5 tips voor een dynamische en productieve werkomgeving

dynamische-kantoorinrichting

Dynamisch en gezond werken

Nederlanders zijn kampioen zitten, dat blijkt uit diverse onderzoeken en dat is geen gezonde ontwikkeling. Kantoormedewerkers spenderen vaak meer dan 8 uur van hun dag zittend achter het bureau, de vergadertafel of aan een kantinetafel. Helaas heeft dit negatieve gevolgen op de gezondheid. Er zijn verbanden aangetoond tussen het langdurig zitten en diabetes, hart- en vaatziekten, borst- en darmkanker, botontkalking, depressie, dementie en problemen met het immuunsysteem. Daarom is het tijd om in beweging te komen en een dynamische werkplek te introduceren!

1. Stap op de fiets

De plek waar men het meeste van hun tijd besteed is achter het bureau. Door voldoende te bewegen, blijft een gezonde bloedsomloop naar uw hersenen stromen en kunt u zich beter concentreren. Laten we de werkplek dus als eerste aanpakken!

Een bureaufiets toevoegen aan uw werkplek is een handige oplossing voor meer beweging. Door een fietsstoel te gebruiken aan het bureau kunt u tijdens het werken ‘een stukje’ fietsen. Hierdoor stimuleert u de doorbloeding van de bovenbeenspieren en vermindert het suiker en vet in deze spiergroep.

2. Wissel tussen staand en zittend werken/vergaderen

De wisseling tussen zittend en staand werken heeft een positieve invloed op uw gezondheid. In 2013 bracht TNO het advies uit dat elk uur het zittend werken 2 tot 3x onderbroken moet worden met minimaal 2 minuten beweging. Door een zit-sta bureau is deze afwisseling geen probleem. Een sta-hulp kan ervoor zorgen dat, wanneer u wat langer wilt staan, uw benen en voeten minder belast worden. Tijdens vergaderingen zit u meestal aan een grote tafel in een comfortabele vergaderstoel. Introduceer staand vergaderen met een sta-vergadertafel. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid en dynamiek, maar staande vergaderingen zijn ook efficiënter, kostenbesparend en nemen minder tijd in beslag.

3. Ergonomisch zitten

Vaak wordt de bureaustoel niet compleet uit een kantoorinrichting geschrapt. Daarom is het van belang dat de tijd die u zit, u dit op een ergonomische bureaustoel doet. Naast het gebruik van een goede bureaustoel dient u deze ook op de juiste instelling te zetten.
Wilt u zitten, maar bent u op zoek naar andere dynamische zitoplossingen? Dan is een zitbal of een kruk ook een mogelijkheid. Een ergonomische zitbal versterkt de spieren in de rug en benen. Daarnaast zorgt de zitbal ook voor een actieve zitting en ziet er ook nog eens leuk uit. Kruk Up is een opvallende kruk in frisse kleuren. Deze kruk kantelt waardoor u in beweging blijft en stimuleert de rechte houding van de rug. De kruk kunt u door middel van een koord in hoogte verstellen.

  
Dynamisch kantoormeubilair
Dynamische kantoorinrichting

4. Verbeter de akoestiek

Een goede akoestiek op de werkvloer draagt bij aan een productieve en dynamische werkomgeving. Door de demping in harde geluiden en ruis kan men zich beter concentreren en storen zij zich minder aan omgevingsgeluiden. Akoestische oplossingen zoals een gesloten overlegplek of een telefooncel waar u staand kunt telefoneren zonder dat collega’s u horen, kunnen ook voor diverse doeleinden gebruikt worden. Een verbetering in de akoestiek levert uiteindelijk ook een mindering in ziekteverzuim doordat men gelukkiger is op het werk.

5. Ontspanning

Pauze nemen is altijd belangrijk voor de productiviteit, creativiteit en gemoedstoestand op de werkvloer. Plaats meubilair en creëer multifunctionele plekken waar mensen kunnen uitrusten, eventueel een korte periode willen werken, een informeel gesprek voeren of als u even wilt bellen.

Bij dynamisch werken is afwisseling de sleutel naar een actieve, gezonde en vrolijke medewerker. Bekijk hieronder het dynamische kantoormeubilair die uw werkplek omtovert tot een dynamische kantoorinrichting. Interieur advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen wij u graag met een dynamische oplossing.

Artikelen 1 tot 12 van 93 in totaal

 • Schommel Balance

  Deze schommel brengt je weer in balans! Zorgt voor een rustmomentje in alle hectiek van de dag. Leverbaar in vier verschillende kleuren. 

  Prijs per stuk: € 149,00 Excl. BTW
 • Schommel Marshmallow Big

  De Marshmallow Big schommel nodigt iedereen uit om plaats te nemen en even ontspannen te schommelen. Deze schommel doet het vooral goed in de tuin of vergaderruimte en creëert op deze manier een creatieve overlegplek. 

  Prijs per stuk: € 75,00 Excl. BTW
 • Statafel Add

  Designtafel ADD is een statafel met een stahoogte van 105cm en heeft een stevig kruisvormig gelakt onderstel. Kies uit verschillende kleuren frame en tafelblad hieronder in het dropdown menu. 

  Prijs per stuk: € 2.101,00 Excl. BTW
 • Schommel Hang M High

  Hang M High nodigt iedereen uit om plaats te nemen en even ontspannen te schommelen. Deze schommel doet het goed op school, in de tuin of vergaderruimte en creëert op deze manier een creatieve overlegplek. 

