpagina voor inspirerende kantoorinrichtingen
 4. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op
 

Offerte aanvragen

Inrichten is een leuke klus. Maar hoe weet je dat alles bij elkaar past? MV Kantoor doet u graag een passende offerte.

OFFERTE AANVRAGEN

Contact

ma t/m vrij 09:00 - 17:00

Heeft u hulp nodig bij uw bestelling?
STEL ONS EEN VRAAG

Documentatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons product assortiment?
VRAAG ONZE DOCUMENTATIE AAN