  Prijs per stuk: € 199,00 Excl. BTW
 • Schommel Moonboat

  De Moonboat schommel nodigt iedereen uit om plaats te nemen en even ontspannen te schommelen. Deze schommel doet het goed op school, in de tuin of vergaderruimte en creëert op deze manier een creatieve overlegplek. 

  Prijs per stuk: € 116,00 Excl. BTW
 • Tafel BuzziPicNic Round

  De BuzziPicnic Round is de eerste picnic tafel voor binnen in een ronde vorm!
  Met dit design werkt iedereen aan dezelfde kant van de tafel. De tafel is verkrijgbaar in verschillende kleuren hout (HPL afwerking is niet mogelijk) en is verkrijgbaar in twee afmetingen.

  Prijs per stuk: € 5.972,00 Excl. BTW
 • Dynamische overlegplek Social Swing

  Een dynamische werkplek creëert u met Social Swing!
  Social Swing bestaat uit bankjes en/of schommelstoelen die o.a. gebruikt kunnen worden tijdens vergaderingen, brainstormsessies en pauzes.

  Deze unieke zitelementen creëren een informele vergaderruimte die creativiteit stimuleert.

  Bekijk de mogelijkheden van dynamisch meubilair social swing.

  Prijs per stuk: € 9.196,00 Excl. BTW
 • Sova zit bal

  Bent u op zoek naar een ergonomische bal om op te zitten?
  Dan is de Sova zitbal een stijlvolle en gezonde oplossing. Deze ergomische zitbal zorgt ervoor dat u zowel rechtop als comfortabel kunt zitten.

  De zit bal is mogelijk in stijlvolle kleuren en is geschikt als zitting achter uw bureau of voor in een ontvangstruimte of vergaderruimte. De zit bal kan met een hoogte van 65cm of als bal van 75cm. De ergonomische bal is gestoffeerd in 100% polyester.

  Kies de gewenste afmeting en kleur en voeg de zit bal aan uw interieur toe.

  Prijs per stuk: € 91,00 Excl. BTW
 • Gesloten overlegplek HUSH Meet L

  HUSH Meet L is een luxe akoestische overlegplek, ideaal als u in alle rust wilt telefoneren, werken of vergaderen.
  Deze werkplek wordt afgesloten met een glazen deur maar blijft volledig geventileerd om een gezonde en hygiënische werkplek te behouden. HUSH Meet L is uitgevoerd met diverse faciliteiten als een lichtschakelaar en 220V elektrificatie. 

  Hush Meet L kunt u zelfs uitbreiden door meerdere modules aan de akoestische unit toe te voegen.

  Maak keuzes in de onderstaande dropdown menu's op tot de gewenste combinatie te komen.

  Prijs per stuk: € 17.611,00 Excl. BTW
 • Akoestische werkplek HUSH Work Sit & Stand

  Twee belangrijke elementen in één werkplek!

  De akoestische werkplek Hush Sit&Stand combineert de afwisseling tussen zittend en staand werken met een goede akoestiek. 
  De geluiddichte cabine zorgt ervoor dat u ongestoord kunt werken en dit op de gewenste zit-of stahoogte kunt doen.

  De stille concentratiewerkplek is van allerlei gemakken voorzien om het u zo comfortabel mogelijk te laten werken.
  De geluidsabsorberende wanden zorgen voor goede een akoestiek en is perfect voor grote kantoortuinen en scholen. De werkplek wordt gesloten met een glazen deur en heeft een actieve ventilatie, hierdoor blijft HUSH work een fijne en hygiënische werkplek.

  Maak keuzes in de onderstaande dropdown menu's op tot de gewenste combinatie te komen.

  Prijs per stuk: € 14.215,00 Excl. BTW
 • ACTIEMODEL: Kruk UP

  Kruk UPis1 is een vrolijke toevoeging aan uw interieur. De kruk is leverbaar in 8 verschillende uitvoeringen en heeft een ergonomische zitting. De comfortabele kruk heeft een zachte zitting en is in hoogte verstelbaar. De wiebelkruk UPis1 stimuleert flexibiliteit en dynamisch zitten door de halfronde onderkant. 

  Kies uw gewenste kleur voor Kruk Up.

  Wilt u de balanskruk eerst uitproberen? Kom proefzitten in onze showroom en ervaar het comfort!

  Normale prijs: € 148,00Excl. BTW

  Special Price € 129,00

 • Akoestische vergaderplek Treehouse S

  Een boomhutje op wielen!

  Treehouse S is een speels akoestisch huisje dat eenvoudig verplaatst kan worden en de ruimte opdeeld.
  Het speelhuisje voor binnen is geschikt als werkplek of als vergaderplek. Maar zeker ook als speels zitmeubel voor scholen.

  Let op! De tussenwand is enkel mogelijk in stoffering.

  Bekijk de mogelijkheden van modulaire zitmeubel en verbeter de akoestiek met een unieke akoestische oplossing.

  Prijs per stuk: € 5.807,00 Excl. BTW
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Meer informatie?

 1. Bekijk hier het assortiment dynamisch kantoormeubilair van MV Kantoor
 2. Maak uw werkplek compleet met zitballen of bureaufietsen
 3. Bekijk onze projectenpagina voor inspirerende kantoorinrichtingen
 4. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op
 

Offerte aanvragen

Inrichten is een leuke klus. Maar hoe weet je dat alles bij elkaar past? MV Kantoor doet u graag een passende offerte.

OFFERTE AANVRAGEN

Contact

ma t/m vrij 09:00 - 17:00

Heeft u hulp nodig bij uw bestelling?
STEL ONS EEN VRAAG

Documentatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons product assortiment?
VRAAG ONZE DOCUMENTATIE AAN